Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Μια επικίνδυνη ταινία για το νέο καθεστώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια επικίνδυνη ταινία για το νέο καθεστώς

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ το βράδυ αποφάσισα να πάω να δω την ταινία για την οποία όλοι μιλούσαν. Το «Τζόκερ» με τον εξαιρετικό Χοακίν Φοίνιξ. Προτίμησα τον θερινό χώρο του Αελλώ. Επιστρέφοντας στο σπίτι, άνοιξα τον υπολογιστή και είδα τι είχε συμβεί νωρίτερα στις κάτω αίθουσες.

ΧΑΜΟΣ στα κοινωνικά δίκτυα, και δικαίως, για τον σκοταδισμό, που, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, ήταν διαταγή υπαλλήλου της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού! Δεν επρόκειτο για μια τυχαία υπάλληλο.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κυρία που κάλεσε εισαγγελέα και αστυνομία να επιληφθεί το θέματος, διότι πολλοί ανήλικοι παρακολουθούν τη χαρακτηρισμένη ως ακατάλληλη κάτω των 18 ετών ταινία, ανήκει στην Υπηρεσία Γνωμοδοτικών Επιτροπών για την καταλληλότητα των κινηματογραφικών έργων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, μετέβη και η ίδια στο τοπικό αστυνομικό τμήμα μαζί με τους προσαχθέντες, γεγονός που δείχνει ότι η διαδικασία ήταν οργανωμένη και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του τμήματός της και του εισαγγελέα.

ΓΙΑΤΙ λοιπόν η επιτροπή τη συγκεκριμένης υπαλλήλου χαρακτήρισε ως ακατάλληλη την ταινία κάτω των 18 όταν στη χώρα έχουν δικαίωμα ψήφου πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 17οέτος της ηλικίας τους; Όταν, όπως διάβασα από παρέμβαση στο FB της γνωστής ανταποκρίτριας στο Παρίσι Μαρίνας Δεναξά, το συγκεκριμένο έργο στη Γαλλία έχει χαρακτηριστεί ακατάλληλο μόνο κάτω των 12 ετών!

ΤΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ είχε η ταινία; Δεν έδειχνε τον πλούσιο και υγιή Μπάτμαν να κατατροπώνει σε συνεργασία με τις αρχές τους κακούς. Εδώ πρωταγωνιστής ήταν ένας κλόουν, φτωχός και άρρωστος, που αγωνιζόταν να ζήσει την επίσης άρρωστη μητέρα του.

ΕΔΩ η απληστία των ελίτ και των κατεχόντων την πολιτική εξουσία εκπροσώπων της μεγάλωνε διαρκώς το χάσμα πλουσίων και φτωχών. Εδώ οι περικοπές δεν αφορούσαν τα μπόνους των μάνατζερ που τεμαχίζουν κανονικές παραγωγικές επιχειρήσεις για ακόμη περισσότερα κέρδη.

ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ τη διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας και των παροχών Υγείας. Η οργή του χωρίς φάρμακα κλόουν και των αποκλεισμένων ήταν φυσικό επακόλουθο, στην απληστία και τη σκληρότητα.

ΕΙΝΑΙ κάτι που συμβαίνει ήδη στον Ισημερινό, στη Χιλή και στο Ιράκ. Κάτι που συνέβη στη Γαλλία και θα επεκταθεί σύντομα όσο οι ελίτ καταφέρνουν να χειραγωγούν τις μάζες δείχνοντας ως ενόχους του πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους περιθωριακούς. Ήταν πράγματι μια επικίνδυνη ταινία για το νέο καθεστώς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL