Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Χατζηδάκης, Πλεύρης, Καιρίδης αιτιολογούν την αστυνομική βία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χατζηδάκης, Πλεύρης, Καιρίδης αιτιολογούν την αστυνομική βία (Video)

Πετούν την ευθύνη στο λαό που τους ψήφισε και αιτιολογούν την χρήση βίας από την Αστυνομία ξεμπερδεύοντας με ένα «θα διερευνηθεί αν υπάρχει κάτι»… Μόνο τυχαίες δεν ήταν οι δηλώσεις περί «αναγκαστικότητας του ξύλου» του κ. Βορίδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν αιφνιδιάσαμε, εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας, η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της

«Είναι στο πρόγραμμά μας» απάντησε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης όταν ρωτήθηκε στο Open για την αστυνομοκρατία και την κατάχρηση εξουσίας από τη Ν.Δ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αιφνιδιάσει. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Αυτό αποδέχονται αυτοί που μας ψήφισαν και το δέχονται οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ και της λαϊκής βάσης του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα κάνουμε».

«Προφανώς υπάρχει το Σύνταγμα, οι νόμοι, τα δικαιώματα όλων που προστατεύονται αλλά πρέπει και η Αστυνομία στο πλαίσιο του Συντάγματος να κάνει τη δουλειά της και αυτό που επιχειρούμε να κάνουμε είναι αυτό που γίνεται στις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες, στην Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία».

Θ. Πλεύρης: Η αστυνομική βία είναι επιτρεπτή κάτω από προϋποθέσεις

«Προληπτικά λειτούργησε η αστυνομία» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Πλεύρης για τα Εξάρχεια ενώ μιλώντας για την αστυνομική βία υποστήριξε πως: «Η αστυνομική βία είναι επιτρεπτή κάτω από προϋποθέσεις»

Ενώ όπως ανέφερε αντιγράφοντας τον προλαλήσαντα Βορίδη: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού και στα Πανεπιστήμια και στα Δικαστήρια και στις πολυκατοικίες που είναι ορμητήρια. Είμαι χαρούμενος που η Αστυνομία επιτέλους μπορεί να μπαίνει στα Εξάρχεια και να κάνει δουλειά.»

Δ. Καιρίδης: «Ανοησίες τα περί αστυνομοκρατίας» – «Δεν υπήρξε πουθενά υπέρβαση»

«Είναι ένα από τα θέματα που είχε δεσμευθεί ο Κ. Μητσοτάκης» ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Ν.Δ., Δ. Καιρίδης στο ΣΚΑΙ.

Για την αστυνομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης κλήθηκε να απαντήσει ο βουλευτής της Ν.Δ. και αφού επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και σε βουλευτές του απάντησε εν τέλει:

«Επιχειρείται να φτιάξετε την καρικατούρα περί αστυνομοκρατίας με τους γνωστούς επαγγελματίες έξαλλους αναφέρομαι στον κ. Ραγκούση και στους λοιπούς γενίτσαρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι με εξαλλοσύνη προσπαθούν να καλύψουν το κενό αντιπολιτευτικού λόγου και να μιλάνε για όλες τις ανοησίες περί αστυνομοκρατίας, την ώρα που ο ελληνικός λαός έδωσε ξεκάθαρη εντολή στη Ν.Δ. για αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας και να τελειώνουμε με την ανομία και την παραβατικότητα».

«Δεν υπήρχε πουθενά υπέρβαση. Ήταν παντού ο Εισαγγελέας. Όπου υπάρχει θα υπάρχει έρευνα και καταλογισμός. Οι επιχειρήσεις στην ΑΣΟΕΕ έγιναν παρουσία Εισαγγελέα. Είχαμε μία ξεκάθαρη επιτυχία της ΕΛΑΣ χωρίς μολότοφ στο Πολυτεχνείο που αποδεικνύουν ότι επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας υπάρχει αυτό που δεν υπήρχε ήταν η πολιτική βούληση».

Η «δουλειά της Αστυνομίας»…

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. «δουλειά της Αστυνομίας» είναι να ξυλοκοπούνται φοιτητές εντός της Σχολής τους, να καταδιώκονται ακόμα και περαστικοί από τα ΜΑΤ, να επιτίθενται σε δημοσιογράφους, να ξυλοκοπούνται κοπέλες από διμοιρίες των ΜΑΤ ή μήπως δουλειά της Αστυνομίας είναι να επιτίθενται σε γονείς που περιμένουν στα Δικαστήρια;

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Ι. Κούρτοβικ: Απρόκλητη βία με στόχο τον εξευτελισμό προσαχθέντων και συλληφθέντων (Ηχητικό)

Β. Παπαστεργίου: Στην ΕΛΑΣ ο μηχανισμός εσωτερικού ελέγχου στην πραγματικότητα είναι μηχανισμός απαλλαγής

Αγριος ξυλοδαρμός 18χρονου φοιτητή στην ταράτσα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια που βιντεοσκοπούσε

 

Ξυλοδαρμός κοπέλας από ΜΑΤ στα Εξάρχεια (Video)

 

Μ. Αραβαντινός: Ετρωγε ξύλο όποιος περνούσε δίπλα από τα ΜΑΤ (ηχητικό)

Καταγγελία δικηγόρων για την επίθεση των ΜΑΤ στην Ευελπίδων: «Όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL