Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

46 χρόνια μετά - Η πορεία του Πολυτεχνείου (Συνεχής Ενημέρωση)

46 χρόνια και το κεντρικό σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Στις 4 μ.μ. ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία - Πλήθος κόσμου συμμετείχε παρά την τρομοκρατία που είχε εξαπολύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σήμερα που τίθενται υπό αμφισβήτηση δημοκρατικές κατακτήσεις και που ο ακροδεξιός λόγος στιγματίζει το δημόσιο λόγο, το Πολυτεχνείο παραμένει φωτεινό σημείο αναφοράς για τους κοινωνικούς μας αγώνες. Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν αναλλοίωτα και ζητούν δικαίωση: Ενότητα του λαού ενάντια στον φασισμό, αγώνας για την ελευθερία, τη Δημοκρατία και την Παιδεία παραμένουν.

 

«Απέναντι στην πολιτική απάθεια, τον συντηρητισμό και την πολιτισμική αλλοτρίωση θα υπάρχει πάντα ένα ποτάμι νέων ανθρώπων που έχουν πεντακάθαρη σχέση με τη συνείδησή τους και διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό ήταν το Πολυτεχνείο του 1973. Αυτό είναι και το Πολυτεχνείο του σήμερα» σημειώνει το Κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ.

«Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία».

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις