Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Χανιά και Ρέθυμνο / Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία ήρθε για να μείνει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Χανιά και Ρέθυμνο / Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία ήρθε για να μείνει

Από το Ρέθυμνο και την πλατεία της Σοχώρας έκλεισε τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας, που κάλεσε τους Κρητικούς να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους να δημιουργήσουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς. Νωρίτερα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα Σελλιά και το Πέραμα, ενώ κατάφερε να κάνει και μια σύντομη στάση στο Ροδάκινο, αγαπημένο του προορισμό εδώ και πολλά χρόνια.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία ήρθε για να μείνει στα πολιτικά πράγματα του τόπου" τόνισε καταχειροκροτούμενος υπογραμμίζοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς". Παράλληλα επανέλαβε το προσκλητήριο στήριξης και ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις τοπικές οργανώσεις όσο και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας isyriza.gr. "Θέλουμε η γνώμη των μελών μας να μετράει για τη λειτουργία και τη δράση του κόμματος, να συμμετέχετε στη λήψη των αποφάσεων, αλλά και να ενημερωνόμαστε άμεσα και έγκυρα" σημείωσε ο πρόεδρος του κόμματος. "Είναι ένα δύσκολο στοίχημα που θα πετύχει εάν το αγκαλιάσετε" είπε απευθυνόμενος στους εκατοντάδες ανθρώπους που βρέθηκαν έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης.

Να δώσουμε νέο περιεχόμενο στην κομματική ζωή

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι "θέλουμε να αντιστοιχίσουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ με τον κομματικό δίνοντας νέο περιεχόμενο στην κομματική ζωή". Απευθυνόμενος σε όσους βρίσκονταν στη συζήτηση είπε ότι "θέλουμε στις συγκεντρώσεις να παίρνετε τον λόγο και να σας ακούμε. Να ακούμε την κριτική και κυρίως να γίνετε συμμέτοχοι στις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε από εδώ και στο εξής". "Ξεκινάμε μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Θέλουμε με τη δική σας ψήφο να διαμορφώνετε τις αποφάσεις του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία ήρθε για να μείνει στα πράγματα του τόπου" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

"Αξίζει στην Ελλάδα να είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας"

"Το Ρέθυμνο, όπως και η Κρήτη συνολικά, ήταν πάντοτε ένα κάστρο του δημοκρατικού χώρου, της δημοκρατικής παράταξης" τόνισε εξηγώντας τον λόγο που επέλεξε το νησί για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ σε παράταξη μαζική, λαϊκή, ένα κόμμα ανοιχτό, κορμό της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. "Τώρα ξεκινάμε μια νέα μεγάλη πορεία προς τον λαό" υπογράμμισε κάνοντας λόγο για μια δύσκολη υπόθεση, καθώς η σχέση των πολιτών με την πολιτική εξαντλείται συχνά στην κάλπη.

"Να δώσουμε νέο περιεχόμενο σε αυτή τη σχέση" είπε. "Θέλουμε τα μέλη μας να μας λένε τις απόψεις, τις σκέψεις, την κριτική τους, να μας λένε τα σωστά και τα λάθος. Συμμέτοχους στις αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε από εδώ και στο εξής" επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας. Όπως ανέφερε, στόχος είναι να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ με σχέδιο και πρόγραμμα για την προοδευτική διακυβέρνηση, μια "πορεία δικαιοσύνης και προκοπής για πολλά χρόνια", όχι γιατί "μας ελειψαν οι καρέκλες", αλλά γιατί, όπως είπε, η Ελλάδα "αξίζει να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας".

Κυβέρνηση τζόκερ

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε πως "σε λιγότερο από εκατό μέρες" αποδείχτηκε ότι όλα όσα έταζαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό ήταν "αέρας κοπανιστός". "Από την ανάπτυξη του 4% και τις φοροελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, που όσο τις είδατε εσείς άλλο τόσο τις είδαμε κι εμείς, τη δήθεν άμεση λύση που θα έδιναν στο προσφυγικό" είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. δεν είναι "τίποτε άλλο από την επιτελική ανικανότητα να οδηγήσουν τη χώρα σε πορεία κανονικότητας και οικονομικής ανάπτυξης που εμείς τη βάλαμε". "Έχουμε μια κυβέρνηση τζόκερ γιατί είναι σαν να έπιασαν το τζόκερ. Άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη και διαλυμένη και μετά από 4,5 χρόνια παραλαμβάνουν μια χώρα με 37 δισ. στα δημόσια ταμεία" είπε χαρακτηριστικά.

"Η χώρα γίνεται ξανά κομπάρσος στις διεθνείς εξελίξεις"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού μίλησε σύντομα για τα επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική και στα Βαλκάνια, επισήμανε ότι η χώρα μας γίνεται ξανά "κομπάρσος στις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή". "Η Ελλάδα είναι απούσα από τις εξελίξεις, εμφανίζεται διπλωματικά ανίκανη" τόνισε στον απόηχο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και την αμήχανη σιωπή της κυβέρνησης.

"Να μιλήσει ο Μητσοτάκης για τις δηλώσεις Γεωργιάδη στην ελβετική τηλεόραση"

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, έκανε λόγο για "δωράκια με φωτογραφικές τροπολογίες σε φίλους επιχειρηματίες, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ανικανότητα στο προσφυγικό". Παράλληλα σχολίασε την προσπάθεια του Μαξίμου να "συγκαλύψουν ένα τεράστιο σκάνδαλο στον χώρο του φαρμάκου και μιλούν για σκευωρία" καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν από τον Άδ. Γεωργιάδη στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για τη Novartis.

"Τα διεθνή ΜΜΕ χάλασαν τη σούπα της σκευωρίας"

"Τα διεθνή ΜΜΕ χάλασαν τη σούπα της σκευωρίας" τόνισε υπογραμμίζοντας πως, την ώρα που στην Ελλάδα όλη η κουβέντα γίνεται για τη δήθεν σκευωρία, ένας τηλεοπτικός σταθμός στην Ελβετία αφιερώνει μιάμιση ώρα για την ελληνική πτυχή του σκανδάλου. "Ακούσαμε τον Φρουζή να βγαίνει να αποκαλύπτει πως χρημάτιζε και είχε σαν μαριονέτες τους υπουργούς και τον λαλίστατο κύριο Γεωργιάδη να του ξεφεύγει ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε πολιτικούς και γιατρούς αλλά σώζει ζωές" τόνισε και πρόσθεσε: "Θα κληθεί να δώσει την απάντηση: Ποιους χρημάτιζε η Novartis, τι γνωρίζει και για ποιο λόγο το λέει;". "Η μοναδική σκευωρία του σκανδάλου της Novartis είναι ότι προσπάθησαν να μιλήσουν για σκευωρία και όχι για σκάνδαλο" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακραίος νεοσυντηρητισμός τα όσα έγιναν με τον "Τζόκερ"

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν με την ταινία "Τζόκερ" και την επέμβαση της αστυνομίας σε κινηματογράφους απ' όπου έβγαζαν ανήλικα παιδιά από τις αίθουσες, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για "κρούσμα ακραίου νεοσυντηρητισμού που μας γυρνά στη δεκαετία του '50 και που τους εκθέτει. Έχουμε γίνει ρεζίλι πανευρωπαϊκά". Χαρακτήρισε μάλιστα "απολύτως οξύμωρο" ένα παιδί 17 ετών να μπορεί να ψηφίζει αλλά να μην μπορεί να δει την ταινία.

"Τα διεθνή ΜΜΕ ανέδειξαν το γεγονός, γίναμε πάλι ρεζίλι" σχολίασε και διερωτήθηκε εάν τους φοβίζουν οι σκηνές βίας ή το γεγονός ότι η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ σημαντικά ζητήματα: την ψυχική ασθένεια και το μπούλινγκ στους ασθενείς και το γεγονός πως ο συντονισμός του συστήματος της εξουσίας και των μίντια, που γεννά κοινωνικό αυτοματισμό, ξεφεύγει από τον έλεγχο και οδηγεί σε ταξική όξυνση και εξεγέρσεις.

Το καλωσόρισμα από τον παπα-Γιάννη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Αλ. Τσίπρα οι κάτοικοι τόσο στα Σελλιά όσο και στο Πέραμα. Ειδικότερα στο χωριό του Δήμου Φοίνικα, εκτός από τα κεράσματα και τις ρακές, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε ο παπα-Γιάννης Βάθης. "Μεγάλη τιμή που είστε σήμερα κοντά μας" του είπε. "Παραλάβατε μια χώρα που ήταν κλινικά νεκρή και φεύγοντας αφήσατε 37 δισ. στα ταμεία του κράτους, αυτό μόνο δείχνει την εντιμότητά σας και τη φιλοπατρία σας" υπογράμμισε ο δημοκράτης και ενεργός στην τοπική κοινωνία ιερέας.

Αναφέρθηκε ακόμα στο "Μακεδονικό" λέγοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα "πήρε γενναίες αποφάσεις όπως στο "Μακεδονικό", καθώς η ελληνική πολεμική αεροπορία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη". Σαν "κερασάκι" ο ιερέας χαμογελώντας με νόημα είπε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως "οι κάτοικοι αυτού του τόπου είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας".

Ο ΒΟΑΚ και η "έκπληξη" της Ντ. Μπακογιάννη

Περιοδεύοντας στα χωριά ο τέως πρωθυπουργός συζήτησε και άκουσε τις απόψεις, τα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις εκατοντάδων πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εκτός από την κεντρική πολιτική και οικονομική συγκυρία, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα τοπικά ζητήματα με κορυφαίο το... σίριαλ του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Όπως ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, "πρέπει να παρακολουθούμε στενά το έργο", καθώς, όπως τόνισε, η σημερινή κυβέρνηση προκαλεί καθυστερήσεις στην επιδίωξή της να αλλάξει τις συμβάσεις, όχι μόνο στον ΒΟΑΚ, αλλά και τόσο στην Πάτρα, όσο και στο μετρό Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε δε σε μια μετεκλογική συνέντευξη της Ντ. Μπακογιάννη ότι ο Βόρειος Άξονας πρέπει να προχωρήσει με διόδια. "Γιατί δεν μας το έλεγε μετεκλογικά;" αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: "Εμείς το είχαμε προγραμματίσει χωρίς διόδια". Μάλιστα στο τέλος της ανοιχτής εκδήλωσης ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακηρύξει τον Αλέξη Τσίπρα επίτιμο δημότη.

Αργότερα από το Πέραμα, ερωτηθείς για τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και για τον προγραμματισμό που υπάρχει για τη συγκεκριμένη περιοχή νότια του Ρεθύμνου, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τη θέση του ιδίου και του κόμματός του ότι είναι δίπλα τους σε ό,τι αφορά τις ανησυχίες τους. "Χρειάζεται πάντα μια ήπια ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας" σημείωσε και πρόσθεσε την ανάγκη για ήπια ανάπτυξη του τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL