Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Τον i-ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας από την Ακράτα / Ξεκινά το "κόμμα της νέας εποχής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τον i-ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας από την Ακράτα / Ξεκινά το "κόμμα της νέας εποχής"

"Ξεκινάμε σήμερα ένα εγχείρημα, να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε πολίτες στην Ακράτα. "Το κόμμα εκείνο που συλλογικά και δημοκρατικά και συμμετοχικά θα λειτουργεί και θα μπορεί να ανατροφοδοτεί την ηγεσία με γνώση και με εφόδια προκειμένου να ακολουθήσει μια πολιτική που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας (…) ένα κόμμα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό" είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε χθες την αυλαία της μεγάλης πανελλαδικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με την περιοδεία του στην Αχαΐα που ολοκληρώνεται σήμερα με τη συμμετοχή του στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του κόμματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας. Νωρίτερα θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, θα συναντηθεί με το προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου με βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα.

Από την Αχαΐα η μακρά πορεία στον λαό

Ακράτα, Αίγιο, Σκιαδάς Τριταίας ήταν οι σταθμοί του Αλ. Τσίπρα πριν καταλήξει το βράδυ στην Πάτρα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε μπαρ της πόλης με νέους και νέες, και οργανωμένα -και όχι μόνο- μέλη. Νωρίτερα στο Αίγιο επισκέφτηκε έκθεση για τη σταφίδα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Πριμαρόλια”, όπου συνέπεσε με εκδρομή δημοτικού σχολείου. Με τους μαθητές και τις μαθήτριες να σπεύδουν για... σέλφι και μικρή κουβέντα με τον τέως πρωθυπουργό.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να υποδεχτούν, να χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν με τον Αλ. Τσίπρα και τα στελέχη του κόμματος και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν. Στόχος του, όπως είπε ο ίδιος αρκετές φορές, είναι να ακούσει και να αφουγκραστεί τον κόσμο. "Από την Αχαΐα ξεκινά η μακρά πορεία συνομιλίας με τον ίδιο τον λαό" είπε.

Εξάλλου ο ίδιος είναι βουλευτής Αχαΐας, και εξήγησε πως επέλεξε "έναν νομό και μια Περιφέρεια που, ό,τι και να συμβεί σε αυτόν τον τόπο, είναι ένα δημοκρατικό κάστρο. Στόχος, είπε, είναι η συστοίχηση του κόσμου που στήριξε σε δύσκολες στιγμές ένα κόμμα που ήταν στο 4% και σήμερα είναι στο 32%: "Ένα κόμμα, όμως, το οποίο επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας".

"Να αποφασίζουμε μαζί με τον κόσμο"

Μάλιστα από το Αίγιο προανήγγειλε πως σήμερα ξεκινάει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το e-SYRIZA όπου ο καθένας "μέσα σε δύο λεπτά θα εγγράφεται μέλος, θα αποκτά το δικαίωμα στη γνώση, στον συντονισμό και κυρίως στη συμμετοχή". Eπισήμανε δε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα στοχεύει "στην ανασυγκρότηση όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της δημοκρατικής παράταξης".

"Εμείς δεν θέλουμε να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες" είπε χαρακτηριστικά. "Θέλουμε να αποφασίζουμε μαζί με τον κόσμο που μας στηρίζει, να κάνουμε τα σωστά" υπογραμμίζοντας ότι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση "για όσους θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να παλεύουμε μαζί τους".

"Στόχος αυτής της ανασυγκρότησης", ανέφερε σε άλλο σημείο, "είναι να είμαστε σε θέση πολύ σύντομα να έχουμε διαμορφώσει εκείνους τους στενούς δεσμούς με την κοινωνία, αλλά και να έχουμε αποτιμήσει την εμπειρία από τα 4,5 δύσκολα χρόνια που περάσαμε, για να έχουμε το πρόγραμμα, ώστε όχι μονάχα να κερδίσουμε, αλλά και να κυβερνήσουμε τη χώρα για χρόνια σε μία πορεία προοδευτική, σε μία πορεία δημοκρατική που έχει ανάγκη ο τόπος, σε μία πορεία κοινωνικής δικαιοσύνης".

"Η επόμενη ημέρα θα έρθει πιο γρήγορα απ' όσο κάποιοι φαντάζονται"

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ "στην πιο δύσκολη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας" αναφέροντας πως υπήρξαν λάθη και αστοχίες, αλλά " ακόμα και αυτοί που δεν μας ψήφισαν αναγνωρίζουν ότι αυτά δεν έγιναν από πρόθεση, αλλά σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τη χώρα, η οποία επανήλθε σε τροχιά κανονικότητας με πολλά δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, με έναν καθαρό διάδρομο στις αγορές -και τώρα μας λένε ότι αυτές οι κατακτήσεις είναι κατακτήσεις των τελευταίων τριών μηνών, όμως είναι δύσκολες κατακτήσεις πολλών ετών". "Στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι στην ευθύνη" πρόσθεσε.

Παράλληλα άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη εκτιμώντας πως "σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι δεν μπορεί να κυβερνάνε την Ελλάδα κάποιοι που πιστεύουν ότι υπάρχουν άνθρωποι πολλών κατηγοριών, αυτοί για τους οποίους γίνονται οι χαρές, οι πλούσιοι και ισχυροί επιχειρηματίες και οι άλλοι που θα πρέπει να ακολουθούν". "Η επόμενη μέρα, πιστέψτε με, θα έρθει πιο γρήγορα απ’ όσο κάποιοι φαντάζονται" είπε χαρακτηριστικά.

Δεν έχει νόημα να αλλάξουμε ΠτΔ

Όπως είναι λογικό, οι ερωτήσεις των πολιτών αφορούσαν την επικαιρότητα, αλλά και ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος. Στην Ακράτα μάλιστα Έλληνας που ζει 40 χρόνια στην Αυστραλία ζήτησε από τον Αλ. Τσίπρα να του εξηγήσει τι θα πει στους ομογενείς όταν επιστρέψει εκεί, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του εξηγεί την πρόταση που βασίζεται στο επιστημονικό πόρισμα, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί ο ίδιος και να μιλήσει απευθείας με τους απόδημους.

Αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξουμε τον Πρόεδρο" είπε προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό πως, αν θέλει να αλλάξει το σύνταγμα "και να εκλέγει Πρόεδρο με 151 ψήφους και να βάζει τον κομματικό του υπάλληλο, εκεί θα μας βρει αντίθετους". Αναφερόμενος στην εισβολή Ερντογάν στη Συρία κατά των Κούρδων, άσκησε δριμεία κριτική στη διεθνή κοινότητα "που δεν αντιδρά".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL