Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Αλ. Τσίπρας στο ΚΕΘΕΑ Πάτρας: Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές

"Το ΚΕΘΕΑ ενοχλεί γιατί είναι ένα πολύ ζωντανό κύτταρο μέσα στην ελληνική κοινωνία και ενοχλεί κάποιους που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα" επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας, που επισκέφθηκε το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα.

Συνομιλώντας με εκπροσώπους του κέντρου και εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβερνητική απόφαση για κατάργηση του αυτοδιοίκητου "άγαρμπη και άστοχη ενέργεια" εκτιμώντας πως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες, "διότι ήθελαν να προλάβουν αυτή τη διαδικασία".

Παράλληλα χαρακτήρισε κοινωνικό το θέμα του ΚΕΘΕΑ σημειώνοντας πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οφείλουν "να δείξουν αντανακλαστικά και ευαισθησία, αλλιώς μια κοινότητα με πολύ σημαντική προσφορά κινδυνεύει να βρεθεί, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μία ένταση αναίτια, η οποία θα έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις στο έργο της". "Δεν μιλάμε φιλολογικά, αλλά για ανθρώπινες ζωές, οι οποίες κρέμονται από τη βοήθεια και από τη συνεχή λειτουργία του ΚΕΘΕΑ" επισήμανε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε δε ότι, εάν το ζήτημα τεθεί στη Βουλή, δεν θα υπάρξει ομοφωνία στην κυβερνητική πλειοψηφία "σε αυτή την παράδοξη πρόταση κατάργησης του αυτοδιοίκητου". Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι "είναι παράδοξο από μία κυβέρνηση που ομνύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και θέλει να ιδιωτικοποιήσει σημαντικούς οργανισμούς δημοσίου συμφέροντος στο θέμα αυτό να παρουσιάζει την ακριβώς αντίθετη αντίληψη, δηλαδή να θέλει κρατικοποιήσει μία δομή όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν έχει κέρδος, γιατί είναι προσφορά" καταλήγοντας: "Όταν έχουμε ένα ζωντανό κύτταρο μέσα στην κοινωνία που αναπνέει, κανείς δεν μπορεί να του κόψει το οξυγόνο".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις