Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Κουρουμπλής: Η Novartis δεν παρουσίαζε κέρδη για να μην φορολογείται (Video)

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντά στις βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την φαρμακευτική δαπάνη χθες στο Kontra Channel.

Μέμφονται τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν επί των ημερών του αυξήθηκε η φαρμακευτική δαπάνη όμως αυτό συνέβη γιατί ήταν η πρώτη φορά που η Novartis παρουσίασε τα κέρδη της μετά από 7 χρόνια είπε ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκαλύπτοντας ότι η Novartis δεν παρουσίαζε κέρδη για να μην φορολογείται από το ελληνικό κράτος.

«Πράγματι. Είμαστε περήφανοι. Γιατί από το 2009 – 2015 μία εταιρεία με 300 εκ. ευρώ τζίρο, χωρίς να είναι παραγωγική, αλλά θυγατρική της Novartis. Που ουσιαστικά κάνει διακίνηση φαρμάκων, ενώ η μητρική της εταιρεία παρουσιάζει κέρδη με 15 – 19% με έρευνα και παραγωγή. Αυτοί στην Ελλάδα κατόρθωσαν επί 7 – 8 χρόνια να μην παρουσιάζουν κέρδη και να μην φορολογούνται από το ελληνικό κράτος. Το 2015 ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν κέρδη και φορολογήθηκαν από το ελληνικό κράτος».

Επίσης ο κ. Κουρουμπλής επιβεβαίωσε ότι «μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη στα 2 δις σε σχέση με το πάρτι που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια που φτάσαμε να έχουμε 115 εκ. συνταγές, όσες και η Ισπανία που έχει τετραπλάσιο πληθυσμό».

Όμως όπως αναρωτήθηκε: «Από το 2010 ως το 2015, τι παιχνίδι παίχτηκε εις βάρος των πολιτών; Μειώθηκε μεν η φαρμακευτική δαπάνη αλλά αυξήθηκε η συμμετοχή των πολιτών για να παγώσει τελικά την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατ.Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις