Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής

Στοιχεία για τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν υπάρχουν. Ούτε η κατάθεση της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς Ε. Ράικου συνιστά αποδεικτικό στοιχείο, ούτε, βεβαίως, οι μηνύσεις που κατέθεσαν ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής στη δική του αναφορά δεν κατονομάζει πρόσωπα.

Άλλωστε, είναι βλακώδες να αναζητούνται οι ευθύνες του Παπαγγελόπουλου όταν η πλειοψηφία της Βουλής εξαίρεσε από την παραπομπή τον Α. Τσίπρα. Δεν είναι η μεγαλοψυχία του Κ. Μητσοτάκη. Είναι η πλήρης ανυπαρξία στοιχείων.

Με αυτά τα δεδομένα, το καλάθι της Προανακριτικής είναι πολύ μικρό. Αλλά το ζήτημα δεν είναι εκεί. Η βασική στόχευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν είναι να δικαστεί ο Παπαγγελόπουλος. Είναι να επηρεαστεί με κάθε τρόπο η πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis. Κι αυτό θα γίνει, κυρίως, με δύο τρόπους. Πρώτα απ’ όλα με την κλήση στην Προανακριτική των δικαστικών που ερευνούν το σκάνδαλο. Ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια άσκησης πίεσης. Και δεύτερον, με την προσπάθεια να αποκαλυφθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Έτσι ώστε, με την de facto άρση της προστασίας, να πιεστούν να ανακαλέσουν τις καταθέσεις τους.

Δεν είναι λοιπόν πολιτικό παιχνίδι εντυπώσεων ο λόγος που συστάθηκε η Προανακριτική. Είναι μοχλός για να παρεμποδιστεί η διερεύνηση ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ιστορία της χώρας. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τη διαφάνεια και τη Δικαιοσύνη πρέπει να επαγρυπνούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL