Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τσίπρας: Αλλάζουν τους ποινικούς κώδικες για να αθωώνουν τους "μπαχαλάκηδες" του λευκού κολάρου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας: Αλλάζουν τους ποινικούς κώδικες για να αθωώνουν τους "μπαχαλάκηδες" του λευκού κολάρου (Video)

«Με ξάφνιασε η ενόχληση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ και των πολιτικών αντιπάλων για την παρουσία μου στο Πολυτεχνείο», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η παρουσία του είχε συμβολικό χαρακτήρα. Δεν έχει σημασία το τέλος, η πορεία του Πολυτεχνείου  δεν είναι μαραθώνιος».

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open tv σε σχέση με την παρουσία του στην πορεία υπογράμμισε ότι «η επέτειος και η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία δεν εξαντλείται μόνο στο ότι η χούντα ήταν αμερικανοκίνητη. Το μήνυμα της επετείου είναι πολύ μεγαλύτερο και έχει να κάνει με τους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας απέναντι στον αυταρχισμό και την καταστολή».

«Ως πρωθυπουργός δούλεψα για την καλυτέρευση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και όχι για σχέσις εξάρτησης και υποταγής. Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αναβαθμίστηκαν όπως και ο ρόλος της χώρας στη γεωπολιτική σκακιέρα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι ως πρωθυπουργός κατέθεσε στο Πολυτεχνείο στεφάνι αλλά δεν πήγε στην πορεία καθώς «θεώρησα ότι μπορεί να ήταν παρεξηγήσιμο. Η πορεία του Πολυτεχνείου έχει και έναν αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα και ως πρωθυπουργός επέλεξα να σεβαστώ αυτό τον χαρακτήρα».

"Ήμουν ένας πρωθυπουργός που δεν είχα σχέση με τους άλλους. Όταν έδωσα τη μάχη το 2015 κάλεσα τον κόσμο να κατέβει στο δρόμο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δόγμα της κυβέρνησης το "νόμος και τάξη"

«Η μεγάλη συμμετοχή στη πορεία του Πολυτεχνείου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχουν ενεργοποιηθεί τα αντανακλαστικά του προοδευτικού κόσμου και της νεολαίας. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τη μαζική συμμετοχή, καθώς ασκεί πολιτική με βάση το "νόμος και τάξη". Ήταν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση και δεν είναι τυχαίο ότι πέρσι και πρόπερσι είχε τη μισή συμμετοχή του κόσμου», σημείωσε ο ίδιος.

«Η ιστορική μνήμη είναι καταγεγραμμένη στην συλλογική συνείδηση των Ελλήνων και σε διεθνές επίπεδο. Ήταν ο πρόεδρος Κλίντον και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλου ζήτησε συγγνώμη για την στάση της Αμερικής εκείνη την περίοδο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Έπιχειρείται η παλινόρθωση ενός πολιτικού συστήματος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έχουμε μία νεοσυντηρητική κυβέρνηση με υπερδεξιούς υπουργούς που είχαν καταθέσει απόψεις αμφισβήτησης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έχει ως δόγμα το νόμος και τάξη.

"Η κυβέρνηση θέλει να θρέψει ένα κοινό ακραίων μέσα από ένα δόγμα νόμου και τάξης. Η σημερινή κυβέρνηση ευθύνεται με την καλή έννοια για την μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου".

"Δεν είναι ευχάριστη εικόνα τα ΜΑΤ στην πλατεία" υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε σημαντικές επιτυχίες ενάντια στο λαθρεμπόριο και τα ναρκωτικά σε πλήρη αντίθεση με τις επικοινωνιακού χαρακτήρα σημερινές εφόδους της αστυνομίας σε κτίρια που μένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Φτηνό να επιχειρείται ψηφοφορία πάνω σε αυτά τα ζητήματα υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

"Σε ερώτηση για τους ποινικούς κώδικες αναφορικά με τις μολότοφ ο κ. Τσίπρας απάντησε αφού προηγήθηκε όμως απάντηση του για τους εγκληματίες του λευκού κολάρου. "Αλλάζουν τους κώδικες για να κάνουν deals με τους επιχειρηματίες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου" αυτή είναι η πραγματική πρόθεση και όχι οι μολότοφ.

Θέλουν να κάνουν deals με επιχειρηματίες και τραπεζίτες

Είναι γελοία η παρέμβαση για τη μολότοφ, θέλουν να αθωώνουν τους μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Όλα γίνονται για την επικοινωνία πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν έχει γίνει κανένα ρεπορτάζ για αυτή την σοβαρή υπόθεση για τα deals με τους τραπεζίτες που παίρνουν ασυλία με τη ρύθμιση της κυβέρνησης. 

Έχουν εκτραχυνθεί οι τράπεζες να επιβάλλουν υπερβολικές χρεώσεις για τις συναλλαγές των πολιτών. Ανεστάλλησαν προς το παρόν αλλά δεν πήραν πίσω τις έξτρα χρεώσεις. 

Για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι "μόνο η Ελλάδα και η Ουγγαρία έχουν κάνει κάτι τέτοιο" και πρόσθεσε ότι: "Η κ. Θάνου ήταν δραστήρια με το μονοπώλιο του Τύπου. Για χάρη του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήταν εντολή της κυβέρνησης να αλλάξει η κ. Θάνου για να σταματήσει η έρευνα για το μονοπώλιο του Τύπου".

Πήγαμε σαν αρσακειάδες στην υπόθεση Νοvartis. Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήξερε τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Το πρόβλημα είναι αν είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ή το μεγαλύτερο σκάνδαλο όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος; ρώτησε ο κ. Τσίπρας. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ για να εκλέγεται με 120 ψήφους. Επιχειρείται ευτελισμός του θεσμού από την κυβέρνηση. Προσπάθεια απαξίωσης και του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου από την κυβέρνηση. Με ενοχλούν αυτά «τα καλλιστεία». Δεν είναι κριτήριο, αν συμφωνούσαμε πάντοτε αλλά τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Ν.Δ. προεκλογικά παραπάνησε με το προσφυγικό. Παρά τις "ατσαλιές" στην διαχείριση πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά και αυτή η πολιτική πρέπει να στηριχθεί. 

Ότι θετικό φέρνει η κυβέρνηση θα το ψηφίσουμε παρά το γεγονός ότι θα κάναμε άλλες επιλογές όπως είχαμε προαναγγείλει για παράδειγμα τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και όχι στοχευμένες παρεμβάσεις που επιχειρεί η κυβέρνηση.

"Λίγο πριν το Πάσχα θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ" προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας. Απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του απάντησε: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, πρωτοποριακό κόμμα και η πολιτική του γεωγραφία είναι από την αριστερά της αριστεράς ως το χώρο του δημοκρατικού κέντρου. Δεν χρειάζομαι τέτοιου τύπου νομιμοποίηση όπως η εκλογή από τη βάση. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι καλό το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ή να ψηφίζουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Δεν πιστεύω στις απροσδιόριστες βάσεις των κομμάτων. Διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο «μπάτε σκύλοι αλέστε». Όταν η βάση είναι καθορισμένη όμως στο μέλλον είναι μια άποψη που την βλέπω με συμπάθεια».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL