Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Ο Λουδοβίκος του Μαξίμου, συγγενείς και χορηγοί...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Λουδοβίκος του Μαξίμου, συγγενείς και χορηγοί...

ΟΤΑΝ πρωτοείδα στο Facebook τις πληροφορίες για διορισμούς συγγενών του κ. Κυριάκου σε δημόσιες θέσεις, δεν σας κρύβω πως σκέφτηκα μήπως είναι fake news. Διότι, διάολε, πού να φανταστώ ότι είναι ικανός ένας πρωθυπουργός να διορίζει την αδελφή της πεθεράς του αντιπρόεδρο στο Εθνικό Θέατρο και τον αδελφό της αντιπρόεδρο στη Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης;

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τον ίδιο Κυριάκο που λίγες μέρες πριν, και συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου, είχε δηλώσει με στόμφο: «Τέλος σε προσλήψεις συγγενών και σε συμβάσεις τους με το Δημόσιο».

Η ΛΟΥΔΟΒΙΚΙΑ αντίληψη αναβιώνει. Κατάργησαν την ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ διορίζοντας πρόσωπα από την κομματική επετηρίδα και επιπλέον μετέτρεψαν τις θέσεις της διοίκησης από άμισθες σε έμμισθες!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι υπονομευμένη. Οι πολίτες δεν θα μαθαίνουν από τα κυρίαρχα μέσα νέα που δεν συμφέρουν το γκουβέρνο. Ο έλεγχος της εξουσίας καταργείται με την άλωση των μεγάλων ΜΜΕ από τους χορηγούς της οικογένειας.

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ τους συνεχίζει να αγοράζει, και μάλιστα με τραπεζικό σκόντο, ό,τι βρει μπροστά του στον χώρο των ΜΜΕ κι ας είναι οι επενδύσεις αυτές ζημιογόνες. Άλλωστε, δεν αγοράζει επιχειρήσεις ενημέρωσης. Εργαλεία για προπαγάνδα αγοράζει σε μια χώρα που δεν ελέγχει τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες για την προστασία της δημοκρατίας και του πλουραλισμού. Αυτός διεκδικεί μεγαλύτερο ποσοστό στην πολιτική εξουσία!

ΠΡΙΝ λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκε και ο ένατος μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης στον Πειραιά. Σε ποια κανονική δημοκρατική χώρα η είδηση αυτή δεν θα χαρακτηριζόταν συγκλονιστική;

ΣΕ ΠΟΙΑ δημοκρατική χώρα οι δημοσιογράφοι δεν θα ορμούσαν για ένα τόσο καυτό θέμα; Μπορεί ο κύριος Παπαχελάς, για παράδειγμα, να αποφασίζει κατά παραγγελία να παρουσιάσει στον ΣΚΑΪ ,και μάλιστα προεκλογικά, έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι, αλλά δεν έχει το ελεύθερο από τα αφεντικά του να κάνει κάτι ανάλογο στην υπόθεση του πλοίου.

ΛΟΙΠΟΝ; Υπάρχει θέμα δημοκρατίας και μάλιστα μεγάλο. Θα συνεχίσουν να κρύβουν την αλήθεια, θα συνεχίσουν να αδιαφορούν για τους νόμους, θα συνεχίσουν να μας βομβαρδίζουν με ψέματα, θα συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των ελίτ. Η αδιαφορία σε τέτοιες συνθήκες είναι καταστροφική!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL