Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
"Γαλάζιες" ρουκέτες κατά Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζιες" ρουκέτες κατά Μητσοτάκη

Πολύπλευρα προσωπικά χτυπήματα δέχεται ο πρωθυπουργός από το antinews, που εκφράζει θέσεις φίλων του Αντώνη Σαμαρά. “Αναποφασιστικότητα - Ασυνέπεια - Αναποτελεσματικότητα” προσάπτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω του τίτλου του το χθεσινό κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας. To “κατηγορητήριο” έχει απ’ όλα: "Ούτε καν στα υπουργικά έδρανα δεν τόλμησαν να κάτσουν οι νέοι κυβερνώντες. Είναι δυνατόν να μην άφηναν ελεύθερο το πεδίο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο Τσίπρας; Πώς αλλιώς θα κρατούσαν στη ζωή τον πολιτικό τους αντίπαλο;" σημειώνει δηλητηριωδώς ο αρθρογράφος, που δεν πείστηκε από το πρωθυπουργικό πυροτέχνημα ότι "οι υπουργοί ήταν στην αίθουσα, αλλά με τη βουλευτική τους ιδιότητα".

Φορώντας δε την περικεφαλαία του νεομακεδονομάχου, επιπλήττει τον Κ. Μητσοτάκη διότι "ούτε κουβέντα δεν τόλμησε να ψελλίσει για την ανώμαλη στροφή σχετικά με την επαίσχυντη συμφωνία, την οποία, λέει, δεν θα υπέγραφε, αλλά τι να κάνει, είναι ψηφισμένη από τη Βουλή και θα την τιμήσει". Σημειώνει μάλιστα με νόημα: "Ας έλεγε κάτι αντίστοιχο προεκλογικά και θα βλέπαμε αν θα έπαιρνε 40%"! Η κριτική αποκτά και... πολεμικά χαρακτηριστικά: "Αν αξιολογήσουμε την ευρύτερη εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης που αναλώνεται σε μια απίστευτη υποχωρητικότητα, η ντροπή των Πρεσπών δεν θα είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά που έρχονται σε Αιγαίο και Κύπρο"!

Σε άλλο κείμενο με τον μακρόσυρτο τίτλο "Τουρκική εισβολή στη Συρία: Καθυστερημένα αντανακλαστικά από την κυβέρνηση", ο αρθρογράφος εκφράζει την ελπίδα "ότι η κυβέρνηση δεν υποτιμά ένα τέτοιο μείζον ζήτημα θεωρώντας ότι ο πόλεμος στη Συρία βρίσκεται μακριά και η εισβολή της Τουρκίας δεν αφορά την Ελλάδα άμεσα". Δεν περνά απαρατήτηρητο ότι το κείμενο εστιάζει -με θετικό πνεύμα- στο γεγονός ότι "ο Νίκος Κοτζιάς εγκαλούσε το υπουργείο και τον σημερινό πολιτικό προϊστάμενό του Νίκο Δένδια γι’ αυτή την καθυστέρηση"! Πού να μπούμε δηλαδή στην τελική ευθεία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL