Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Η "κανονικότητα" επιτίθεται: Στόχος τα δικαιώματα, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και η Αριστερά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "κανονικότητα" επιτίθεται: Στόχος τα δικαιώματα, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές και η Αριστερά (Video)

Με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τη «καυτή» ατζέντα του προσφυγικού και του φορολογικού που η Ν.Δ. τα έχει θαλασσώσει στήνουν σκηνικό πολέμου με εμπρηστικές δηλώσεις ενόψει του Πολυτεχνείου.

Με όχημα την «τάξη και ασφάλεια» που θέλουν να επιβάλλουν στα Πανεπιστήμια απειλούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών και την ελευθερία της άποψης. Στοχοποιούν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα καθώς, τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. 

Προκλητικός ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης αιτιολογώντας απόλυτα τη χρήση βίας δήλωσε στο ΣΚΑΙ: Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας –το λέω γλυκά-. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας».

Μετά το σάλο που δημιούργησε η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης ο ίδιος δήλωσε «Θα προτείνω για ακόμη μια φορά στο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στο γνώριμο γι΄ αυτόν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης υπερασπιζόμενος, όπως άλλωστε έκανε πάντοτε, τους μπαχαλάκηδες και την ανοχή στην ανομία» αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης σε απάντησή του στον τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη.

Τη σκυτάλη πήρε λίγο μετά ο Βασίλης Οικονόμου που αποκάλεσε «μπάχαλο» την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας στοχοποιώντας την Αριστερά ενώ υποστήριξε ότι «Συμμορίες και τραμπούκοι έχουν καταλάβει τα Πανεπιστήμια».

Εμπρηστικές δηλώσεις και από την βουλεύτρια της Ν.Δ. Ζωή Ράπτη στο Open η οποία δήλωσε ότι «Είναι απαραίτητο να γίνεται ο «καθαρισμός» των Σχολών και με τη βοήθεια της Αστυνομίας» ενθυμούμενη προφανώς γνωστό συνδικαλιστή της Αστυνομίας που παρομοίαζε την αστυνομία με ηλεκτρική σκούπα και εντελώς ρατσιστικά, ανθρώπους με σκουπίδια.

Και συνέχισε: Εδώ υπάρχουν νόμοι και πρέπει να τηρούνται για να ξαναγίνει η Ελλάδα μια «κανονική» χώρα. Δυστυχώς από σήμερα είναι πολλές σχολές σε κατάληψη, αλλά δυστυχώς και για τον ΣΥΡΙΖΑ που υποθάλπει τέτοιες πρακτικές. Ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου εχθές και ουσιαστικά χλεύαζε τις προσπάθειες για τον «καθαρισμό» των Σχολών. Να κάνουμε καθαρισμό των Πανεπιστημίων, να τα καθαρίσουμε από αυτούς που έχουν κάνει τις καταλήψεις», συνέχισε η κ. Ράπτη.

Και όλα αυτά σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ στο όνομα του ελληνικού λαού: 

"Ο ελληνικός λαός δια της ψήφου στις 7 Ιουλίου του έδωσε εντολή σε μας να κάνουμε ακριβώς αυτό που κάνουμε. Τι δηλαδή; Τελειώνουμε με όλη την παθογένεια της μεταπολίτευσης."

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Γεωργιάδης δήλωνε ότι θέλει την Αστυνομία να εισβάλλει παντού με αφορμή την προσπάθεια εισβολής σε καφενείο στα Εξάρχεια, για να πει σήμερα στην ΕΡΤ ότι δεν το εννοούσε αλλά... φυσικά κατηγόρησε την ΑΥΓΗ για διαστρέβλωση. Εδώ η αντίστοιχη δήλωση του.

Σφοδρές αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, ο οποίος κυνικά υποδεικνύει στην αστυνομία τη χρησιμοποίηση γκλοπ απέναντι στους φοιτητές που "δεν συνεμορφώθησαν"», σημείωσε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Αραχωβίτης.

"Ο κ. Βορίδης μετά από τη σημερινή του δήλωση, υπουργός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη" δήλωσε ο τομεάρχης Γιάννης Ραγκούσης.

Η δήλωση του Υπουργού του κ.Μητσοτάκη, Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναφερόμενος σε φοιτητές δήλωσε πως:
«... το λέω γλυκά. Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας», δεν προξενεί καμία εντύπωση για τον ίδιο και τις πεποιθήσεις του.
Η δήλωση αυτή, στιγματίζει κατά τρόπο ανεξίτηλο τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη και τη διακύβερνησή του.
Ο ακροδεξιός κατήφορος της κυβέρνησης που για να αποπροσανατολίσει από το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, σκόπιμα συγχέει φοιτητές με κάθε λογής προβοκάτορες, συνεχίζεται με σπασμένα τα φρένα. Ο κ. Βορίδης μετά από τη σημερινή του δήλωση, υπουργός θα μπορούσε να παραμείνει μόνο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ολ. Γεροβασίλη: Παρουσιάζουν τους φοιτητές «μπαχαλάκηδες» και τα Πανεπιστήμια «κέντρα ανομίας» για να απαξιώσουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο (Video)

Κ. Μπάρκας: Ο κ. Βορίδης σήμερα έβαλε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία

Ο κ. Μπάρκας σχολίασε στο Κόκκινο, ότι «ο κ. Βορίδης σήμερα έβαλε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία»  και σημείωσε ότι στη Βουλή σήμερα άκουσαν βουλευτή που δήλωσε ότι η Αριστερά θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός νόμου γιατί δεν υπερασπίζεται τους μικρομεσαίους, τους νοικοκυραίους αλλά ακραίες ομάδες μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι διαρκής στόχος της ΝΔ είναι να τοποθετήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο κομμάτι των μπαχαλάκηδων με κοινωνικές ομάδες που ίδια τοποθετεί στο κομμάτι των τρομοκρατών, αλλά αυτό δεν θα περάσει. «Οι φοιτητές δεν είναι τρομοκρατική ομάδα», επισήμανε, «είναι φοιτητές και διεκδικούν το πανεπιστήμιο τους να μείνει ανοιχτό».

Ο κ. Μπάρκας αναφέρθηκε και στις επικίνδυνες απόψεις δημοσιογράφων του Μητσοτάκη που στηρίζουν ό,τι κάνει η κυβέρνηση όπως είναι πχ ο Γιάννης Πρετεντέρης που έγραψε για τη βία ως μέσο επιβολής της άποψης τους με όποιον τρόπο παρά το ενδεχόμενο να υπάρχουν και απώλειες.

Πάνος Ρήγας: Το αξιακό χάσμα μεταξύ φοιτητών και του νεαρού Βορίδη

«Οι φοιτητές περικυκλωμένοι στην ΑΣΣΟΕ από την αστυνομία. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βορίδη στον ΣKAI, αφού παρανόμησαν μπαίνοντας στη σχολή τους για συνέλευση αναγκαστικά θα «αρπάξουν» και μερικές. Δεν θα τους δώσουν λουλούδια», σημειώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

Στην ίδια ανάρτηση, ο Π.Ρήγας δημοσιεύει και τη γνωστή πλέον φωτογραφία από τα νεανικά χρόνια του κ. Βορίδη στην οποία φαίνεται να κρατά τσεκούρι.

«Στο νεαρό της δεύτερης φωτογραφίας που οπλοφορεί με τσεκούρι τι θα έπρεπε να του κάνουν;», σχολιάζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «οι εικόνες επιβεβαιώνουν το χάος στο αξιακό σύστημα των φοιτητών και του «νεαρού». Υποκριτικά δεν κρύβονται τα πιστεύω».

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν παροξυσμό αυταρχισμού (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL