Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Στίγμα ΛΑΟΣ στη Ν.Δ. / Στίγμα ΛΑΟΣ στη Ν.Δ.: "Λαθρομετανάστες" που "δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στίγμα ΛΑΟΣ στη Ν.Δ. / Στίγμα ΛΑΟΣ στη Ν.Δ.: "Λαθρομετανάστες" που "δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια"!

Το ακροδεξιό του ρεπερτόριο ξεδίπλωσε το δίδυμο Άδωνι Γεωργιάδη - Μάκη Βορίδη χρησιμοποιώντας ως (ιδανικό) πάτημα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις “για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου”. «Δεν είναι προσφυγικό ζήτημα, αλλά λαθρομεταναστευτικό» ισχυρίστηκε, επανειλημμένως, ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ ότι “οι παράνομοι μετανάστες δεν δικαιούνται ανθρωπιστική βοήθεια” έφτασε στο σημείο να δηλώσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!

Διακριτικές αποστάσεις από τις επικρίσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατά της ευρωτουρκικής συμφωνίας για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών έλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Λαθρομετανάστης" πάντα!

“Δεν έπαψα ποτέ να χρησιμοποιώ τον όρο 'λαθρομετανάστης'. Ο όρος 'λαθρομετανάστης' δεν είναι μειωτικός, εκτός αν είναι μειωτικός ο όρος 'λαθραναγνώστης', ο όρος 'λαθρέμπορος', ο όρος 'λαθροθήρας'” επεσήμανε -στο μισαλλόδοξο κρεσέντο του- ο Άδωνις Γεωργιάδης!

“Έχω σπουδάσει την ελληνική γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα βάλω την κάθε εισαγγελέα να μου κρίνει τα ελληνικά μου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης (Real FM)! Παραδίδοντας δε... σεμινάρια ακροδεξιάς φρασεολογίας, συμπλήρωσε ότι “στην ελληνική γλώσσα ο όρος 'λάθρα' σημαίνει κρυφά, παράνομα. Η εποχή της ψευτοπολιτικής ορθότητας εμένα δεν με εκφράζει.Αυτό λέει η ελληνική γλώσσα. Όλα τα άλλα είναι αριστερίστικες μην πω τώρα τι"!

Υπεραμύνθηκε δε σθεναρά της δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης σημειώνοντας (ΑΝΤ1) -σε λαϊκίστικο ύφος- ότι «επειδή είναι ανοιχτές οι δομές, όταν κάποιος λαθρομετανάστης ξέρει ότι θα κριθεί ως λαθρομετανάστης και όχι ως πρόσφυγας, λίγο πριν φτάσει η απόφαση της δεύτερης επιτροπής, φεύγει από το νησί, πάει στην ενδοχώρα και μην τον είδατε».

Μαζικές απελάσεις

Δεν δίστασε δε να παραποιήσει απροκάλυπτα την εικόνα του κολαστηρίου της Αμυγδαλέζας, λέγοντας ότι "το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Αμυγδαλέζα αποτελεί μνημείο θράσους. Να δείτε ποιες ήταν οι εικόνες στην Αμυγδαλέζα, άνθρωποι σε κοντέινερ με κλιματισμό που η κατηγορία τότε της Ευρώπης ήταν ότι δεν είχαν WiFi και οδοντίατρο κάθε εβδομάδα”! Ο υπουργός Ανάπτυξης κλιμάκωσε την ακροδεξιά προπαγάνδα με τον ισχυρισμό ότι “οι εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ πουλούσε ψευτοανθρωπιά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ασφαλώς η Αμυγδαλέζα είναι πολύ καλύτερη της Μόριας"...

“Την ευθύνη για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε σ' αυτό το πλαίσιο ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρακάμπτοντας τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης στην εφαρμογή των μέτρων αποσυμφόρησης των νησιών. «Με τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να απελαθεί κάποιος από την Ελλάδα χρειάζονται δέκα χρόνια. Γι' αυτό και τα προηγούμενα τεσσεράμισι χρόνια έγιναν 1.837 απελάσεις, έφυγαν μόνο όσοι ήθελαν να φύγουν από μόνοι τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέσσερις βαθμούς εξέτασης του ασύλου και στη συνέχεια και δικαστική προσφυγή” σημείωσε χαρακτηριστικά, στηλιτεύοντας τη σχετική διεθνή διαδικασία και προαναγγέλλοντας ότι με τον νόμο που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα, «τα δέκα χρόνια θα γίνουν έξι μήνες. Μέσα στο 2020 θα αρχίσουν επιτέλους οι μαζικές απελάσεις στην Τουρκία».

"Δικαιώματα... ως εκεί"

“Οι παράνομοι μετανάστες έχουν ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά κατά την εξέταση της αιτήσεως του ασύλου, αλλά ως εκεί» ισχυρίστηκε, στο αντιμεταναστευτικό του ρεσιτάλ, ο Μάκης Βορίδης! Σύμφωνα με την αντίληψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης (Alpha 989), “η ανθρωπιστική βοήθεια συνίσταται στη στήριξη με δομές και σίτιση, η οποία δεν θα υπάρχει για τον παράνομο μετανάστη, ο οποίος θα πρέπει να πάει σε κλειστά κέντρα για να προσχωρήσει ταχέως η διαδικασία επαναπατρισμού του”.

Επιχειρώντας δε να προκαταλάβει τις διαδικασίες, επισήμανε ότι “όσοι έχουν μεταναστευτικό προφίλ θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα και αφού απορριφθεί η αίτησή τους” -όπως προεξόφλησε- “μέσα σε μερικές ημέρεςμ αντί για οκτώ μήνες που διαρκούσε η διαδικασία επί ΣΥΡΙΖΑμ θα επαναπατρίζονται με βάση τη συμφωνία της Ε.Ε. στην Τουρκία και στη χώρα από όπου ήρθαν, αφού πρώτα οδηγηθούν σε κλειστά κέντρα”.

Ο Μάκης Βορίδης, στο ίδιο μοτίβο, προδίκασε ότι “εάν κάποιος επιθυμεί να κάνει δεύτερη προσφυγή, αυτή, αντί για δύο χρόνια, θα ολοκληρώνεται σε εννέα μήνες και η δυνατότητα αίτησης ακύρωσης δεν θα αναστέλλει τη διαδικασία επαναπατρισμού”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός -στο πλαίσιο προχθεσινής συνάντησης με νεοεκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ.- έδωσε το έναυσμα λέγοντας ότι “εμείς ακολουθούμε άλλη πολιτική. Πιο αυστηρή. Δεν ακολουθούμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ”.

Αποστάσεις Πέτσα από Χρυσοχοΐδη

«Το βασικό πρόβλημα με την κοινή δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας είναι ότι, από το 2016 που υπεγράφη, δεν εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό ούτε από την Ε.Ε. ούτε από την Τουρκία” δήλωσε χθες -στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε προχθές ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλώβισε τη χώρα στη συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, την οποία ούτε καν εφάρμοσε σωστά”!

“Θα πρέπει να ξαναδούμε τα περιθώρια που αφήνει η κοινή δήλωση» συμπλήρωσε παράλληλα ο Στέλιος Πέτσας, καλώντας την Τουρκία “να κάνει περισσότερα για να ελέγξει τους διακινητές και εμείς πρέπει να αυξήσουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο, κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε -με το βλέμμα στο σκληρό δεξιό ακροατήριο- πως «η κυβέρνηση κάνει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Φυλάει τα σύνορα, επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, αυξάνει τις επιστροφές και κατασκευάζει κλειστά - προαναχωρησιακά κέντρα».

Ισχυρίστηκε δε -σε μικροκομματικούς τόνους- ότι “η διεθνοποίηση του μεταναστευτικού είναι μέσα στις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση”, περιοριζόμενος να προσθέσει ότι “θα το επιδιώξει ο πρωθυπουργός και στην προσεχή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 17-18 Οκτωβρίου”...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL