Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Ανταλλάξαμε το προσφυγικό με ένα πιάτο γκούλας;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανταλλάξαμε το προσφυγικό με ένα πιάτο γκούλας;

Της Μαρίας Λυκούρα

H Nέα Δημοκρατία δεν είναι κόμμα μπας κλας (σαν τον ιδεοληπτικό ΣΥΡΙΖΑ των μαδουρίστας). Είναι ολάκερη παράταξη σοβαρή και «κανονική» (εκ των κανονιών και ουχί της κανονικότητας). Ξέρει ποιους εκπροσωπεί (τον ΣΕΒ ας πούμε). Ξέρει ποιους εκφράζει και σε ποιους οφείλει την άνοδό της στην εξουσία.

Οι γαλαζοεγκέφαλοι γνωρίζουν ότι αρκετά από τα ψηφαλάκια που τους έκαναν κυβέρνηση τα έριξαν στην κάλπη ακροδεξιοί, ρατσιστές, ξενοφοβικοί, σκατόψυχοι που πρέπει τώρα από την πολιτική τους να εκφραστούν Τι νομίσατε; Ότι οι «Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή» έκαναν αποχή; Αν δεν εμπιστεύτηκαν τις κηραλοιφές του Βελόπουλου, Ν.Δ. ψήφισαν οι άνθρωποι. Είναι κι αυτοί που ξεχύθηκαν στα συλλαλητήρια της πατριδοκαπηλίας και τώρα ψάχνουν αποθήκη να στοιβάξουν τις μακεδονικές περικεφαλαίες σιχτιρίζοντας.

Η κυβέρνησή τους, όμως, φιλεύσπλαχνη όπως πάντα, τους βλέπει έτσι χολωμένους και σκίζεται η ακροδεξιά καρδιά της. Αλλά ο καλός ο Μητσοτάκης ξέρει κι άλλο μονοπάτι... «Δεν τους ικανοποιήσαμε με το μακεδονικό, υπάρχει και το προσφυγικό» σκέφτηκε. Το μόνο που τον δυσκόλεψε λίγο ήταν η γλώσσα, διότι δεν μιλάει ουγγρικά. Έκανε μια γρήγορη μετάφραση στις θέσεις του Όρμπαν και έτοιμο το σχέδιο. Μπορεί οι κακές γλώσσες να λένε ότι ο πρωθυπουργός μας αντάλλαξε το προσφυγικό με ένα πιάτο ουγγαρέζικο γκούλας, αλλά έρευνες δείχνουν ότι κάτι τέτοια είναι συκοφαντίες των ιδεοληπτικών, τάχα μου δικαιωματικών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι ικανοί να τον χαρακτηρίσουν και εθνολαϊκιστή που στιγματίζει τη χώρα, καθώς την κατατάσσει μεταξύ των χωρών που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν είναι δυνατόν! Ξέρουν οι κομμουνιστές και δεν ξέρει ο ευρωπαϊστής Μητσοτάκης... Αλλά, όπως έλεγε και ο Ρουσσώ, «ψηλά μη χτίζεις τη φωλιά, γιατί θα γείρ’ ο κλώνος και θα σου πάρουν τα πουλιά και θα σου μείνει ο πόνος».

Με μαεστρία μαγιάρου βιολιστή χαϊδεύει κάθε ακροδεξιό αυτί ο πρωθυπουργός του Βορίδη και του Αδώνιδος, μιλώντας για το μεταναστευτικό πρόβλημα (sic) και χαρακτηρίζοντάς το ζήτημα «εθνικής ασφάλειας». Την παλιά παρτιτούρα, αυτήν που έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και δεν φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα, την πέταξε να την φάνε οι γλάροι. Τώρα, που παραδέχεται ότι ο 75% όσων έρχονταν το 2015 ήταν  δυστυχισμένοι άνθρωποι από τη Συρία, υπόσχεται ενίσχυση των θαλάσσιων συνόρων για να προστατευτεί ο περιούσιος ελληνικός λαός από την απειλή. Διότι απειλή είναι κατά τον μαέστρο οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες. Παίζει, λοιπόν, τη σονάτα «μαζικές απελάσεις», αυτοσχεδιάζοντας περί ασφαλών χωρών, ενώ προετοιμάζει το κοινό του για νέες συρματοπλεγμένες «Αμυγδαλέζες».

Κάπως έτσι θα γλιτώσουμε από τους ξένους, τους πάσχοντες από ανία και πλήξη, οι οποίοι παίρνουν μωρά παιδιά στην αγκαλιά και φεύγουν από τις πατρίδες τους, θαλασσοπνίγονται και φτάνουν στη δική μας έτσι, για να ζήσουν την περιπέτεια.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγεται ότι κατά την έναρξη των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ πρότεινε στους νέους και τις νέες να τον βοηθήσουν ώστε ο κόσμος να αντιληφθεί επιτέλους πως χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν είναι ασφαλείς.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, σύντομα η Νεολαία του κόμματός του αντί να πηγαίνει  εκδρομές στη Μύκονο να οργανώνει ταξίδια για ξέφρενο γλέντι στην Καμπούλ, όπου θα καλεί νέους Αφγανούς να έρχονται ως τουρίστες στη Σαμοθράκη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL