Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.6°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.5°C18.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 68%
"Κατηγορώ" του Αλ. Τσίπρα κατά της άφαντης κυβέρνησης / Αλέξης Τσίπρας: O πιο δειλός ρενβασισμός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Κατηγορώ" του Αλ. Τσίπρα κατά της άφαντης κυβέρνησης / Αλέξης Τσίπρας: O πιο δειλός ρενβασισμός στη σύγχρονη πολιτική ιστορία (Video)

"Πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου" ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας τα άδεια κυβερνητικά έδρανα, μια εικόνα πρωτόγνωρη για μια τόσο σοβαρή κοινοβουλευτική διαδικασία.

"Καταλογίζετε σχεδόν πέντε κακουργήματα στον Παπαγγελόπουλο και δεν έχετε τα κότσια να είναι στα έδρανα ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, έστω ένας υφυπουργός" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως το ελάχιστο που θα όφειλαν να κάνουν τα μέλη της κυβέρνησης ήταν να να σταθούν στο ύψος πολιτικών και κοινοβουλευτικών περιστάσεων.

https://www.youtube.com/embed/M8DZ3qOvUFI

"Να λάβουν τον λόγο, να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη". "Αποφάσισαν όμως να το βάλουν στα πόδια. Είναι και ρενβασιστές και δειλοί" υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Δεν ξέρω αν στη πραγματικότητα δεν επιθυμούσε και σέρνεται σε αυτή την ιστορία από την εσωκομματική του αντιπολίτευση" σημείωσε, "αλλά, εφόσον επέλεξε τη σημερινή διαδικασία, η απουσία του συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία". Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός είχε τη στοιχειώδη υποχρέωση να είναι στη Βουλή για να ακούσει "αυτόν που εδώ και μήνες κατονομάζει ως Ρασπούτιν και να αναλάβει την ευθύνη που τον οδηγεί χωρίς στοιχεία σε μια διαδικασία πολιτικού ρεβανσισμού".

“Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”

"Αν είναι μία φορά δειλός ο κ. Μητσοτάκης γιατί παραπέμπει το Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του κύριου Σαμαρά, είναι δυο φορές δειλός γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει κι εμένα" τόνισε σηκώνοντας το γάντι. Όπως εκτίμησε μάλιστα, ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει να μην παραπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό για να γλιτώσει τον "πολιτικό διασυρμό και τον διεθνή εξευτελισμό".

"Στην ουσία το πρόβλημά σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Ο Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα. Το πρόβλημά σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας. Επισήμανε δε ότι το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκρότησε η προηγούμενη κυβέρνηση "για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια, κράτος δικαίου, δικαιώματα, αλλά και αληθινή δικαιοσύνη στη χώρα μας".

“Στήνετε παρωδία γιατί φοβάστε”

Όπως σημείωσε, ο λαός δεν έκρινε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήθεν έλεγχο ή την παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. "Αλλά αντιθέτως ότι δεν καταφέραμε να πολεμήσουμε όσο αποτελεσματικά θα έπρεπε τα βαθιά κυκλώματα στο εσωτερικό των θεσμών, όπου είχαν εκκολαφθεί η αδιαφορία και οι καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς".

Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στα όσα είχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα κατά της διαφθοράς: τον εναγκαλισμό των διεφθαρμένων με ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής εξουσίας, τον πολιτικό έλεγχο μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων, μέσω των γνωστών payroll "από το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι μόνο". "Και όποιος ζητούσε τη διερεύνηση σκανδάλων έβλεπε έναν εσμό καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, site να πέφτουν πάνω του και να τον κατηγορούν για 'παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης'".

"Γι’ αυτό λοιπόν στήνετε αυτή την παρωδία σήμερα στη Βουλή" είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τους αγώνες κατά της διαφθοράς... "μέχρι τέλους". Και επανέλαβε για ακόμη μια φορά την πρόσκληση στον πρωθυπουργό: "Κάντε ό,τι νομίζετε καλύτερο. Εξεταστική, Προανακριτική, ειδικό δικαστήριο" προειδοποιώντας την κυβέρνηση πως στην Επιτροπή θα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο Novartis "μέχρι την τελευταία υπερτιμολόγηση".

“Δεν θα ξεχάσουμε τι εστί το σκάνδαλο Novartis”

"Όσες φορές και να γράψετε και να προφέρετε τη λέξη σκευωρία, δεν θα καταφέρετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε ποιο είναι το σκάνδαλο" υπογράμμισε και ανέφερε συγκεκριμένα "τι σημαίνει Novartis": ο μηχανισμός της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων, "την ώρα που ο ελληνικός λαός στέναζε από τη λιτότητα και από 'μέτρα του σοκ'" και που έφτανε μέχρι το επίπεδο των υπουργών "αφού συνδεόταν με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων ή και με την ανάληψη πρωτοβουλιών νομοθέτησης που διευκόλυναν την προώθηση των συμφερόντων συγκεκριμένων εταιρειών στον χώρο του φαρμάκου".

“Novartis είναι η μεγάλη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου”

Μίλησε για μια σκανδαλώδη διαδικασία, η οποία έφερε τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από τα 300 εκατ. ευρώ το 1989 στα 7,3 δισ. το 2010."Όταν στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου οι φαρμακευτικές δαπάνες αυξάνονταν ετησίως κατά 3,5% κατά μέσον όρο, ο Έλληνας πολίτης επιβαρυνόταν με άνοδο των τιμών του φαρμάκου κατά 11,1%, το υψηλότερο καταγεγραμμένο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Ανέφερε ακόμα την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 32,68 δισ. ευρώ την περίοδο 2000-2014.

"Novartis είναι η μεγάλη ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από τις χαριστικές πράξεις υπέρ της ίδιας και άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, κατά 12 δισ. τον χρόνο, όταν -θυμίζω- το περίφημο σκάνδαλο Κοσκωτά αφορούσε υπεξαίρεση 100 εκατομμυρίων ευρώ" τόνισε. Σημείωσε ακόμα το "μεγάλο φαρμακευτικό κόλπο" επιλογής της Ελλάδας, ως χώρας μέσου επιπέδου ανάπτυξης, ως τιμή αναφοράς. "Η υψηλή τιμή, λοιπόν, του φαρμάκου εδώ μεταφραζόταν σε υψηλή τιμή αναφοράς διεθνώς. Γιατί διάλεξαν τη δική μας χώρα; Προφανώς, επειδή υπήρχε στην Ελλάδα γόνιμο έδαφος διαφθοράς για να πετύχουν τους σκοπούς τους" εκτίμησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας συγκεκριμένα:

Ένα φάρμακο να στοιχίζει 1.087 ευρώ για τον Γάλλο και 3.300 ευρώ για τον Έλληνα, ένα ιατρικό εξάρτημα με κόστος 1.225 ευρώ να πωλείται 5.450 ευρώ στην Ελλάδα. "Αυτή είναι η Novartis για την οποία δεν θέλετε να μιλάμε, γιατί έχετε λερωμένη τη φωλιά σας" υπογράμμισε.

To FBI δεν είναι ΕΥΠ για να το ελέγχει ο Μητσοτάκης

Τέλος, αναφέρθηκε σκωπτικά στα περί σκευωρίας. "Δεν του το είχα του Παπαγγελόπουλου ότι μπορεί να στήσει το FBI" σημείωσε σχολιάζοντας "τι να μας πει βέβαια το FBI" αναφερόμενος στις δηλώσεις Γεωργιάδη πως έχει χάσει πάσα ιδέα. "Βλέπετε, το FBI δεν είναι ΕΥΠ, να το θέσουμε υπό την εποπτεία του Κ. Μητσοτάκη με επικεφαλής χωρίς πτυχίο για να το ελέγχουμε…".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL