Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Οι «ατσαλιές» και η διγλωσσία της Ν.Δ. στο προσφυγικό - Υπεύθυνη αντιπολίτευση από τον Αλ. Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι «ατσαλιές» και η διγλωσσία της Ν.Δ. στο προσφυγικό - Υπεύθυνη αντιπολίτευση από τον Αλ. Τσίπρα

Προφητικός ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ του 2018 είχε δείξει φωτογραφίες με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Μόρια (οι φωτογραφίες που έδειξε τότε ήταν του 2016)

Μετά τα «ακροδεξιά μπάρμπεκιου» που περιέθαλψε και τις ακρότητες για «απομονωμένα νησιά» που ακούγονται από στελέχη της. Η κ. Μπακογιάννη λίγο πριν την ανακοίνωση των κλειστών κέντρων κράτησης πρότεινε στους ανθρώπους να πάνε ως εργάτες γης στα χωράφια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια προσωρινή «άδεια παραμονής»…

Και αναρωτιέται κανείς για το περίφημο «σχέδιο» της Ν.Δ. που περιμέναμε όλοι με αγωνία. Πως θα γίνει η αποσυμφόρηση των νησιών στην ενδοχώρα με τέτοιες αντιδράσεις που γαλούχησε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση;

Αλ. Τσίπρας στο Open:  "Έσπειραν προεκλογικά ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες"

Σε πλήρη αντίθεση με την λαϊκίστικη αντιπολίτευση της Ν.Δ. και την επιδερμικότητα που αντιμετωπίζει το ζήτημα, ο Αλέξης Τσίπρας χθες σε συνέντευξη του στο Open τόνισε ότι δεν θα εκμεταλλευτεί πολιτικά το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως άλλωστε μια υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση οφείλει να πράττει.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι η υπόσχεση που είχε δώσει η κυβέρνηση προεκλογικά είναι ότι θα έλυνε το ζήτημα. «Διότι είχε την κα Τασία – μας έλεγαν τότε – που καλεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και διότι ήταν ανίκανη η Κυβέρνηση –έτσι μας λέγανε- και εμείς αφήσαμε μια κατάσταση δύσκολη μεν, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά 5.600 στη Μόρια και σήμερα έχουν πάει στους 15.000 στη Μόρια».

«Και εντάξει είναι μεγάλη η πρόκληση για εμένα να κάνω κριτική στην Κυβέρνηση κυρίως γιατί έλεγε αυτά ως αντιπολίτευση, γι' αυτό είναι μεγάλη η πρόκληση. Γιατί έβγαινε ο κ. Μητσοτάκης και έλεγε «όχι στις μετεγκαταστάσεις» και τώρα μαζεύει τους Περιφερειάρχες του, διότι οι 12 στους 13 είναι δικοί του, και αρνούνται τις μετεγκαταστάσεις που τους ζητάει. Μα όταν τους έλεγε όχι στις μετεγκαταστάσεις ο ίδιος; Ποιον τον Μητσοτάκη πριν τις εκλογές ή μετά;

Αλλά θέλω να πω, έχοντας την αίσθηση της ευθύνης και αυτό είναι ένα μήνυμα και προς τους Περιφερειάρχες και προς τους Δημάρχους και προς τις τοπικές κοινωνίες, δεν έχει άλλη επιλογή η Κυβέρνηση. Τα νησιά μας πρέπει να αποσυμφορηθούν. Και άρα πρέπει αυτός ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί. Παρά το γεγονός ότι γίνεται άτσαλα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συντονισμός, θα μπορούσα να πω χίλια δυο πράγματα.

Εδώ κατάργησαν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, έβαλαν στην αρχή συντονιστή έναν διπλωμάτη τον κ. Κουμουτσάκο που μάλλον για άλλο πόστο πήγαινε ο άνθρωπος, ξαφνικά του βρέθηκε η καυτή πατάτα του προσφυγικού, μετά του πήραν τη διαχείριση την έδωσαν στον Θεοδωρικάκο τον Υπουργό Εσωτερικών για να μπορέσει να πείσει τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες»…

Έφυγε από τον Θεοδωρικάκο πήγε στον Χρυσοχοΐδη, έφυγε από τον Χρυσοχοΐδη πήγε στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, εγώ αυτό ξέρω.

«Αλλά λέω ότι παρά το ότι έχουν κάνει ένα σωρό ατσαλιές στη διαχείριση και παρά το γεγονός ότι έσπειραν προεκλογικά ανέμους και τώρα θερίζουν θύελλες, δηλαδή είναι θύματα της δικής τους ρητορικής, τώρα πρέπει να στηρίξουμε αυτή την πολιτική, ως κοινωνία μιλώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει μια πολιτική για την αποσυμφόρηση των νησιών, όπως και ως κυβέρνηση είχε σχεδιάσει. «Με τις παλινωδίες αυτές που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, η καθυστέρηση των τεσσάρων μηνών έχει φέρει μια υπερσυσσώρευση στα νησιά. Δεν μπορεί να καταστρέψουμε τα νησιά μας, δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Συντάκτης: avgi.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL