Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Cλέφτες θα γίνουμε!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Cλέφτες θα γίνουμε!

Της Μαρίας Λυκούρα

Τι κακό είναι αυτό που μας βρήκε; Τι καταστροφή; Τι θα απογίνουμε όλα εμείς, τα φτωχά πλην τίμια τρολ που γράφαμε  κανένα τρολοκειμενάκι και βγάζαμε το ψωμάκι μας;

Η επιτελική κυβέρνηση μας παίρνει κάθε μέρα την μπουκιά απ' το στόμα. Τι να προλάβουμε να γράψουμε, όταν υπεύθυνα στελέχη που κουμαντάρουν τις τύχες του τόπου ανεβάζουν τόσο ψηλά τον πήχη της γελοιότητας που περνάμε εμείς από κάτω και τρίβουμε τη μούρη μας στο χώμα;

Μπούκαραν αστυνομικοί σε κινηματογράφο και προκλήθηκε ο σχετικός πανικός στα σόσιαλ μίντια και αντί να ντραπούν και να επιχειρήσουν να μπαλώσουν όπως όπως την αδιανόητη επιχείρηση με μια ανακοίνωση, με καμιά ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου και να σημάνουν σιωπητήριο (στο χέρι έχουν δα τόσα ΜΜΕ), αλληλοκαρφώθηκαν, αλληλοφαγώθηκαν, κατάλαβε η Ντόρα ότι ο Μπογδάνος δεν είναι αξιόπιστη πηγή (ενώ εμείς τον θεωρούσαμε χείμαρρο αντικειμενικής πληροφόρησης), ζήτησαν συγγνώμες, γελοιοποιήθηκαν. Τόσο που φτάσαμε πλέον να θεωρούμε ότι ο «Τζόκερ» οφείλει το χαμόγελό του στα ξεφτιλίκια τους.

Δεν προλάβαμε να συνέλθουμε από το νευρικό γέλιο και βγήκε ο ένας και μοναδικός πρωθυπουργός να λύσει... σκωτσέζικα το Mac' edoniko. Γιατί αν δεν εμπιστευτείς την Google στην εξωτερική πολιτική, ποιον θα εμπιστευθείς; Ζαλισμένος από την cωλοτούμπα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπιασε το πληκτρολόγιο και έδωσε λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων για να μάθει κι ο Τσίπρας, ο αναγκούγκλιστος, ότι άλλο Macedonia και άλλο Makedonia.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ελληνίδα μάνα  που περιμένει το άτακτο-μεθυσμένο παιδί της να γυρίσει, Ντόρα Μπαcογιάννη, πήρε φόρα στο τουίτερ και τα έβαλε με τον τιτάνα της ανάπτυξης, τον ειδήμονα της νανογιλεκολογίας, Άδ. Γεωργιάδη, την ώρα που αυτός με περισσή αφοσίωση πάσχιζε να εξυπηρετήσει μέσω του νομοσχεδίου του όλα τα συμφέροντα, τον ΣΕΒ, τη Lamda Development, τους καναλάρχες... Τι της έκανε ο έρμος; Δεν είναι αυτός που φροντίζει να κοιμάται ήσυχος ο απών από τη Βουλή αδελφούλης της; Γιατί εμείς, τα ξεπεσμένα πλέον τρολ, διαβάζουμε τον «Βηματοδότη» ως ιερό ευαγγέλιο και μάθαμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάcης έχει ήρεμο νυχτερινό ύπνο, ενώ αναμένουμε με αγωνία να πληροφορηθούμε αν έχει και παπάκια στην μπανιέρα του.

Αυτά τα έγκυρα πολιτικά ρεπορτάζ είναι, άλλωστε, που κάνουν έξαλλο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον εξωθούν να διαμαρτύρεται στην «Αυγή» και το Left.gr που δεν φιλοξένησαν ούτε ένα ρεπορτάζ με τίτλο «Οι καινούργιες πιζάμες του Αλέξη Τσίπρα».

Στη συνέχεια, σκεφτήκαμε ότι τριήμερο έρχεται, εθνική γιορτή μεγάλη, θα μας αφήσουν ήσυχους να το απολαύσουμε κι αυτό και το καινούργιο μας συκώτι. Αλλά πού;

Ήρθε το τελειωτικό χτύπημα από την κ. Cεραμέως και μας έκοψε κάθε γέλιο. Είπαμε ότι θέλει να ξαναγράψει την Ιστορία, αλλά αυτή βάλθηκε να τη διαγράψει. Δεν περιμέναμε φυσικά στην ανακοίνωσή της για την 28η Οκτωβρίου να αναφερθεί σε ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και να δυσαρεστήσει τις «τίμιες» δυνάμεις των επιγόνων του δωσιλογισμού. Της αξίζουν, όμως, συγχαρητήρια, αφού κατάφερε να απαλείψει τις λέξεις φασισμός και ναζισμός!

Μας πληροφόρησε ότι αντισταθήκαμε στις δυνάμεις του μίσους, της βίας και του λαϊκισμού. Παρά λίγο να μας πει ότι στα βουνά της Αλβανίας ο ελληνικός στρατός δεν φώναζε «αέρα», αλλά «αριστεία». Μάθαμε, βέβαια, και κάτι σημαντικό, ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε τον Οκτώβρη του '40. Ίσως και να είναι πραγματικότητα αυτό, δεδομένου ότι πολλοί «ψεκασμένοι» υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες είναι 300 εκατομμύρια. Επομένως τι παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν αν δεν αφορούσε την Ελλάδα; Για μια Πολωνία θα κάναμε τώρα κουβέντα;

Αλλά δεν πειράζει που σοκαριστήκαμε από την υπουργό Παιδείας. Ήρθε σήμερα ο επιτελικός Cυριάκος και έβαλε τα πράγματα στη θέση του, μιλώντας για «πατριωτισμό της ευθύνης». Γιατί, όπως όλοι ξέρουν, υπάρχει κι ο ανεύθυνος πατριωτισμός, αυτός από τον οποίο γλιτώσαμε στέλνοντας στην αντιπολίτευση τις μαδουρικές δυνάμεις και επιτρέψαμε στους πατριώτες επιχειρηματίες να παρελαύνουν υπερήφανα στα κρατικά ταμεία με ψηλά τη σημαία της ανοιχτοχέρας πατρίδας.

Δεν είναι τυχαίο η κρατική μας τηλεόραση κατάφερε την Παρασκευή να πάρει συνέντευξη εφ' όλης της ύλης από τη σημαία της Ακρόπολης, που επιτέλους έλυσε τη σιωπή της απλωμένη σαν τραπεζομάντιλο στο στούντιο της ΕΡΤ.

Αλίμονο σε μας, τα φτωχά πλην τίμια τρολ, που με ανεύθυνο πατριωτισμό κουνάμε αδέξια τα πλαστικά μας σημαιάκια, καταδικασμένα σε ανεργία. Cλέφτες θα γίνουμε με τέτοιο ανταγωνισμό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL