Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Και μηνύματα προς Μαξίμου για το Μακεδονικό / Με την "αναγκαστικότητα της βίας" ντύνει το τελεσίγραφο ο Βορίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και μηνύματα προς Μαξίμου για το Μακεδονικό / Με την "αναγκαστικότητα της βίας" ντύνει το τελεσίγραφο ο Βορίδης

Να “ιδεολογικοποιήσει” την “αναγκαστικότητα” της αστυνομικής βίας” επιχείρησε εν νέου με τσεκουράτο τρόπο ο Μάκης Βορίδης. “Η αστυνομία υπάρχει ως σώμα για να επιβάλλει τον νόμο” επεσήμανε (real) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προσδίδοντας περαιτέρω... πυγμή και μπαρούτι στο τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για εκκένωση των καταλήψεων, που -όλως τυχαίως- εκπνέει στις 5 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που πλέον διαδραματίζει ρόλο αναχώματος του ακροδεξιού ακροατηρίου της Ν.Δ. λόγω του κυβερνητικού μπάχαλου στο προσφυγικό, διερωτήθηκε, “ο εξαναγκασμός δεν έχει βία μέσα;” για να απαντήσει ο... ίδιος “εγώ λέω ότι η επιβολή έχει στοιχεία αναγκαστικότητας”...

Υπ’ αυτό το πρίσμα... απαγόρευσε στον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται για την αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας ότι “η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κανένα δικαίωμα να ξεσηκώνεται όταν στην πραγματικότητα κάθε φορά που θα μιλήσουμε για την αντιμετώπιση της αναρχίας, της ανομίας στα Εξάρχεια ή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, αυτόματα, στο δευτερόλεπτο, ανακαλύπτουν την αστυνομική βία"!

Δεν πέρασε απαρατήρητο ωστόσο το μήνυμα -για λογαριασμό του Αντ. Σαμαρά ίσως;- προς το Μαξίμου που επιχείρησε να αποστείλει ο Μ. Βορίδης μέσω της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ! Παρά την κυβίστηση του πρωθυπουργού έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “πήγαινε στο Πισοδέρι και βάραγε κόσμο να μην ξεσηκωθεί” και ότι “έχει διαλύσει και έχει γεμίσει με πολιτική του εντολή με δακρυγόνα όλη την πλατεία στη διαδήλωση για το Σκοπιανό”! Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δηλώσει τη στήριξή του “αναφανδόν” στον πρώην πρωθυπουργό ενόψει της προεδρικής εκλογής δηλώνοντας “φαν του Αντώνη Σαμαρά”!

Αντιπερισπασμός

Σε αυτό το φόντο, για “επιστροφή σε δοκιμασμένα, άκρως αποτυχημένα και εν πολλοίς αντιδημοκρατικά μέσα που είχε το δόγμα της περιόδου Σαμαρά” κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ο τέως πρόεδρος της Βουλής (Alpha) Νίκος Βούτσης. “Η κυβέρνηση βυθίζεται στο τέλμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος και χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό αντιπερισπασμό την επιχείρηση ‘νόμος και τάξη’ τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “δεν λύνονται αυτά τα θέματα με προθεσμίες σύγχρονου ‘Φαρ-ουέστ’ όπως αυτή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη”.

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι “όλη η πολιτική της κυβέρνησης, αυτή η πολιτική της έντασης, η οποία ευτυχώς ‘έσπασε’ στη μαζική πορεία του Πολυτεχνείου δια της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων λαού, είναι μια πολιτική που μπορεί να πάρει κάποια στιγμή ανεξέλεγκτες καταστάσεις και να δημιουργήσει μεγάλη επικινδυνότητα. Κι’ αυτό από την πλευρά ενδεχόμενων αυτονομημένων πράξεων μικρών συλλογικοτήτων ή προσώπων ακόμα και μέσα από τα σώματα ασφαλείας” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Βελόπουλος με ξερονήσια

Οι πυκνές παρεμβάσεις του Μ. Βορίδη που παραπέμπουν στον... ακτιβισμό της νιότης του πραγματοποιούνται στο φόντο των μισαλλόδοξων παραληρημάτων του ομοτράπεζού του στον ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, στρέφοντας επίσης το βλέμμα στις ορφανές χρυσαυγίτικες ψήφους, ισχυρίστηκε για το προσφυγικό ότι “τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ τα καταπίνει αμάσητα η Ν.Δ.

Η καλύτερη λύση είναι τα ακατοίκητα νησιά ως πρώτο στάδιο για να ‘φύγουν πίσω’ σε Αφγανιστάν, Μαρόκο, υπό τον όρο σύναψης συμφωνίας Ε.Ε.- με αυτές τις χώρες. Η Δανία πώς αποφάσισε να κάνει τα ακατοίκητα νησιά; Η λύση είναι να μην περνούν καλά εδώ. Το πρόβλημα είναι να μην μείνουν εδώ” είπε χαρακτηριστικά! Αναμένεται η (αντ)απάντηση Βορίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL