Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαγγελόπουλος: Θα ζητήσω την εξαίρεση μελών της προανακριτικής (Video)

«Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους» δήλωσε ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προσθέτοντας ότι ήδη εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

Αίτημα και υπόμνημα θα καταθέσει ο Δ. Τσοβόλας που θα αποδεικνύεται ότι είναι παράνομη η εξαίρεση των Πολάκη, Τζανακόπουλο ενώ θα ζητήσει την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής.

Νωρίτερα χαρακτήρισε ως «παράνομη, αντισυνταγματική ενέργεια την εξαίρεση των Πολάκη, Τζανακόπουλου».

Εξήγησε ότι δεν είναι ίδιες οι περιπτώσεις με το 2010 που επικαλούνται. Το 2010 δεν είχαμε προανακριτική, αλλά προκαταρκτική. Έγινε «ευχή» και έγινε αποδεκτή. Είχαν ήδη καταθέσει οι μάρτυρες εξήγησε.

Τέλος σημείωσε πως εάν επιμένει στην παρανομία η Επιτροπή θα είναι άκυρη η εξέταση με αυτές τις παράνομες αποφάσεις ενώ πρόσθεσε ότι δέχεται «βάρβαρη και χυδαία επίθεση».

Ο δικηγόρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, Δ. Τσοβόλας μιλώντας στον Alpha είπε ότι θα ζητήσει την εξαίρεση τεσσάρων τελικά μελών της Προανακριτικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα ανέφερε: 

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία. Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προεδιοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία».

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια