Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Συσκότισαν τις ποινικές ευθύνες για να καλύψουν τις πολιτικές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συσκότισαν τις ποινικές ευθύνες για να καλύψουν τις πολιτικές!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Όπως προκύπτει από τη δημόσια αντίδραση του Αμερικανού δικηγόρου που εκπροσωπεί τους Έλληνες προστατευόμενους (από το νομικό σύστημα των ΗΠΑ) μάρτυρες που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές, δύο Έλληνες αντιεισαγγελείς (Ευ. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη) ζήτησαν πληροφορίες για την ταυτότητά τους!

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του τόσο προς την ηγεσία του Αρείου Πάγου όσο και στον επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της διαφθοράς (GRECO), ο δικηγόρος Στιβ Κον κατήγγειλε τις ενέργειες αυτές ως: «ανάρμοστες και παράνομες πρακτικές εκφοβισμού», προσθέτοντας ότι: «Η εν λόγω πρωτοβουλία εκ μέρους των αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου παραβιάζει κατάφωρα τόσο το Αμερικανικό όσο και το Διεθνές Δίκαιο αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες».

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στη δημόσια αυτή καταγγελία δεν αντέδρασαν, έστω και για τα προσχήματα, ούτε η ηγεσία του Αρείου Πάγου ούτε ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης. Φυσικά και δεν είναι παράξενο, όταν η σημερινή κυβέρνηση νομοθετεί την ασυλία των πολιτικών προσώπων από κακουργηματικά αδικήματα και αναζητά συνεργαζόμενους δικαστές για τα σχέδια της αυταρχικής κυριαρχίας.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά συμβαίνουν με την Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση παραμβάσεων του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην έρευνα για το τεράστιο διεθνές πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της Novartis να μην βρίσκει μέχρι στιγμής απολύτως τίποτα που να αποκαλύπτει πολιτικές παρεμβάσεις.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, στις αρχές της εβδομάδας κλήθηκε να καταθέσει ο τέως διευθυντής επικοινωνίας της Novartis Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πρώην στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας δήλωσε πως γνωρίζει για τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας και δήλωσε πρόθυμος να τα πει στη Δικαιοσύνη, ενώ για τον Δ. Παπαγγελόπουλο δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα. Επιπλέον, κατήγγειλε πως έχει στοχοποιηθεί από τους Λοβέρδο, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη, Σαμαρά, Μανιαδάκη και Φρουζή.

ΛΙΓΟ πριν είχε καταθέσει στην Επιτροπή η πρώην γραμματέας του Φρουζή επιβεβαιώνοντας τα ραντεβού που είχε κλείσει για τον προϊστάμενό της με πολιτικά πρόσωπα και τις στενές σχέσεις που είχε με αυτά, κυρίως με Σαμαρά, Στουρνάρα και Λοβέρδο.

ΩΣ ΤΩΡΑ λοιπόν πουθενά σε όσα ερεύνησε η Επιτροπή δεν εμφανίζονται περιστατικά παρεμβάσεων από τον κ. Παπαγγελόπουλο, γεγονός που έδωσε το δικαίωμα στο ντέως υπουργό Γ. Βουλγαράκη να κάνει λόγο για φιάσκο.

ΠΛΗΝ όμως, ο στόχος της ηγεσίας της Ν.Δ. δεν ήταν να βρει στοιχεία κατά του Παπαγγελόπουλου, όσο να αλλάξει την ατζέντα από τη διαφθορά των πολιτικών προσώπων στην πολιτική σκευωρία. Κι όταν όλα τελειώσουν και παραγραφούν τα αδικήματα, οι ένοχοι θα δηλώνουν θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων παρότι δεν θα έχουν αθωωθεί!

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, που είναι πλέον χορηγοί της Δεξιάς, προστατεύουν την πολιτική εξουσία ως υπηρέτη των συμφερόντων τους κρύβοντας την ουσία και εξαφανίζοντας το μέγεθος των πολιτικών ευθυνών.

Η ΟΥΣΙΑ λοιπόν είναι πως ακόμα κι αν οι κατηγορούμενοι τέως υπουργοί Υγείας Λοβέρδος και Γεωργιάδης δεν έβαλαν ευρώ στην τσέπη τους από τις κομπίνες της Novartis, είναι πολιτικά ένοχοι, καθώς στο υπουργείο το οποίο διεύθυναν, και μάλιστα σε περίοδο σκληρής χρεοκοπίας, εφιαλτικής ανεργίας, απόγνωσης και αυτοκτονιών, γινόταν πάρτι διαφθοράς από τις υπηρεσίες και τους ειδικούς συμβούλους τους τύπου Μανιαδάκη, που καθόριζαν τις τιμές των φαρμάκων σύμφωνα με τα συμφέροντα της εταιρείας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και της υγείας των Ελλήνων πολιτών.

ΠΟΤΕ δεν ανέλαβαν τις πολιτικές τους ευθύνες. Κι ακόμα χειρότερα, ούτε οι ηγεσίες των κομμάτων τους τόλμησαν να τους τις χρεώσουν. Τους προστάτευσαν στέλνοντας το μήνυμα σε όλους ότι αν δεν μιλήσουν, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς απέναντι στους νόμους δεν είμαστε όλοι ίσοι. Και για όσους έχουν αμφιβολίες νομοθέτησαν την ασυλία του πολιτικού τους προσωπικού και στην αναθεώρηση του συντάγματος!

ΥΓ.: Μετά το άρθρο της Τετάρτης, όπου ανέφερα την κυρία Όλγα Μπαλαούρα, σύζυγο του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου, με σπουδές νηπιαγωγού (όπως διάβασα σε πολλά μέσα), να αναλαμβάνει επικεφαλής της διοίκησης του αντικαρκινικού νοσοκομείου Άγιος Σάββας έλαβα ένα e-mail από τον κ. Παπαχρήστου με τους τίτλους σπουδών της επιλεγείσας. Μετά τις σπουδές νηπιαγωγού, όπως είδα, έκανε μεταπτυχιακό στο Πάντειο με θέμα Ευρωπαϊκή και Εθνική Διοίκηση, καθώς και στο LSE για τα Οικονομικά και τη Διοίκηση στην Υγεία. Οφειλόμενη ως προς αυτό συγγνώμη και αποκατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL