Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Σπούτνικ Festival #4 / Σπούτνικ Festival #4: Έφοδος στον ουρανό, επιτυχής!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπούτνικ Festival #4 / Σπούτνικ Festival #4: Έφοδος στον ουρανό, επιτυχής!

Όχι, το τέταρτο Σπούτνικ Festival δεν ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση. Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε την... έφοδο στον ουρανό και το κατάφερε. Πάνω από 20.000 άνθρωποι, στη μεγάλη τους πλειονότητα νέοι και νέες, πέρασαν τις πόρτες του φεστιβάλ. Κόσμος τριπλάσιος από πέρυσι, ακόμη περισσότερος από τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτό που συνέβη το περασμένο τριήμερο θύμισε τα παλιά χρόνια των μεγάλων πολιτικών φεστιβάλ. Η Κατεχάκη μποτιλιαρισμένη από νωρίς, μεγάλες παρέες πιτσιρικάδων έβγαιναν από το μετρό ψάχνοντας τον χώρο, οι δυο σκηνές πηγμένες από κόσμο, τεράστιες ουρές στα ταμεία, οι ψησταριές δεν σταμάτησαν να καίνε και οι μπύρες έφευγαν εν ριπή οφθαλμού. Τα παιδιά της Νεολαίας όμως ανταποκρίθηκαν άψογα σε μια διοργάνωση που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι επαγγελματική σε πολλά σημεία της.

Το Σπούτνικ γίνεται θεσμός. Ένα φιξαρισμένο ραντεβού στο κλείσιμο της φεστιβαλικής σεζόν. Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τις συναυλίες, τα έσπασαν με τους Nightstalker και τους Nebula, ξέδωσαν σε ρέγκε τόνους με τον Max Romeo, τραγούδησαν μαζί με την Ε. Τσαλιγοπούλου και τον Γ. Ζερβουδάκη. Και φυσικά με κυκλωτικούς χορούς τίμησαν μέχρι το πρωί το ικαριώτικο, το ρεμπέτικο και το κρητικό γλέντι.

Φέτος όμως οι "παλιοί" στα φεστιβάλ σημείωσαν κάτι αξιοσημείωτο. Δεν υπήρξε συζήτηση, εκδήλωση και workshop που να μην γέμισε ασφυκτικά τον χώρο. Και αυτό είναι ένα στοιχείο πολιτικής και ποιοτικής αναβάθμισης του φεστιβάλ και της δουλειάς της Νεολαίας. Το αδιαχώρητο επικράτησε στην εκδήλωση της "Αυγής" το Σάββατο, όπου έπειτα από λίγη ώρα ήταν δύσκολο να δει κανείς το πάνελ.

Η "ΑΥΓΗ" υπήρξε σημείο αναφοράς με τη σαββατιάτικη έκδοση, που συνοδευόταν από τον πρώτο τόμο των ανέκδοτων χρονογραφημάτων του Βάρναλη, να γίνεται ανάρπαστη. Η αγάπη και η αγάπη του κόσμου για την "Αυγή" αλλά και το Κόκκινο, που εξέπεμπε από το... μίνι φεστιβαλικό του στούντιο, είναι το καλύτερο μήνυμα για εμάς να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο παρεμβατικά, ακόμα πιο δημιουργικά.

Σε κάθε περίπτωση η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε όχι μόνο ότι αξίζει την προσοχή μας, αλλά κυρίως ότι μπορεί να συσπειρώσει, να προσεγγίσει και να επικοινωνήσει με τα πιο δημιουργικά κομμάτια της νέας γενιάς, κάτι που δείχνουν και οι εγγραφές που έγιναν στην οργάνωση το τριήμερο. Νέοι και νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, με διαφορετικές καταβολές, διαφορετικά στυλ, ένα ψηφιδωτό της σύγχρονης νεολαίας. Αυτή η νεολαία που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 38%. Υπάρχει καλύτερο παράδειγμα μαζικής απεύθυνσης και διεύρυνσης;

Ραντεβού, λοιπόν, του χρόνου στο πέμπτο ταξίδι του Σπούτνικ, ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μαζικά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL