Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται

Δεν εφείσθησαν καμίας θυσίας: ψέματα, στρεψοδικίες, ψεύτικα ρεπορτάζ και fake news, θάψιμο θεμάτων, αγκάλιασμα και βήμα λόγου σε κάθε απίθανο τύπο ή ομάδα αρκεί να στρεφόταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, προώθηση ρητορικής μίσους, ρατσισμού και κοινωνικού αυτοματισμού, κουκούλωμα σκανδάλων, στοχοποίηση ανθρώπων και δολοφονίες χαρακτήρων.

Ύφος και περιεχόμενο πολιτικών εκπομπών και ειδήσεων που παραπέμπουν σε σκανδαλοθηρικά ταμπλόιντ και μεταμεσονύχτιες οπαδικές εκπομπές. Δημοσιογράφοι με δεκαετίες ευδόκιμης καριέρας ή έστω συνετού επαγγελματικού βίου και δημοκρατικών πεποιθήσεων μετατράπηκαν σε γελωτοποιούς της αυλής. Εκδοτικά συγκροτήματα με μακρόχρονη παράδοση έγιναν αγνώριστα.

Οι κόποι τους και το κόστος σε αξιοπιστία και αξιοπρέπεια που κατέβαλαν δεν έμειναν όμως χωρίς ανταμοιβή. Ο αγώνας τους τώρα δικαιώνεται Δεν είναι σαφές αν υπήρξε κάποιο ντιλ μεταξύ της Ν.Δ. και των μιντιαρχών ή αν απλώς τους ένωνε η απέχθεια προς τους παρείσακτους που ήρθαν να ταράξουν τη μακαριότητα του συστήματος, πάντως μόλις αποκαταστάθηκε η κανονικότητα, χαμένοι δεν βγήκαν.

Η κυβέρνηση τους φρόντισε όλους: τους χάρισε τα χρέη, ρυθμίστηκαν οι δικαστικές τους εκκρεμότητες, ακόμα κι αν αφορούν δεκάδες εκατομμύρια χρέη στις τράπεζες που χρεώνουν τους απλούς πελάτες ακόμα και για την αλλαγή κωδικού πιν σε ATM.

Η κυβέρνηση φρόντισε ακόμα και να απαλλάξει τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ από την υποχρέωση κατάθεσης πόθεν έσχες, με αποτέλεσμα την κωμικοτραγική και αντιφατική κατάσταση να υποχρεούται σε πόθεν έσχες ο δημοσιογράφος υπάλληλος του καναλιού, αλλά όχι ο ιδιοκτήτης του. Και φυσικά η Ν.Δ. φρόντισε να αξιοποιήσει και σε προσωπικό επίπεδο διάφορους πρώην μεγαλοδημοσιογράφους διορίζοντάς τους ακόμα και στο Μαξίμου.

Μετεκλογικά, επειδή οι άνθρωποι δεν είναι αγνώμονες, αλλά κυρίως επειδή θέλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθεί η "στραβή" να επανέλθει στην κυβέρνηση η Αριστερά, που δεν ξέρει από "μπίζνες", συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, προσαρμοσμένο στις νέες ανάγκες. Αγιογραφίες για την κυβέρνηση, για τον πρωθυπουργό προσωπικά, για τη σύζυγό του -μέχρι ότι ανέβηκε η λίμπιντο των Ελλήνων μετεκλογικά μάθαμε- και αποσιώπηση κάθε αρνητικής για την κυβέρνηση είδησης ή κωλοτούμπας.

Όμως φαίνεται ότι παραγνωρίζουν κάτι που έπρεπε από την εμπειρία τους να γνωρίζουν καλά. Ότι το σύστημα που είχαν και έχουν στήσει δουλεύει όταν ο αντίπαλος είναι στην κυβέρνηση και μπορούν να του χρεώνουν πράγματα με τρόπο που το αναγνωστικό ή το τηλεοπτικό κοινό να πείθεται.

Τώρα κυβέρνηση είναι η Ν.Δ. και είναι κάκιστη κυβέρνηση. Κι αυτό δεν μπορούν να το αποκρύπτουν για πάντα. Αλλιώς θα ξαναπέσουν στο επίπεδο πλήρους ανυποληψίας στο οποίο βρέθηκαν το 2015. Και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ανάλογες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL