Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Διεθνής Αμνηστία στη δίκη του Λάμπρου Γούλα

Τη σημερινή δίκη του Λάμπρου Γούλα αναμένεται να παρακολουθήσει ως παρατηρήτρια η Διεθνής Αμνηστία (Δ.Α.), στο πλαίσιο της καταγγελίας του για την άσκηση αστυνομικής βίας.

Τη σημερινή δίκη του Λάμπρου Γούλα αναμένεται να παρακολουθήσει ως παρατηρήτρια η Διεθνής Αμνηστία (Δ.Α.), στο πλαίσιο της καταγγελίας του για την άσκηση αστυνομικής βίας.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η επώνυμη καταγγελία του στο omniatv - συντάκτρια του οποίου σε έλεγχο από αστυνομικούς στις 17 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια δέχθηκε απειλές προς τη συντακτική ομάδα του μέσου- στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό και του ασκήθηκαν βασανιστήρια από δυνάμεις του ΜΑΤ.

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου στα Εξάρχεια και, σύμφωνα με την καταγγελία του, υπέστη ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου μέλη της διμοιρίας των ΜΑΤ, που τον συνέλαβαν, συνέχισαν να τον χτυπούν, τον έγδυσαν με τη βία, έψαξαν και πέταξαν τα πράγματά του, τον παρενόχλησαν σεξουαλικά, τον πετούσαν ο ένας στον άλλο και τον έβρισαν με σεξιστικό και ομοφοβικό τρόπο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

"Η συγκεκριμένη επώνυμη και πολύ σοβαρή καταγγελία ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων πρέπει να διερευνηθεί αμέσως με αμερόληπτο και διαφανή τρόπο. Καλούμε την ελληνική αστυνομία να διεξαγάγει την αρμόδια διαδικασία για τη διερεύνηση τέτοιων επώνυμων καταγγελιών και να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται" σημειώνει η Δ.Α.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις