Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
ΣΥΡΙΖΑ: Η κυνική παραδοχή Σαλμά εκθέτει ακόμη περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυνική παραδοχή Σαλμά εκθέτει ακόμη περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυνική παραδοχή του κ. Σαλμά ότι όντως παρενέβη στο έργο της Δικαιοσύνης για εκκρεμή υπόθεσή του, εκθέτει ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη.

Οι δικαιολογίες του κ. Σαλμά είναι αστείες και τις αφήνουμε στην κρίση των δικαστικών λειτουργών και των πολιτών. Κατά πόσο μπορεί δηλαδή ένας πολίτης να απαιτεί κάτι «σε έντονο ύφος» από έναν δικαστή ή εισαγγελέα για εκκρεμή υπόθεσή του. Είναι όμως και αποκαλυπτικές των προθέσεων και της καθεστωτικής νοοτροπίας που έχει η σημερινή κυβέρνηση και η ΝΔ.

Αυτό που όμως δεν είναι καθόλου αστείο, είναι η αμήχανη σιωπή του κ. Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα για την ωμή παρέμβαση βουλευτή του στη Δικαιοσύνη. Οφείλει τώρα να τον αποπέμψει χωρίς υπεκφυγές.

Νωρίτερα ο Μάριος Σαλμάς σε δήλωση του εξέφρασε έκπληξη και αγανάκτηση για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και μιλά για ακατανόητη παρεξήγηση»!!!

Έκπληξη και αγανάκτηση για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί παρέμβασής του σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση του, εκφράζει ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός, Μάριος Σαλμάς επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «ακατανόητη παρεξήγηση».

Όπως εξηγεί ο κ. Σαλμάς, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Σεβαστίδη αφορούσε στην ενημέρωσή του για την πορεία της μηνύσεώς, που υπέβαλε κατά του Νικόλαου Μανιαδάκη στις 5 Φεβρουαρίου του 2019, για συκοφαντική δυσφήμιση για ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς του τελευταίου, για την υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, στην «παράκληση» του κ. Σαλμά, για την επίσπευση της δικονομικής διαδικασίας, ο κ. Σεβαστίδης «μίλησε με απαξία» και τελικά του έκλεισε το τηλέφωνο.

Ο κ. Σαλμάς σημειώνει ότι «η κωλυσιεργία αυτή οφείλεται και στις δηλώσεις αποχής των εισαγγελικών λειτουργών που χρεώνονται την υπόθεση!!!» και προσθέτει ότι «η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου από τους εισαγγελείς την 5/7/2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές που δεν γνωστοποιήθηκε παρά μετά τις εκλογές και με άφησαν να κριθώ από τους πολίτες με την εκκρεμότητα της Novartis».

Επισημαίνει ότι «ουδέποτε μέχρι σήμερα έχω επιδείξει συμπεριφορά που να μην καταδεικνύει σεβασμό στην Δικαιοσύνη. Δεν διανοήθηκα να κάνω ουδέποτε παρέμβαση ούτε όταν ήμουν ύποπτος για τέλεση απαξιωτικών πράξεων, πόσο μάλλον τώρα ως μηνυτής;!» και εκφράζει λύπη που «ο κ. Σεβαστίδης παρερμήνευσε την άσκηση ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός μου ως παρέμβαση, με αποτέλεσμα να με στοχοποιήσει στην κοινή γνώμη δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις για το ήθος μου και την ακεραιότητά μου».

Τέλος χαρακτηρίζει «βιαστική» την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως αναφέρει «πριν ενημερωθεί για το αντικείμενο της υπόθεσης -υποθέτω ότι δεν μιλάει με την δικαιοσύνη ανεπίσημα- όπου καταδικάζει την άσκηση ενός νόμιμου δικαιώματός μου ως διάδικος, χρειάζεται μεγάλο θράσος όταν οι Υπουργοί του πήγαιναν νύχτα στο Άρειο Πάγο και καταγγέλθηκαν από εισαγγελείς για ωμές παρεμβάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL