Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Π. Σκουρλέτης από τη Λάρισα: / Π. Σκουρλέτης από τη Λάρισα: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό απέναντι στη νεολαία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης από τη Λάρισα: / Π. Σκουρλέτης από τη Λάρισα: Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον αυταρχισμό απέναντι στη νεολαία

Ο Π. Σκουρλέτης με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική κατάσταση που διαμορφώνει, εξαπέλυσε ο Π. Σκουρλέτης από την περιοδεία του στη Λάρισα. Σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, σημείωσε ότι “υπάρχει μια κλιμάκωση του αυταρχισμού από την κυβέρνηση συλλήβδην απέναντι στη νεολαία”, παραπέμποντας στα πρόσφατα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, σε κέντρο διασκέδασης, αλλά και στη σύλληψη του γραμματέα της Σπουδάζουσας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι, “με βάση το δόγμα νόμος και τάξη, η Ν.Δ. πιστεύει πως θα ξεχάσουμε την παταγώδη αποτυχία της διαχείρισης του προσφυγικού, την αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και πως στον υποτιθέμενο αναπτυξιακό νόμο είδαμε να παίρνονται μέτρα που οδηγούν στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα”. Ειδικότερα για το θέμα της ΔΕΗ, είπε πως το πρώτο δείγμα γραφής της κυβέρνησης ήταν η απαξίωση της δημόσιας επιχείρησης για να ανέβουν τα τιμολόγια και το επόμενο είναι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ”. Άσκησε κριτική στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη λέγοντας ότι “περιμένουμε να ακούσουμε προτάσεις για τον αγροτικό κόσμο, από το να λέει ότι είναι αναγκαιότητα η βία και να δικαιολογεί τη βία απέναντι στη νεολαία”. Ενόψει επίσκεψης του υπουργού Ανάπτυξης στη Λάρισα έθεσε το ερώτημα αν η ανάπτυξη για τη Ν.Δ. περνά μέσα από τη μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακυρώνει σχολές που δρομολόγησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να επωφεληθούν οι ιδιωτικές. Για την Υγεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει να μεγαλώνουν τα κενά, ώστε “να παραχωρήσει την εκμετάλλευση ολόκληρων πτερύγων εντός των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες”.

Αλ. Χαρίτσης: “Δημιουργούν γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες”

Σε σκληρό τόνο και η κριτική του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Αλ. Χαρίτση, που σημείωσε ότι “με την όξυνση και την καταστολή, η κυβέρνηση δημιουργεί γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες”. Επισήμανε (Open TV) ότι “η Ν.Δ. επένδυσε προεκλογικά στην ασφάλεια, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι μια εικόνα γενικευμένης έντασης, με την αστυνομία να εισβάλλει σε κινηματόγραφους, κέντρα διασκέδασης και πανεπιστήμια”. Αντίθετα, υπογράμμισε, “ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε την κοινωνική ειρήνη και την ομαλότητα στη χώρα, χωρίς να βλέπουμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες. Είναι άλλο η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και άλλο να επικρατεί κλίμα αστυνομοκρατίας" τόνισε.

Εξήγησε ότι με το δόγμα “καταστολή και αυταρχισμός” η κυβέρνηση “προσπαθεί συστηματικά να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το προσφυγικό, όπου εκεί βρίσκεται το πραγματικό 'μπάχαλο' λόγω της αναποτελεσματικότητάς της”. “Ο κ. Βορίδης είναι υπουργός της κυβέρνησης και μίλησε για το ξύλο ως αναγκαιότητα. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε πριν λίγες μέρες για νέους Γρηγορόπουλους. Η Ν.Δ. και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που ρίχνει λάδι στη φωτιά” υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.

Ν. ΛΙΟΝ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL