Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τι έλεγε ο Μ. Χρυσοχοϊδης για τις μολότοφ και τους αναρχικούς πριν γίνει "νεοδεξιός αδέξιος" (Video)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης παλιότερα υποστήριζε ότι δεν λύνονται τα προβλήματα με το δόγμα «νόμο και τάξη» που εφαρμόζει πιστά σήμερα. Αιτιολογούσε μάλιστα και τη ρίψη μολότοφ...

Ο κ. Χρυσοχοϊδης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και παλαιότερα αιτιολογούσε ακόμα τη ρίψη μολότοφ από νεαρά άτομα ως μέσο κοινωνικής διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Υποστήριζε μάλιστα ότι δεν μπορείς να συλλαμβάνεις 15χρονα παιδιά επειδή δηλώνουν αναρχικοί ή επειδή πετάνε πέτρες…

Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει ποτέ μια τέτοια δήλωση, ωστόσο σύμφωνα με το σημερινό αφήγημα της κυβέρνησης και του νεοδεξιού αδέξιου Υπουργού της Προστασία του Πολίτη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ταυτίζεται με τη βία και τα μπάχαλα και όχι ο ίδιος ο Υπουργός Προστασία του Πολίτη που τα υποστήριζε ανοικτά και δημόσια σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του.

Πιστεύει άραγε τα ίδια σήμερα; Μήπως πρέπει να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη όπως καλούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πράξουν αφού πρώτα παραποιήσουν δηλώσεις τους;

Το ηχητικό έφερε στη δημοσιότητα η Ελληνοφρένεια και το θέμα ανέδειξε η Αναστασία Γιάμαλη στην εκπομπή της στο Kontra Channel:

Γιατί ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωνε επί λέξει:

«Τα κοινωνικά ζητήματα θα τα καταπολεμήσουμε με την Αστυνομία; Έδωσε πουθενά η Αστυνομία στα κοινωνικά προβλήματα λύσεις; Αλήθεια πιστεύουν ότι αν συλλάβουμε ένα παιδί που ενδεχομένως να ρίξει και μια μολότοφ κάποια στιγμή και το βάλουμε φυλακή δεν θα βγει ο χειρότερος εγκληματίας; Γιατί από τις φυλακές μας βγαίνουν εγκληματίες. Και είναι άλλο το γεγονός ότι εμφορείται κάποιος από αναρχικές ιδέες. Αυτό δεν είναι κολάσιμο ποινικά».

«Ρωτάνε κάποιοι πως βρέθηκε ένα παιδί 15 χρόνων στον δρόμο και πετάει πέτρες. Δηλαδή ποιος θα βγει στο δρόμο τελικώς; Ένα παιδί 15 χρονών και μάλιστα από μεσοαστική οικογένεια, επειδή είχε κάποιες ιδέες. Δεν μπορείς να συλλαμβάνεις 15 χρονών παιδιά επειδή είναι αναρχικοί».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις