Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Τσίπρας σε Μ. Παπαδημητρίου: "Μάθετε πρώτα Γεωγραφία και μετά συζητάμε" (Video)

«Μάθετε πρώτα Γεωγραφία που είναι το Βόρειο και το Νότιο ημισφαίριο και μετά συζητάμε για το προσφυγικό» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας στον βουλευτή της Ν.Δ. Μπάμπη Παπαδημητρίου που πιάστηκε αδιάβαστος στη Γεωγραφία μη γνωρίζοντας ποιες χώρες ανήκουν στο Βόρειο και ποιες στο Νότιο ημισφαίριο. Παράλληλα όμως ήθελε να κάνει και περισπούδαστη ανάλυση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολύ μεγάλο διότι είναι μια μετακίνηση πληθυσμών από το Νότιο ημισφαίριο στο Βόρειο και είναι το ίδιο παντού και στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν το ίδιο θέμα, άνθρωποι από την Λατινική Αμερική από το Μεξικό θέλουν να πάνε» ξεκίνησε την τοποθέτησή του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου στην ΕΡΤ1.

«Όλοι οι πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας είναι από το Βόρειο ημισφαίριο, το Μεξικό είναι Βόρειο ημισφαίριο. Αραβικές χώρες, Αφγανιστάν Πακιστάν είναι από το Βόρειο ημισφαίριο» τον προσγείωσε στην πραγματικότητα με ένα ταχύρρυθμο μάθημα γεωγραφίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Απαντώντας έτσι στους ρατσιστικούς «μύθους» που καλλιεργεί η ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

«Όλη η αντιπολίτευση 4.5 χρόνια προκειμένου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι είχε και πολιτική διαχείριση η Ν.Δ. και αυτό αποδείχθηκε τώρα (που είναι κυβέρνηση). Η αύξηση των ροών που υπάρχει τώρα είναι λιγότερη από το 1/10 των ροών που υπήρχαν το 2015. Ποτέ στην Μόρια δεν ξεπέρασαν οι πρόσφυγες τις 6.000 και σήμερα έχουν φτάσει τις 15.000. Ο ίδιος ο υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης παραδέχθηκε ότι δεν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νησιά. Τεράστια η ανικανότητα διαχείρισης του προσφυγικού. Η Ν.Δ. πληρώνει σήμερα αυτό που καλλιεργούσε επί 5 χρόνια με την ακροδεξιά για το προσφυγικό και το μακεδονικό».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις