Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Γ. Βαρεμένος: Ή θα μοιραστούμε το προσφυγικό ή θα μας καταπιεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βαρεμένος: Ή θα μοιραστούμε το προσφυγικό ή θα μας καταπιεί

 Ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στους τυχοδιώκτες ηγέτες, που τζογάρουν, πάνω στην ανθρωπιστική κρίση, για να ανέβουν στην εξουσία ή να τη διατηρήσουν και το χειρότερο, είπε, είναι ότι αυτοί θεωρούνται από πολλούς επιτυχημένοι και βρίσκουν μιμητές.

Μαζί με τους πολέμους, την περιβαλλοντική κρίση και τη φτώχεια αποτελούν μακροπρόθεσμα προβλήματα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως σήμερα δεν είναι αρκετά και μάλλον μοιάζουν με ασπιρίνη που χορηγείται σε καρδιοπαθή. Ενώ απευθυνόμενος στους Τούρκους συναδέλφους του, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι: είναι πολύ επικίνδυνο να προσθέτουν περαιτέρω αποσταθεροποίηση στην περιοχή και τόνισε ότι η Κύπρος είναι ανεξάρτητο Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι παραβιάσεις της κυριαρχίας της, συνιστούν παραβιάσεις των Ευρωπαϊκών συνόρων και καταρράκωση του διεθνούς δικαίου.

Υπάρχουν καλές πρακτικές για την επίλυση των προβλημάτων και ένα παρόμοιο πρότυπο είναι η ιστορική συμφωνία, με τη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο κ. Βαρεμένος και κατέληξε λέγοντας: με ή χωρίς Νόμπελ, το βέβαιο είναι ότι αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε στην ευρύτερη περιοχή για ειρήνη, συνεργασία, ανάπτυξη και αμοιβαία κατανόηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL