Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στο φουλ και πάλι τα πλυντήρια των ΜΜΕ

Τη γλέντησαν χθες τα επιτελικά ΜΜΕ τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεφε από τις Βρυξέλλες.

 Τη γλέντησαν και την ευχαριστήθηκαν την επίθεση κάποια επιτελικά ΜΜΕ παραδίδοντας μαθήματα κατασκευής εντυπώσεων και εξωραϊσμού του φασιστικού λόγου.

Βλέπεις, οι πολιτικές εμμονές τους κατά του πρώην πρωθυπουργού είναι τόσο βαθιά χαραγμένες, ώστε δεν δίστασαν να κάνουν πρώτο θέμα και να παρουσιάσουν μια λούμπεν ακροδεξιά καρικατούρα ως τν «Μανιάτισσα σημαιοφόρο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία» και «δημοσιογράφο» (!) που, αφού εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα εντός του αεροπλάνου, «άδραξε την ευκαιρία» και «του τα είπε ένα χεράκι». Και τι του είπε; «Ξεπούλησες την πατρίδα, είσαι προδότης, έπρεπε να είσαι φυλακή» είπε στον πρώην πρωθυπουργό η ακροδεξιά καρικατούρα και κάποιοι "μακεδονομάχοι" πολύ το χάρηκαν.

Και όλα αυτά σε ενημερωτικές ιστοσελίδες που αυτοκατατάσσονται στον χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό να παρουσιάσουν το γεγονός σαν να ήταν τίποτα ιντερνετικά παραμάγαζα της Χ.Α. που ήρθαν να καμαρώσουν το θάρρος και τον πατριωτισμό της «σημαιοφόρου» αποκρύπτοντας από τους αναγνώστες τους πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε δώσει κάποτε το σύνθημα για την προσπάθεια εισβολής φασιστών ροπαλοφόρων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό τα επιτελικά ΜΜΕ ώστε να παίξουν στο ίδιο γήπεδο που έπαιξε και το «χουντοΜακελειό» παρουσιάζοντας ως περήφανη πατριώτισσα την καρικατούρα που είχε ταξιδέψει ώς τις Βρυξέλλες για να συναντηθεί στην Ευρωβουλή με τον υπόδικο Λαγό για να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να ακυρωθεί η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Πιστά τα επιτελικά ΜΜΕ στη γραμμή που χάραξαν την εποχή που παρουσίαζαν ως αγνούς και δικαίως αγανακτισμένους πατριώτες τους φασίστες που πετούσαν μολότοφ σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και γέμιζαν τη Β. Ελλάδα με απειλητικές αφίσες στοχοποιώντας τους «προδότες» που θα ψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών που η Νέα Δημοκρατία θα ερχόταν για να ακυρώσει.

Σε αυτή την εξωραϊστική των ακροδεξιών μακεδονομάχων γραμμή παραμένουν τα ίδια ΜΜΕ και σήμερα - παρότι κατάπιαν ασυζητητί το ανώμαλο ξεπέζεμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ράχη του Βουκεφάλα- συνεχίζοντας το ξέπλυμα όποιου και όποιας βρεθεί στο διάβα τους, αρκεί να τα λέει ένα χεράκι στον Τσίπρα. Αυτό και μόνο τούς αρκεί ώστε να βάλουν μπρος το πλυντήριο.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις