Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Κύριε Ιάσονα Φωτήλα τι έχετε να πείτε στους Καλαβρυτινούς για το 43% μείωση στο επίδομα θέρμανση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύριε Ιάσονα Φωτήλα τι έχετε να πείτε στους Καλαβρυτινούς για το 43% μείωση στο επίδομα θέρμανση

Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που αντιμετώπισε το θέμα του επιδόματος θέρμανσης σε ορεινές περιοχές, όπως αυτή των Καλαβρύτων, με δραστική μείωση που στην περίπτωση του παραδείγματος που ακολουθεί φτάνει το μείον 43%. Από 192 ευρώ που έλαβε πέρυσι συνταξιούχος των 400 ευρώ,φέτος θα λάβει μόλις 110 ευρώ.

Οι δικαιολογίες του υπουργείου ότι μέχρι τώρα λάμβαναν ολόκληρο επίδομα όσοι είχαν τα χρήματα να αγοράσουν ολόκληρη την ποσότητα που τους αναλογούσε με βάση τα τετραγωνικά, την ζώνη αλλά και την ορεινότητα από πέρυσι, δεν πείθουν.

Δυστυχώς τα γραφεία στο υπουργείο οικονομικών θερμαίνονται και από τέτοιου είδους περικοπάρες και θα μπορούν να εφοδιάζονται και μετά την 1/1/2020. Ο δόλιος συνταξιούχος όμως με τα 110 ευρώ θα προμηθευτεί άπαξ καύσιμο για να βγάλει ένα χειμώνα σε περιβάλλον με θερμοκρασία από + 5 έως – 10, -12.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις αποδείξεις του υπουργείου οικονομικών μέσα από το taxis και δεν αμφισβητούνται.

2018-2019


2019-2020


Τι έχετε να πείτε για αυτή την εξέλιξη κ. Φωτήλα με δεδομένο ότι την 11/10/ 2018 με δελτίο τύπου δηλώνατε:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τραγικές συνέπειες ενδεχόμενης αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Στις δυσοίωνες και αποθαρρυντικές για τους περισσότερους καταναλωτές – ειδικά των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας – προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης 25 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους η Μαρία Αντωνίου, ο Κώστας Τσιάρας και ο Ιάσονας Φωτήλας.

Τα τελευταία δύο χρόνια το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης καταβάλλεται – και μάλιστα με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση – σε ολοένα και μικρότερο αριθμό δικαιούχων εξαιτίας των νέων πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που τέθηκαν με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Για το λόγο ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να προστατευθούν τα νοικοκυριά, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών από πρόσθετες δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις και εάν θα προβούν σε ενέργειες για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και στην επαναφορά του σχετικού επιδόματος στα επίπεδα που ήταν.

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ  ΑΡΘΡΟ από 11/10/2018 ΕΔΩ

Πηγή κειμένου kalavrytanet.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL