Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Facebook
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Facebook

Dimitris Tsirkas

Τελεσίγραφο να εκκενώσουν τις καταλήψεις εντός 15 ημερών έστειλε ο Χρυσοχοΐδης. Ασφαλώς δεν πιστεύει ότι οι καταληψίες θα φοβηθούν και θα φύγουν τρέχοντας. Το αντίθετο μάλλον θα πετύχει. Να τους πεισμώσει. Δεν απευθύνεται όμως σε αυτούς, η κίνησή του είναι καθαρά θεαματική, σχεδιασμένη για τα ΜΜΕ. Εκεί που πρωτίστως διεξάγεται η επιχείρηση «νόμος και τάξη».

Ο Χρυσοχοΐδης προκαλεί τους αντιπάλους του σε μονομαχία, σαν σερίφης του Τέξας. Τους προειδοποιεί, λίγο πριν τους συντρίψει, όπως ο καλός τον κακό στις ταινίες του Χόλυγουντ. Τα μήντια παραληρούν. Το σίριαλ υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις και μπόλικη βία. Καθηλωμένοι στις οθόνες τους, οι τηλεθεατές αδημονούν για την κορύφωση της περιπέτειας, μασώντας ποπ κόρν. Άρτος δεν υπάρχει αλλά από θέαμα είμαστε πλήρεις.

Gianna Stergiou

Ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο έκανε ολόκληρο αφιέρωμα στην τελετή αποφοίτησης των πτυχιούχων του BCA ιδιωτικού Κολλεγίου. Στην τελετή παραβρέθηκαν και υπουργοί της κυβέρνησης μιλώντας για το πόσο επιτυχημένοι είναι και θα είναι οι απόφοιτοι αυτού του Κολλεγίου, πόσο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας, πόσο σημαντική η συνεισφορά του Κολλεγίου στην οικονομία και άλλα παρόμοια. Την ίδια ώρα τα δημόσια και κρατικά πανεπιστήμια λειτουργούν με κακοπληρωμένο έκτακτο προσωπικό, οι φοιτητές παλεύουν με το φάντασμα της μελλοντικής ανεργίας, το μόνιμο προσωπικό όλο και λιγοστεύει και νέες θέσεις δε φαίνεται να προκηρύσσονται. Ας ετοιμαστούμε λοιπόν για την επόμενη φάση, τη φάση των ανταγωνιστικών Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα λειτουργούν με τον νόμο της αγοράς, όπως ακριβώς μια εμπορική επιχείρηση. Ο νέος τύπος φοιτητή θα είναι πελάτης, ο ακαδημαϊκός, στέλεχος της επιχείρησης κι από πάνω μάνατζερ να εποπτεύει τη διαδικασία παραγωγής πτυχίων. Τώρα οι έννοιες τύπου ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ακαδημαϊκή ελευθερία κτλ δε θα είναι τίποτε περισσότερο παρά φράσεις γραμμένες πάνω στα διαφημιστικά φυλλάδια.
Μεγάλο το πρόβλημα τελικά στα Πανεπιστήμια με τα μπουκάλια στην ΑΣΟΕΕ.

Marios Aravantinos

Θέλω να ευχαριστήσω όλους, συναδέλφους, φίλους και αγνώστους για το ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Όλα καλά! Η επίθεση που δέχτηκα από άνδρες των ΜΑΤ είναι πταίσμα μπροστά σε όσα συνέβησαν απόψε στα Εξάρχεια. Τους ενόχλησε που κατέγραφα τις απρόκλητες και βίαιες επιθέσεις τους και αντέδρασαν όπως θα αντιδρούσε κάθε υποστηρικτής του βορίδειου δόγματος περί αναγκαστικότητας. Καμία εντύπωση. Θυμάμαι όμως αυτές τις ώρες το πάντα επίκαιρο μήνυμα του Μάνου: «δεν κινδυνεύουμε απ' αυτούς που δεν μας μοιάζουν. Κινδυνεύουμε απ' αυτούς που μας περιφρουρούν».

Margarita Syngeniotou

Ο Βρούτσης αυτοσυγχαίρεται που στην συνταγματική αναθεώρηση κατοχυρώνεται συνταγματικά τα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα των 215 ευρώ «που διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση για όλους» (ενώ αρνείται την συνταγματική κατοχύρωση όλων των άλλων επιδομάτων, αλλά και του δημοσίου χαρακτήρα της ενέργειας και του νερού).

Είναι το μόνο εισόδημα για το οποίο εγγυάται. Για τα υπόλοιπα καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα, αλλά μην ανησυχείτε. Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι θα βάλει τους εργοδότες να υποσχεθούν ότι θα φροντίζουν τους εργαζόμενούς τους.

Elena Milioti

Και για πείτε ρε «φιλελεύθεροι» φίλοι και ακροκεντρώοι κλακαδόροι του Κυριάκου, που βγάλατε τη Δεξιά με 40%. Τι θέση πήρε τώρα η ΝΔ του Κυριάκου σας για το υπό αναθεώρηση άρθρο 3 και την πρόταση για ουδετερόθρησκο κράτος; Ότι Ελλάδα ίσον Ορθοδοξία ε;
Επίσης τι θέση πήρε τώρα η ΝΔ του πολύ φιλελεύθερου Κυριάκου σας για το υπό αναθεώρηση άρθρο 5 (εναντίωση στις διακρίσεις), για να προστεθούν οι έννοιες της ταυτότητας φύλου, των χαρακτηριστικών φύλου και του σεξουαλικού προσδιορισμού;
Αρνητική θέση ε;
Έλα να βλέπω ελεύθερες πτώσεις απ´ τα σύννεφα.
Για πάμε.
#Ντροπές_της_οικουμένης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL