Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
H Ξ. Παπασταύρου, νέα διοικητής του ΟΠΕΚΑ / Ενοποίηση επιδομάτων προανήγγειλε η Δ. Μιχαηλίδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H Ξ. Παπασταύρου, νέα διοικητής του ΟΠΕΚΑ / Ενοποίηση επιδομάτων προανήγγειλε η Δ. Μιχαηλίδου

Την ενοποίηση συναφών επιδομάτων, όπως στην περίπτωση των επιδομάτων που σχετίζονται με τη στέγαση, προανήγγειλε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου στην Επιτροπή Δημόσιων Οργανισμών της Βουλής.

Η Επιτροπή διατύπωσε θετική γνώμη για τον διορισμό της Ξένιας Παπασταύρου ως διοικητού του ΟΠΕΚΑ. Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ως ένσταση ότι η Ξ. Παπασταύρου στερείται αυτήν τη στιγμή του τυπικού προσόντος του αναγνωρισμένου πτυχίου πανεπιστημίου. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι τα πτυχία της Ξ. Παπασταύρου βρίσκονται σε διαδικασία αναγνώρισης.

Ο διορισμός της νέας διοικητού του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποτέλεσε την αφορμή για ιδεολογική αντιπαράθεση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημασία και τον χαρακτήρα των προνοιακών επιδομάτων. Η Δ. Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι η κριτική πως η Ν.Δ. είναι αντίθετη με τη χορήγηση επιδομάτων οφείλεται σε «παρανόηση», παρατηρώντας ότι η Ν.Δ. προτιμά απλώς τα ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας να βρίσκουν περισσότερες δουλειές.

Η τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου αντέτεινε ότι οι δαπάνες για την πρόνοια είναι αναπτυξιακές κι αυτό αποτελεί σημαντική ιδεολογική διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. Η Θ. Φωτίου υπογράμμισε ότι η επιδοματική πολιτική δεν είναι αντικίνητρο της εργασίας, αλλά, αντίθετα, «όρος ισοτιμίας που δημιουργεί το κράτος με την παρέμβασή του».

Κώστας Παπαγιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL