Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους δημοκρατικούς και προοεδευτικούς πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους δημοκρατικούς και προοεδευτικούς πολίτες

Μέσα σε κλίμα ενότητας αλληλεγγύης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Οκτώβρη 2019, η διευρυμένη συνεδρίαση  της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε η Άννα Ρογδάκη  μέλος της ΚΕ ο  βουλευτής Σερρών  Λευτέρης Αβραμάκης, υποψήφιοι Βουλευτές του, προσωπικότητες από τον προοδευτικό χώρο,  και πολλά μέλη από οργανώσεις μελών όλου του ν. Σερρών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε η σ. Ρογδάκη απόφαση που αφορά στην ανασυγκρότηση του Κόμματος.

Με την απόφασή της η Ν.Ε. Σερρών περαιτέρω  υπογράμμισε την επιλογή της να  αγωνιστεί:

Για  ένα  πολιτικό φορέα, ανοιχτό σε όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς, ανήσυχους πολίτες. Ανοιχτό στις δημιουργικές και αγωνιστικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας, ανοιχτό στην κοινωνική κριτική και σε όσα αυτή παράγει τόσο σε επίπεδο πρακτικής όσο και θεωρίας.  

Για ένα κόμμα που θα αφουγκράζεται τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν στον πολιτισμό, τις πρωτοβουλίες από νέους και γυναίκες.  Ένα κόμμα στο οποίο θα βλέπουν λόγο να ενταχτούν όσες και όσοι βρέθηκαν με μειωμένα κοινωνικά δικαιώματα και χωρίς κοινωνική προστασία, οι γυναίκες που υπέστησαν όλες τις συνέπειες του νεοφιλελευθερισμού στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνική ζωή. Οι νέοι που αντιμετωπίζουν ένα μέλλον με χαμηλότερους μισθούς, επισφάλεια, με χαμηλότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για ένα κόμμα στο οποίο η ένταξη θα έχει πραγματικό νόημα. Που θα λαμβάνει συλλογικά τις  αποφάσεις του. Και συλλογικά θα μάχεται από κάθε θέση για την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Για ένα κόμμα μακριά από  την ασφάλεια του πρωτόκολλου, της επετηρίδας, και της ρουτίνας, που θα γίνεται εργαστήρι πειραματισμού δομών, ιδεών, μεθόδων.  

Για ένα κόμμα ικανό να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, τα νέα πεδία επικοινωνίας που έχει ανοίξει η πληροφορική, τη διασύνδεση εκατομμυρίων ανθρώπων με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Για ένα κόμμα που θα ανοίγει την πόρτα του, ριζωμένο στην κοινωνία, στις κοινωνικές οργανώσεις, σε κάθε χώρο όπου χτυπά η καρδιά της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ταυτόχρονα ένα κόμμα που με την ψηφιακή του διάσταση και την ψηφιακή διασύνδεση των μελών του, θα ανοίξει νέους ορίζοντες τόσο στην εσωκομματική δημοκρατία, όσο και στην διαδραστική ενημέρωση και κινητοποίηση των οργανώσεών του

Στην προοπτική αυτή η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών απευθύνει  δημοκρατικό κάλεσμα ένταξης στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Καλεί ΟΛΟΥΣ τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες των Σερρών να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Και στη πορεία προς το 3ο Συνέδριο τομή, του ΣΥΡΙΖΑ, να συνδιαμορφώσουμε ένα κόμμα μαζικό, λαϊκό, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και θα δίνει ρεαλιστικές και προοδευτικές απαντήσεις σε όλα τα σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και ο λαός μας.

Εμείς, η Προοδευτική Συμμαχία, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική Αριστερά, θέλουμε να διακηρύξουμε ότι:

Η  ιστορία δεν έχει τελειώσει! Υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος των πολλών
Το όραμα μιας διαφορετικής, δημοκρατικής και δίκαιης κοινωνίας, κινητοποιεί και σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το να αντισταθούμε στο σύστημα που ορίζει τα πάντα με μοναδικό κριτήριο το κέρδος αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου.

 Για μια Ελλάδα με ισότητα, δημοκρατία και αλληλεγγύη

 Για μια άλλη Ελλάδα σε μία άλλη Ευρώπη

 Για να  Αλλάξουμε την ζωή μας και να κερδίσουμε το μέλλον

Στον όμορφο αγώνα για μια Ελλάδα της προόδου, καλούμε και εδώ στο Νομό Σερρών, τον κόσμο της εργασίας, τις νέες και τους νέους, τους άνεργους, τους ανθρώπους του πολιτισμού και των γραμμάτων, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, όλους όσοι επιχειρούν στην οικονομία, με όρους ανάπτυξης και σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, να ανταποκριθούν στο μεγάλο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής παράταξης.  

Να δώσουν τη δική τους πνοή, τη δική τους πείρα, της δική τους ενέργεια, στο μεγάλο κόμμα της προόδου, που χρειάζεται σήμερα η χώρα.

Για μια κοινωνία που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

 Για μια συλλογική ζωή με νόημα και αποτελεσματικότητα.  

Να κάνουμε όλοι μαζί το αποφασιστικό βήμα.  

Να κάνουμε δική μας υπόθεση την συγκρότηση της σύγχρονης μεγάλης αριστερής και προοδευτικής παράταξης που θα εκφράζει την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία. Αυτή και μόνο αυτή είναι που μπορεί να γίνει ηγεμονική δύναμη και να αλλάξει την Ελλάδα στην κατεύθυνση της ισότητας και της αλληλεγγύης, στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL