Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Όπως η φύση έτσι και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Όπως η φύση έτσι και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά

Διαβάζεις λοιπόν σε δημοφιλή εκκλησιαστικού περιεχομένου ιστοσελίδα την είδηση πως, μετά τη συνάντηση εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο υπουργός πρότεινε «Η Εκκλησία να αναλάβει εξ ολοκλήρου τα προγράμματα για το μεταναστευτικό» και ο μητροπολίτης συμφώνησε και αντί να αναλογιστείς τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στους πρόσφυγες τα προηγούμενα χρόνια, έρχονται οι σχολιαστές της είδησης και κλέβουν την παράσταση.

Γενεές δεκατέσσερις περνά το χριστεπώνυμο πλήθος τους ιεράρχες αλλά και τον αρχιεπίσκοπο προσωπικά στη σκέψη πως η Εκκλησία μας θα δώσει στέγη και τροφή στους «λάθρο», τους «ισλαμιστές» και τους «αλλόθρησκους» που σφάζουν παιδιά, βιάζουν ελληνοπούλες, γκρεμίζουν σταυρούς και αφοδεύουν μέσα στις εκκλησίες μας.

«Όταν θ' αρχίσουν τα λαθρομουσλίμια ν' ανατινάζουν μία - μία τις εκκλησίες, μην ξεχάσετε ν' αρχίσετε τους εράνους και τις εκκλήσεις στους χριστιανούς για να βοηθήσουν» σχολιάζει μια χριστιανή συμπατριώτισσά μας. «Θάνατος στους λάθρο» απαντά έτερος συνέλληνας και οι κραυγές ακολουθούν κατά εκατοντάδες η μία την άλλη, σε μια ιντερνετική πλειοδοσία ωμού μίσους και τυφλού φανατισμού.

Τα ίδια και χειρότερα για όσους, αντί της επιστολής παραίτησης της γραμματέα της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, επέλεξαν να διαβάσουν τα σχόλια των φίλων, των γνωστών και των ομοϊδεατών της και πώς το συγκεκριμένο κοινό αντιλαμβάνεται τη στάση της χώρας, της κυβέρνησης αλλά και της κοινωνίας μας έναντι των προσφύγων και των μεταναστών. «Καλά τα είπες, κοπέλα μου, αλλά τα ενοχικά σύνδρομα της φοβικής δεξιάς έναντι των αρλουμπο-αριστε-ΡΟΥΛΗΔΩΝ είναι ΔΥΣΤΥΧΩΣ ισχυρά ακόμα» σχολιάζει ένας ΟΝΝΕΔίτης, «θερμά συγχαρητήρια για την επιστολή σας στον Χρυσοχοΐδη» λέει ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, που συμπληρώνει «με χαρά σας προσκαλώ την ερχόμενη Παρασκευή στην εκπομπή μου στο ΑΡΤ για να συνομιλήσουμε ζωντανά» και κάπως έτσι συνεχίζεται το ακροδεξιό γαϊτανάκι των σχολίων που τελικά είναι αυτά που βγάζουν την είδηση.

Είδηση που περιγράφει την ύπαρξη ενός άκρως και επικίνδυνα ξενοφοβικού τμήματος της κοινωνίας, που πολιτικά κινείται κυρίως εντός αλλά και πέριξ της Νέας Δημοκρατίας, φλερτάροντας όχι απλώς με πρότυπα τύπου Όρμπαν και Σαλβίνι, αλλά με ακόμη πιο ρατσιστικές τοποθετήσεις που έρχονται να καλύψουν την απουσία της Χ.Α. Γιατί, όπως η φύση, έτσι και η πολιτική απεχθάνεται τα κενά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL