Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Ψεύτης με περικεφαλαία" ο Κυρ. Μητσοτάκης (Video)

Εκτεθειμένοι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Στ. Πέτσας - Ο Αλ. Τσίπρας ανήρτησε τις δηλώσεις Πέτσα που επιχείρησε να διαψεύσει ο πρωθυπουργός και τον προκάλεσε ή να ζητήσει συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση τον εκπρόσωπό του, που έλεγε: "Όταν αυξάνουμε τις περιπολίες (...) αυξάνεται στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες"

Εκτεθειμένος βγήκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού εξέθεσε και τον εκπρόσωπό του, από τη χθεσινή αντιπαράθεση με τον Αλ. Τσίπρα. Με επιθετικότητα (αποκαλώντας «ψεύτη» τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και με θεατρικό τρόπο (φωνάζοντας για ψέματα, σταυρώνοντας τα χέρια και απαιτώντας άμεση κατάθεση στα πρακτικά), ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αμφισβητήσει δηλώσεις του εκπροσώπου στις οποίες είχε αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε λίγο αργότερα στο Facebook το βίντεο των δηλώσεων προκαλώντας εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη "ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα. Αν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ' αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα".

Άλλωστε, ήδη από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει την κατάθεση προκαλώντας τον Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη ή να παραιτήσει τον Στ. Πέτσα. Λίγα λεπτά αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθετε στα πρακτικά τις επίμαχες δηλώσεις όπου ο Στ. Πέτσας ακούγεται να λέει ότι οι περισσότερες περιπολίες συνεπάγονται και περισσότερα ατυχήματα και να μιλά για σαφέστατο συμψηφισμό του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά ζητήματα και τις ελληνοτουρκικές διαφορές.

Ο πραγματικός ψεύτης

Όμως νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης έκανε σαν να μην γνώριζε τις δηλώσεις!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θα σας ζητήσω, κύριε Τσίπρα, να καταθέσετε, αν τις έχετε, τις δηλώσεις του κ. Πέτσα στα πρακτικά της Βουλής. Τώρα, παρακαλώ.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Τις έχω. Θα τις καταθέσω.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Παρακαλώ να καταθέσετε τις δηλώσεις. Τις έχετε, φαντάζομαι, έτσι δεν είναι; Γιατί δεν τις καταθέτετε;

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα τις καταθέσω όταν θέλω εγώ, όχι όταν θες εσύ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταθέστε τις τώρα. Περιμένω! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα, γιατί πολύ απλά πάλι ψέματα λέτε. Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας. Καταθέστε τις δηλώσεις του κ. Πέτσα! Δεν αλλάζει το χούι, κύριε Τσίπρα. Μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης. Δεν θέλω να το επαναλαμβάνω, αλλά δυστυχώς μου δίνετε συνέχεια αφορμή να το κάνω.

Οι δηλώσεις του Στ. Πέτσα

Στην πρώτη δήλωση που είχε γίνει στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» στον ΣΚΑΪ ο Στ. Πέτσας έλεγε: «Ζητάμε παντού, και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό, την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες (...), αυξάνεται στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Στη δεύτερη δήλωση στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open, ο Στ. Πέτσας ανέφερε: «Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές / μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων».

Στον ΣΚΑΪ έτρεξε ο Πέτσας

Λίγο μετά την αντιπαράθεση στη Βουλή, ο Στ. Πέτσας έσπευσε στο στούντιο του ΣΚΑΪ, απ' όπου κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για... "λογικό άλμα" που "εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα"! Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι "πράγματι είπα ότι όσο αυξάνουμε τις περιπολίες αυξάνεται στατιστικά η πιθανότητα δυστυχώς να έχουμε ατυχήματα" και προσποιήθηκε τον... ανήξερο, λέγοντας ότι "δεν μίλησα για νεκρούς, δεν μίλησα για θύματα που έχουν να κάνουν με μια πολιτική την οποία θα ήθελε ο κ. Τσίπρας.

Να υπονοήσει δηλαδή από πίσω ότι εμείς σκοπίμως υιοθετούμε βία σε όσους έρχονται από απέναντι, υιοθετώντας δηλαδή τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου"... Πρόσθεσε μάλιστα ότι "τέτοια περιστατικά (σ.σ.: τον διεμβολισμό της λέμβου από σκάφος του λιμενικού) μπορεί να συμβεί όταν έχεις 34 ανθρώπους μέσα σε μία βάρκα, μέσα στο σκοτάδι, που δεν μπορούσε να τους βρει το σκάφος του Λιμενικού”.

Επιπλέον, επιχειρώντας ασκήσεις ισορροπίας, επεσήμανε ότι “συμβαίνει αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, οι διασώσεις μπορούν να αυξάνονται”, συμπληρώνοντας ότι “στη συγκεκριμένη βάρκα ήταν 34 και διασώθηκαν οι 32”...

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις