Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η μάχη για την κλιματική κρίση στις πόλεις

Eurokinissi

"Η μάχη για την κλιματική κρίση θα κερδηθεί ή θα χαθεί στις πόλεις" δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της κίνησης “Κόσμος”, στη χθεσινή συνάντηση με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων.

Ο Πέτρος Κόκκαλης υπογράμμισε τον ρόλο που μπορούν να αναπτύξουν οι ελληνικές πόλεις υιοθετώντας τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης ως πλατφόρμα πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας, την κοινωνική συνοχή και τον μετασχηματισμό τους σε εστίες πράσινης, έξυπνης και δίκαιης ανάπτυξης.

Αξιοποιώντας την προηγούμενη εμπειρία του ως εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου του Δήμου Πειραιά, όπου εξασφάλισε τη συμμετοχή του δήμου σε περίπου 20 ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα με προϋπολογισμό περί τα 7,5 εκατ. ευρώ, παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπογράμμισε δε την αναγκαιότητα εκπόνησης στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης για τις πόλεις τους με στόχο να καθορίσουν τις οικονομικές, περιβαλλοντικές, κλιματικές, κοινωνικές και δημογραφικές προκλήσεις των πόλεων τους και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να ανταποκριθούν σε αυτές.

Σ.Ρ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις