Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Ιδού η Βραζιλία, ιδού και το πήδημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδού η Βραζιλία, ιδού και το πήδημα

Της Μαρίας Λυκούρα

Η επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Επομένως είναι αναγκαίο καθημερινά να επαναλαμβάνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μια εξόχως σοβαρή παράταξη, η οποία πήρε την τύχη της χώρας στα χέρια της για να τη σώσει από τους Συριζομαδούρους. Προ του κινδύνου να επικρατήσουν συνθήκες σοβιετίας -εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνικό κράτος και τα τοιαύτα- η εθνοσωτήριος κυβέρνηση ήρθε να δώσει άλλο αέρα στα πανιά μας, κυρίως κοπανιστό.

Αυτό, όμως, που καταδεικνύει περίτρανα τη σοβαρότητά της είναι ότι εξασφαλίζει την ομαλότατη μετάβαση στην κανονικότητα και τη συνέχεια του κράτους. Δεν είναι οι δεξιοί τίποτα αλμπάνηδες να μας βάλουν σε περιπέτειες. Με μεθοδικότητα και σχέδιο επιχειρούν να μετατρέψουν το Μαδουριστάν που παρέλαβαν σε ένα νέο περιβάλλον, ευάερο και ευήλιο για το κεφάλαιο.

Αν δεν ήταν τόσο σοβαροί θα μπορούσαν να επιλέξουν να μετατρέψουν τη χώρα σε Ευρώπη. Αλλά όχι! Μια μετάβαση από τη Βενεζουέλα στη γηραιά ήπειρο θα απαιτούσε να περάσουμε κοτζάμ Ατλαντικό, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει τζετ λαγκ με απρόβλεπτες συνέπειες.

(Άσχετο: Τι κάνει εκείνο το καλό παιδί, ο Χουάν Γκουαϊδό, που με το που τον αναγνώρισε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χάθηκε από προσώπου γης;)
Να 'ναι καλά ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, που ως άλλος Τρούμαν, έδωσε τη λύση. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το περασμένο Σάββατο στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ανέφερε ότι η επαναστατική και επιτυχημένη οικονομική φόρμουλα του Ρίγκαν και της Θάτσερ, την οποία ακολουθούν σήμερα ο Τραμπ και ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία, θα λειτουργήσει το ίδιο επιτυχημένα και στην Ελλάδα.

Ιδού η Βραζιλία, ιδού και το πήδημα, λοιπόν! Με ένα απλό χοπ θα περάσει η χώρα -απλά και ακροδεξιά- από τους Μαδουραίους στους Μπολσοναραίους και η ευημερία (κάτι δικών τους, ονόματα δεν λέμε) θα εξασφαλιστεί χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Προσοχή στα ρουθούνια!

Η αντιπολιτευόμενη την αντιπολίτευση Ν.Δ. γνωρίζει ότι σε αυτή τη χώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που άφησε η  ανεκδιήγητη κυβέρνηση των άπλυτων αφορούσε τα ρουθούνια. Μπόχα και τσιγαρίλα παρέλαβε η δεξιά στο Μαξίμου. Λίγδα από τα κοντοσούβλια του Νικήτα. Με μανταλάκια στη μύτη έγινε κυβέρνηση. Για να μην πούμε για τον χασισοκαπνό...
Αλλά τι να μην πούμε, που μας πρόλαβε ο Μπάμπης... Ποιος Μπάμπης; Μα ο βουλευτής πλέον (πρώην δημοσιογράφος κατά δήλωση του ΣΚΑΪ) κ.  Παπαδημητρίου. Ξεχάσατε τη βαρυσήμαντη καταγγελία του, ότι «υπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου»;

Θέε μου μεγαλοδύναμε! Ποιο Μαδουριστάν; Αυτοί είχαν μετατρέψει τη χώρα σε Μαυρακιστάν.
Αυτά άκουσε και η πταισματοδίκης Αθηνών και διενεργεί προκαταρκτική εξέταση. Καλεί τον τότε φρούραρχο του Μαξίμου να καταθέσει αν είδε πέντε μάγκες στον Περαία να κουβαλάνε χασίσια στους πρώην υπουργούς. Αν άκουσε τον πρώην συριζοπρωθυπουργό να λέει στη διακοσμήτριά του «βάλτε μου δυο κανναβουριές. που κάνουν κανναβούρια». Γνωρίζει άραγε αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ράψει στο σακάκι δυο σακούλες με μαυράκι; Μπορεί ο φρούραρχος να απαντήσει στο αμείλικτο ερώτημα που ταλανίζει τη μεσαία τάξη: ποιος κουβάλησε στην σπηλιά την κουρελού, οέο;

(Άσχετο 2: Αληθεύει ότι ο Μπογδάνος νιώθει απογοητευμένος στην τοποθεσία Κουκουλιστάν, επειδή δεν έχει στοιχεία για τα χασίσια του Μαξίμου και αναγκάζεται να ασχολείται με τριτοτέταρτους χαφιεδισμούς για κνίτες;)

Αναβρασμός στα υπόγεια της Κουμουνδούρου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναβρασμός κυριαρχεί στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, εκεί δίπλα στον καυστήρα του καλοριφέρ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους προς τον Πάνο Σκουρολιάκο, τομεάρχη Πολιτισμού του κόμματος, που δεν έχει βγει ακόμα να διαμαρτυρηθεί, καθώς με την προκαταρκτική εξέταση πλήττεται ευθέως η σάτιρα και η επιθεώρηση και υποκαθίσταται ένα σπουδαίο θεατρικό είδος.

Και με το δίκιο τους, αφού φαίνεται ότι θα τους προλάβει η ιδιωτική πρωτοβουλία, με πρώτο το Δελφινάριο που ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL