Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Καταρρακώνουν τον κοινοβουλευτισμό για να ξελασπώσουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταρρακώνουν τον κοινοβουλευτισμό για να ξελασπώσουν

Όλοι ξέρουν ότι η φασαρία γίνεται απλώς και μόνο επειδή δεν τους θέλουν μέσα στην Προανακριτική. Γιατί εκεί θα επιχειρηθεί το ξέπλυμα του τεράστιου σκανδάλου Novartis και το μπλοκάρισμα της σχετικής εισαγγελικής έρευνας. Ο Πολάκης με τον Τζανακόπουλο δεν πρόκειται να επιτρέψουν το ξέπλυμα αυτό ούτε να διευκολύνουν τη συμπαιγνία των μαρτύρων με τους εκπροσώπους της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Αυτός είναι ο λόγος που Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. θέλουν να τους απομακρύνουν με μια τόσο άθλια αντικοινοβουλευτική μεθόδευση.

Το σύστημα Γεωργιάδη έχει πέσει με τα μούτρα στην υπόθεση αυτή, γιατί η αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis είναι υπόθεση πολιτικής επιβίωσης. Και στην προσπάθεια αυτή παρασύρει έκουσα - άκουσα όλη τη Νέα Δημοκρατία.

Ολόκληρο το κυβερνητικό κόμμα εκτίθεται σοβαρά, εντός και εκτός της Ελλάδας, όταν επιχειρεί να χρησιμοποιήσει μια κοινοβουλευτική επιτροπή για να μπλοκάρει μια δικαστική έρευνα, να αποκαλύψει τους προστατευόμενους μάρτυρες, να εκφοβίσει και να πιέσει τους εισαγγελείς Διαφθοράς, να κουκουλώσει όπως - όπως την υπόθεση.

Και περισσότερο από όλους εκτίθεται ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος από τη μια καλλιεργεί ήπιο και συναινετικό προφίλ και από την άλλη καταρρακώνει τον κοινοβουλευτισμό για να ξελασπώσει τα φιλαράκια.

Η αγωνία για την έκβαση της υπόθεσης Novartis είναι που σέρνει τη Ν.Δ. σε τέτοιας αθλιότητας πρακτικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει ούτε βήμα πίσω. Και ο κόσμος θα βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL