Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αλέξης Τσίπρας: Στόχος μας μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Τσίπρας: Στόχος μας μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική (Video)

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νέα πλατφόρμα που θα ανέβει στο διαδίκτυο www.isyriza.gr και μέσα σε δύο λεπτά όπως είπε θα εγγράφεται ένα νέο μέλος και θα έρχεται σε επαφή με τον οργανωτικό ιστό όπου θα μπορεί να ενημερώνεται και να συμμετέχει στην λήψη των αποφάσεων.https://www.youtube.com/embed/mognf-nmnm4

«Η αυτοκριτική για μας τους αριστερούς και τις αριστερές είναι μια διαδικασία πολύ βαθιά ήμασταν και είμαστε μια πολιτική δύναμη που έχει αυτό το στοιχείο της εσωκομματικής δημοκρατίας και μιας διαρκούς σύνθεσης για να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν φτάνουν όμως 3 μήνες για να φτάσουμε σε συμπεράσματα με δεδομένο ότι αυτά τα χρόνια ήταν τα πιο κρίσιμα των τελευταίων χρόνων και όλα μαζί. Ήρθαμε αντιμέτωποι με την χρεοκοπία της χώρας, την απειλή εξόδου από το ευρώ, το προσφυγικό κ.α.»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αποφάσισε την επίσπευση των εκλογών διότι είχε υποχρέωση να προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς των ευρωεκλογών τονίζοντας ότι ένας στους τρεις ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τις δυσκολίες και τα λάθη που είχαμε.

https://twitter.com/atsipras/status/1183844955288166401?ref_src=twsrc^tfw

Ειδικότερα για το προσφυγικό υπογράμμισε ότι: «Το κυβερνητικό κόμμα εσχάτως συνειδητοποίησε ότι συνδέονται οι γεωπολιτικές εξελίξεις με το προσφυγικό ενώ όταν ήταν στην αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερνε τους πρόσφυγες και μετανάστες. Αφήσαμε την Μόρια με 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες και τώρα έχουν τριπλασιαστεί.»

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. «δεν θα έπρεπε να μην αντιμετωπίζει το προσφυγικό με μικροκομματική σκοπιμότητα. Η κυβέρνηση έχει κάνει ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το πρώτο τρίμηνο καθώς πρώτα απ’ όλα κατήργησε το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής και την ενέταξε στο Δημοσίας Τάξης. Όλους τους ανθρώπους αυτούς που εργάζονταν τόσα χρόνια και είχαν την εμπειρία τους ξήλωσαν όλους. Βεβαίως είχαμε και την αύξηση των ροών που οφείλεται βεβαίως στις γεωπολιτικές εξελίξεις».

Βλέπουμε από τη Ν.Δ. μια ακροδεξιά ρητορεία για το προσφυγικό. Τι λόγο έχουν ο υπουργός Γεωργίας κ. Βορίδης και ο υπουργός Ανάπτυξης να μιλούν για το προσφυγικό;

Η συμφωνία αυτή είχε υπογραφεί όταν είχαμε καθημερινούς θανάτους στο Αιγαίο και 8.000 ροές κάθε μέρα. Δεν μπορείς να θέλεις να διαχειριστείς την προσφυγική κρίση και να βγαίνεις να καταργείς το ΑΜΚΑ από τα παιδιά των προσφύγων.  Εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας βραδυφλεγούς υγειονομικής βόμβας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αντιφάσεις που έχει η πολιτική της Ν.Δ. για το προσφυγικό με τις ακροδεξιές ακραίες φωνές ενώ όπως είπε χρειάζεται «μία στροφή στην σοβαρότητα και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με ρεαλισμό και όπως ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες».

https://twitter.com/atsipras/status/1183840193532628993?ref_src=twsrc^tfw

Ειδικότερα για την Τουρκία την χαρακτήρισε «απρόβλεπτη» με επιθετική συμπεριφορά. Βλέπουμε ότι επιτίθεται σε άμαχους σε δημοσιογράφους . Η πολιτική του κατευνασμού δεν πιάνει στον κ. Ερντογάν υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε τις κυρώσεις που είχε κερδίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. δεν διεκδίκησε.

Κατ. Μπρ.

https://twitter.com/atsipras/status/1183852863577100289?ref_src=twsrc^tfw

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL