Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Δ. στα κάρβουνα

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σιγοψήνεται στα κάρβουνα της Aκροδεξιάς. Άναψε τη φωτιά από το 2015 και συνεχίζει να ρίχνει τα πασπαλισμένα κάρβουνα του ρατσισμού και της πατριδοκαπηλίας και τώρα που είναι κυβέρνηση, φουντώνοντας τα δικά της αδιέξοδα, που όμως τείνουν να γίνουν και αδιέξοδα της χώρας

Από τα πρακτικά της Επιτροπής στη Βουλή είναι ξεκάθαρο ότι ο προβληματισμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλη είναι αν το κάλεσμα των "Ενωμένων Μακεδόνων" για "μπάρμπεκιου" δίπλα στο προσφυγικό καμπ θα έπρεπε με ένα τρόπο να είναι και ποινικά κολάσιμο.

"...δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να το εντάξω… δεν ξέρω εάν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας, αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο"...

Η απάντηση ήταν περίπου ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ποινικοποιήσει καθημερινές συνήθειες των πολιτών (!) και να επιβάλει (διά του νόμου και της καταστολής) τα ήθη και έθιμα των προσφύγων!

Εκεί που ο Γιαννούλης και κάθε δημοκρατικός πολίτης δείχνει με το δάκτυλο τη ρατσιστική Ακροδεξιά, το "σύστημα Ν.Δ. - ΜΜΕ" βλέπει μια "σύμπτωση" (Πλεύρης), ενώ ο Κυρανάκης ταυτίζεται απολύτως με τους "ναζίζοντες" "Ενωμένους Μακεδόνες", κομπάζοντας "θα τρώμε και θα πίνουμε όπου θέλουμε".

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σιγοψήνεται στα κάρβουνα της Ακροδεξιάς.

Άναψε τη φωτιά από το 2015, συνεχίζει να ρίχνει πασπαλισμένα κάρβουνα ρατσισμού και πατριδοκαπηλίας. Φουντώνει τα δικά της αδιέξοδα, που όμως τείνουν να γίνουν και αδιέξοδα της χώρας:

"Όσο έβλεπαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι (ελέω ΣΥΡΙΖΑ) τόσο πιο πολλοί έπαιρναν το ρίσκο να έλθουν στη χώρα μας, προκειμένου να βρουν διάδρομο προς την Ευρώπη! Για θυμηθείτε την Τασία που μας έλεγε ότι οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα, λιάζονται στην Ομόνοια και μετά… εξαφανίζονται (“Καθημερινή”, 29.9.2019 - Ανδρέας Δρυμιώτης).

Να μην αδικούμε την πολυφωνία της "Καθημερινής". Ο Παντελής Μπουκάλας την ίδια ημέρα συμπυκνώνει το μετεκλογικό και κυβερνητικό δόγμα για το προσφυγικό / μεταναστευτικό "να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη": "Ούτε ΑΜΚΑ, ούτε σχολεία, ούτε εκπρόσωπος του ΟΗΕ στις επιτροπές ασύλου, ούτε όριο χρόνου στην κράτηση, ούτε αληθινό δικαίωμα προσφυγής. Και συνεχείς εξετάσεις χρηστής συμπεριφοράς, για να αποδεικνύουν σε κάθε Κύριο Μικροεξουσιάδη πόσο υποταγμένοι είναι. Αλλιώς, άουτ. Ή ουστ. Ευρώπη είναι εδώ. Δεν είναι παίξε-γέλασε" (“Καθημερινή”, 29.9.2019).

Η κυβέρνηση έχει "τρακάρει" στο προσφυγικό, παρά π.χ. κάποιες φιλότιμες προσπάθειες, όπως αυτή του υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου που ζητάει να βάλουν πλάτη οι προσκείμενοι στη Ν.Δ. τοπικοί άρχοντες...

Εις μάτην... Η απάντηση ήρθε πληρωμένη από την Ντόρα Μπακογιάννη που αναγνώρισε με παρρησία τις παιδικές ασθένειες του πολιτικού της φορέα, όπως διαμορφώθηκε με τη σύμπραξη "Μητσοτάκη - Γεωργιάδη" το 2016:

"Ακόμα και οι θεοί ηττώνται όταν τα βάλουν με τη βλακεία... Μια ανύπαρκτη οργάνωση δημιουργεί ένα μείζον θέμα. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύναμο δεν νομοθετούνται. Ή το μαθαίνεις στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ...".

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις