Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Πλεόνασμα Ακροδεξιάς ρέει στις οθόνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλεόνασμα Ακροδεξιάς ρέει στις οθόνες

Στον καθημερινό δημόσιο λόγο παρελαύνουν όλες και σχεδόν αποκλειστικά οι ακροδεξιές φωνές που διαθέτει το πολιτικό στερέωμα μετά τις πρόσφατες εκλογές. Άδωνις, Βορίδης, Μαρκόπουλος, Μπογδάνος, Παπαδημητρίου έχουν την πρωτοκαθεδρία. Αγαπημένοι αναλυτές, οι κ. Μάζης και Καλενταρίδης...

Οι πολεμοχαρείς φωνές με τις ρατσιστικές τους κορώνες είναι ν’ απορεί κανείς αν καλούνται γιατί διαμορφώνουν ή αναμορφώνουν την κοινή γνώμη λανσάροντας την ακροδεξιά ρητορική σε στερεοτυπικό καθημερινό πολιτικό λόγο ή γιατί παράγουν τηλεθέαση. “Και τα δύο” είναι η ορθή απάντηση.

Αυτές οι γελοίες παραστάσεις που καθημερινά δίνουν οι περισσότεροι από αυτούς περφόρμερ της Άκρας Δεξιάς και του πιο μαύρου νεοσυντηρητισμού με ευφυολογήματα σαπουνόπερας μπλε και πράσινων κόκκων ενδεχομένως να εξάπτουν το ενδιαφέρον κάποιων τηλεθεατών.

Κάνουν μικροπολιτική ακόμα και με τα πιο σοβαρά ζητήματα, κατά βάση όμως «πωλούν» τον εαυτό τους για να διασφαλίσουν την πολιτική τους καριέρα. Η Ν.Δ. τους έβγαλε «μπροστά» για να περάσει σχεδόν αυτόματα τη γραμμή του «μεταναστευτικού» αντί του προσφυγικού και να βαφτίσει σε μια μέρα την πλειονότητα των ανθρώπων που έρχονται στη χώρα μας «παράτυπους μετανάστες» και «εισβολείς».

Πώς να δικαιολογηθεί η μετατόπιση από το «τους φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ» ως τις γεωπολιτικές συνθήκες και την πρόσφατη σχετικά «εισβολή»;

Η διπρόσωπη Ν.Δ. κρατάει το προφίλ του μετριοπαθή συντηρητικού για τον αρχηγό της και βγάζει επικοινωνιακά μπροστά την αφρόκρεμα μιας ποταπής συνομοταξίας για να ενορχηστρώνουν την πολιτική τηλεοπτική οπερέτα των talk shows με έναν ορυμαγδό fake news, λογικών παρεκβάσεων, νεοσυντηρητισμού, σκοταδισμού και μισανθρωπισμού, διαμεσολαβώντας από τα κανάλια τα πιο ευτελή και απάνθρωπα ακροδεξιά συνθήματα σε μια μεταλογική πραγματικότητα μιας πολιτικής υποκουλτούρας.

Αυτό το ακραία νεοσυντηρητικό προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη την εκθέτει και μοιάζει να θέλει να πάρει το αίμα του πίσω στο προσφυγικό μετά την απόλυτη μεταστροφή στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και την εκτός κάδρου τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα από τον ρεβανσισμό της σκευωρίας. Όμως η Ακροδεξιά δεν έχει τέτοιου τύπου ευθιξίες. Το show θα συνεχιστεί από τις οθόνες μας και με το αναπόδραστο ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει τους επόμενους μήνες να είναι:

Τα παιδιά που θα ξεβράζονται στο Αιγαίο, θύματα των επεκτατικών ορέξεων του Ερντογάν με τις ευλογίες των ΗΠΑ θα είναι πρόσφυγες ή παράτυποι μετανάστες;”.

ΑΜΚΑ δεν θα μπορούν να πάρουν. Ούτε σε σχολείο να φοιτούν και θα πεθαίνουν στη θάλασσα ή θα στοιβάζονται ζωντανοί νεκροί στη Μόρια στο πλαίσιο της αποτρεπτικής πολιτικής της Ν.Δ. του Μητσοτάκη.

«Δεν έχει το προνόμιο της ευαισθησίας η Αριστερά» ουρλιάζουν στα κανάλια. Και φυσικά το έχει και είναι περήφανη που μπόρεσε σε έναν βαθμό -όχι όσο θα ήθελε, ούτε όσο θα ήταν αρκετό- να το κάνει πράξη. Έδωσε τσάντα στα προσφυγόπουλα, αντί να ονειρεύεται φρούρια από πλοία στην άκρη του Αιγαίου...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL