Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας κατά Κυρ. Μητσοτάκη: Θα παρακαλάει να μην κερδίσουν οι ομοϊδέατες του στη Βόρεια Μακεδονία

"Δεν μπορεί να κάνεις εξωτερική πολιτική όταν φοβάσαι μην στενοχωρήσεις τον Άδωνι και τον Βορίδη" - "Τη Συμφωνία των Πρεσπών πολλοί κατηγορούνε. Και δα να μην καταργηθεί πολλοί παρακαλούνε" είναι η μαντινάδα που θα κρατήσει από την Κρήτη ο Αλ. Τσίπρας

"Τη Συμφωνία των Πρεσπών πολλοί κατηγορούνε. Και δα να μην καταργηθεί πολλοί παρακαλούνε" ήταν η μαντινάδα που είπε ένας από τους παρευρεθέντες στις Μουρνιές κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν οι πολίτες με τον Αλ. Τσίπρα.

"Θα τη θυμάμαι τη συγκεκριμένη μαντινάδα" διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας στη συνέχεια ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα μπαίνει με στρατηγικό ρόλο στα Βαλκάνια λόγω, ακριβώς, της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: "Δεν μπορείς να κάνεις εξωτερική πολιτική όταν φοβάσαι μην στενοχωρήσεις των Άδωνι και τον Βορίδη". Σημείωσε δε ότι "τρέμει το φυλλοκάρδι του Κ. Μητσοτάκη μην τυχόν και χάσει ο Ζάεφ" στις επικείμενες εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία. "Έχουμε ήσυχη συνείδηση, κάναμε αυτό που ήταν ωφέλιμο για τη χώρα" πρόσθεσε.

Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός "θα παρακαλάει να μην κερδίσουν οι ομοϊδεάτες του στη Βόρεια Μακεδονία" καλώντας τον καθένα να φανταστεί το ενδεχόμενο να υπήρχαν τουρκικά αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο της γείτονος, "κάτι που η Συμφωνία των Πρεσπών απέτρεψε αναλαμβάνοντας ελληνικά αεροσκάφη τον έλεγχο του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας".

Σε συνέντευξη του στο "Kρήτη TV" καυτηρίασε την αντιπολιτευτική στάση της Ν.Δ., που "ενώ βρισκόντουσαν μαζί με ακραίους στις διαδηλώσεις κρατώντας την ελληνική σημαία -λέγοντας ότι η Συμφωνία είναι επιζήμια-, την επόμενη μέρα βγήκαν να πουν ότι είναι μια συμφωνία την οποία θα την τηρήσουν και θα την τιμήσουν".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις