Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Στα ψιλά / Λογαριάζουν χωρίς το φοιτητικό κίνημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Λογαριάζουν χωρίς το φοιτητικό κίνημα

Η ιδεολογική επίθεση που συστηματικά έχουν εξαπολύσει κατά του δημόσιου πανεπιστημίου με σκοπό την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που χρόνια τώρα περιμένουν στη γωνία έρχεται να ενισχυθεί με την κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος, σχετικά με το οποίο επιχειρούν, με την απαραίτητη συνδρομή του τηλεοπτικού φακού, να ταυτίσουν τους φοιτητικούς συλλόγους και τις νόμιμες αποφάσεις τους με «μπάχαλα» και «ανομία».

Στην τόσο γνώριμη αλλά και βολική τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού βλέπουμε ότι έχει καταφύγει η Νέα Δημοκρατία, που, με τη βοήθεια πρόθυμων ΜΜΕ συκοφαντεί, στοχοποιεί και επιχειρεί να ποινικοποιήσει το φοιτητικό κίνημα και μάλιστα μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με ό,τι η πολιτική αυτή κίνηση της κυβέρνησης συμβολίζει.

Κι ενώ την αρχή έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώτα με την τηλεοπτική υπερπαραγωγή των δήθεν φοβερών και τρομερών ευρημάτων στο οπλοστάσιο της ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια με τη χρήση του οπλοστασίου των ΜΑΤ κατά φοιτητών που τόλμησαν να διεκδικήσουν την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης εντός της σχολής τους, ήρθε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά την αντιμετώπιση του φοιτητικού κινήματος από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ξύλο, ξύλο και ξύλο, ή αλλιώς παλιά μου τέχνη κόσκινο για τον κ. Βορίδη, που δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στο πολιτικό του ακροατήριο πως δεκαετίες τώρα παραμένει αμετακίνητος στις ιδέες του και τα κόμματα που κατά καιρούς τον φιλοξενούν είναι αυτά που προσαρμόζονται στο πολιτικό οπλοστάσιο του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας.

Μια Νέα Δημοκρατία που μετακινείται όλο και πιο δεξιά, σε σημείο να συνδυάζει τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της περί παράδοσης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ιδιώτες με αυταρχικές αντιλήψεις που ξεκινούν από την πλήρη κατάργηση του ασύλου και καταλήγουν στην άγρια καταστολή όσων τολμούν να αντιταχθούν στα κυβερνητικά σχέδια.

Μόνο που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Πατώντας μάλιστα στο γεγονός της μερικής απομαζικοποίησης του φοιτητικού κινήματος των τελευταίων χρόνων, κάποιοι θεωρούν πως η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων θα είναι ένας υγιεινός περίπατος.

Η διάψευσή τους θα είναι όμως μαζική, ηχηρή και άμεση. Θα είναι μια διάψευση που την ακούν ήδη από τις γενικές συνελεύσεις σχολών που τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν εν υπνώσει και αποκτούν ξανά τη φωνή και τη δυναμική που τους πρέπει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL