Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
Προσκλητήριο του Αλ. Τσίπρα από την Πάτρα: / Αλ. Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσκλητήριο του Αλ. Τσίπρα από την Πάτρα: / Αλ. Τσίπρας: Να δημιουργήσουμε το πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα, την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής

Να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους και να γίνουν συμμέτοχοι στην υπόθεση της προοδευτικής παράταξης της νέας εποχής κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το "παρών" στην ανοιχτή συνέλευση - εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία χθες στην Πάτρα. Μετά την εισήγηση του προέδρου του κόμματος τον λόγο πήραν πολίτες, μέλη και μη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έκαναν τοποθετήσεις και ερωτήσεις προς τον Αλ. Τσίπρα.

Στο φινάλε της διήμερης περιοδείας του στην Αχαΐα, που εγκαινίασε τη μεγάλη πανελλαδική καμπάνια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει την έναρξη της λειτουργίας της διαδικτυακής πλατφόρμας isyriza.gr

"Μέσα από την πλατφόρμα isyriza.gr. να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα εργαστήρι συμμετοχής και δημιουργίας για όλους τους ενεργούς πολίτες. Για να δημιουργήσουμε μία νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας. "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος από τα φερέφωνα των ΜΜΕ και όχι από τους πολίτες" υπογράμμισε.

Για μια μεγάλη νίκη του λαού

Από το "προοδευτικό κάστρο", όπως είπε, της Αχαΐας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σύντομη εισήγησή του -"θέλω περισσότερο να ακούσω τις συμβουλές, την κριτική, τις ιδέες σας παρά να μιλάω" είπε χαρακτηριστικά- σημείωσε πως το κόμμα της Αριστεράς θα δώσει τη μάχη από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Ελπίζοντας όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα" πρόσθεσε προκαλώντας τα χειροκροτήματα, καθώς, όπως σημείωσε, "εργαζόμαστε μέσα στην κοινωνία, όχι απλά για να επανέλθουμε, αλλά για μια μεγάλη νίκη του λαού μας, για μια μεγάλη κοινωνική και λαϊκή πλειοψηφία", η οποία θα θέσει τις προϋποθέσεις για μια πορεία προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης για πολλά χρόνια.

Όπως υπογράμμισε, η μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να "ανοίξουμε τις πόρτες και να αγκαλιάσουμε όλους και όλες εσάς", αναφερόμενος στον κόσμο που στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλους και κρίσιμους αγώνες από το 2015 και μετά. "Να αποκτήσουμε πιο στενές ρίζες στις βάσεις της κοινωνίας. Να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις. Να συνθέσουμε δημιουργικά το πρόγραμμα της προοδευτικής διακυβέρνησης" τόνισε.

"Να σπάσουμε το πλέγμα της επικοινωνιακής απομόνωσης"

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για "πανδημοκρατικό προσκλητήριο" σε όσους και όσες έχουν ως κοινές αξίες τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, αλλά και "τη βούληση και το πείσμα να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης". "Ξεκινάμε την καμπάνια για να εγγράψουμε όχι απλά νέα μέλη αλλά ενεργά μέλη που θα συμμετέχουν στη λήψη των συλλογικών αποφάσεων" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ένα πανδημοκρατικό κάλεσμα σε όλους με στόχο να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής που θα κάνει αισθητή την παρουσία του απέναντι στο πλέγμα επικοινωνιακής απομόνωσης που έφτιαξαν οι αντίπαλοί μας".

Οι 100 μέρες Ν.Δ. και το τρίπτυχο της εξαπάτησης

Στη σύντομη παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησης Ν.Δ., κατά τη διάρκεια των οποίων "διαψεύστηκαν πρόωρα όσοι είχαν δημιουργήσει την προσδοκία ότι θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη". Αναφέρθηκε δε στο προεκλογικό "τρίπτυχο ψέματος και εξαπάτησης", το Μάτι, το προσφυγικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάνοντας λόγο για μια "αντιλαϊκή, σκληρή, κυνική κυβέρνηση".

Επίθεση στην εργασία, χατίρια στους ολιγάρχες

Μίλησε ακόμη για "χάρες και χατίρια" στην ολιγαρχία και τη μεγάλη εργοδοσία κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι γκρέμισε "τις κατακτήσεις όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του ελληνικού λαού". "Όσα κερδίσαμε στις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις, την αύξηση του κατώτατου μισθού, την υποχρέωση της αιτιολογίας των απολύσεων, την επεκτασιμότητα. Όλα καταργήθηκαν και παντού βλέπουμε ρουσφέτια, χατίρια, φωτογραφικές διατάξεις στους λίγους και ισχυρούς" τόνισε και πρόσθεσε: "Πουθενά αλλού στην Ε.Ε. δεν γίνονται αυτά και στην Ελλάδα τα κάνουν οι 'Μενουμευρωπαίοι'" μιλώντας για επιστροφή στο μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας που οδήγησε στην κρίση.

Στον "αέρα" η πλατφόρμα isyriza.gr

Στον διαδικτυακό "αέρα" είναι από χθες η πλατφόρμα www. isyriza.gr, όπως ανακοίνωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, με λίγα μόνο κλικ μπορεί κάποιος να εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. "Καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Με τη δική τους δημιουργικότητα και τεχνογνωσία μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα βιώσιμο μέλλον με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και συλλογική ευημερία" ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης, που έχει και την πολιτική ευθύνη της ψηφιοποίησης. "Είναι βαθιά μας πεποίθηση αλλά και χρέος μας να αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα μέσα για να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση των πολιτών με την πολιτική, μια σχέση ελκυστική, ζωντανή και ουσιαστική" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα με αρκετές φάσεις, όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου, με πρώτη τη δυνατότητα εγγραφής. Στόχος είναι να εμπλουτιστούν τόσο το περιεχόμενο όσο και οι λειτουργίες για τα εγγεγραμμένα μέλη.

Με νέους και νέες σε μπαρ της Πάτρας

"Κόμμα που δεν ξεκινάει από τους νέους, δεν συγκινεί τους νέους, δεν δίνει χώρο στους νέους δεν μπορεί να έχει μέλλον και προοπτική" έγραψε ο Αλ. Τσίπρας στο Facebook μετά τη συνάντηση που είχε με δεκάδες νέους και νέες σε μπαρ της Πάτρας το βράδυ της Δευτέρας.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα ο πρόεδρος του κόμματος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ιδέες της νέας γενιάς. "Καλούμε τους νέους να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα δικά τους χέρια. Και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής. Το κόμμα που χρειαζόμαστε. Το κόμμα που χρειάζεται η κοινωνική πλειοψηφία, η νέα γενιά και η χώρα" τόνισε ο τέως πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL