Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Οικογενειακό σπορ η πολιτική απάτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οικογενειακό σπορ η πολιτική απάτη

Όταν ήμουν παιδί, άκουγα δεξιούς συγγενείς μας να λένε στον πατέρα μου ότι η Αριστερά και έναν γάτο να βάλει για υποψήφιο θα τον βγάλει. Ίσως από τότε αγαπώ τους γάτους κι ακόμη με πληγώνει η απώλεια του Φρίξου, του περήφανου ασπρόμαυρου κεραμιδόγατου που μοιράστηκε μαζί μας τα 16 χρόνια της ζωής του.

Τα χρόνια πέρασαν, γέρασα και τώρα λέω εγώ στους δεξιούς συγγενείς και φίλους ότι είναι ικανοί να ψηφίσουν ακόμη κι ένα μοσχάρι (έχω σε μεγάλη εκτίμηση τους γάτους) προκειμένου να συνεχίσει η χώρα να μένει βουλιαγμένη στην αμάθεια, την εξάρτηση, τη θρησκοληψία...

Άσχετη εισαγωγή για τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες; Ενδεχομένως. Αλλά αν δούμε, για παράδειγμα, αυτό που συνέβη με τη φαμίλια Μητσοτάκη / Μπακογιάννη για τη μετονομασία του σταθμού Ευαγγελισμός του μετρό της Αθήνας σε Παύλου Μπακογιάννη, τι συνάγουμε;

Ο Νίκος Ταχιάος δεν είναι βλαξ. Αντιθέτως, με την ανακοίνωσή του για το αν γνώριζε ή όχι η οικογένεια Μπακογιάννη (τουλάχιστον) τα της μετονομασίας, τους έκανε να τα μαζέψουν ατάκτως. Έτσι, η «εξυπνάδα» του υιού Μπακογιάννη να δείξει ότι δεν είχε συμμετοχή στο θέμα αυτόν τον ίδιο εξέθεσε. Και ρισκάρω να υποθέσω ότι ο κ. Ταχιάος εξασφάλισε και τα νώτα του (λέγε με Κυριάκο) ανακοινώνοντας ότι, ναι, η οικογένεια Μπακογιάννη είχε ξεκινήσει όλη τη διαδικασία.

Τι θα είχε συμβεί αν κάτι τέτοιο είχε ως επίκεντρο έναν αγωνιστή της Αριστεράς όταν ήταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ; Απλώς τίποτα, διότι στην Αριστερά οι τιμές στους αγωνιστές δεν αποσκοπούν σε πολιτικά κέρδη.

Εντυπωσιακή, ωστόσο, υπήρξε στη συνέχεια η σιωπή των αδέκαστων μέσων ενημέρωσης που πλέον απλώθηκαν χάρη στην υπαγωγή της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στο ενιαίο κέντρο προπαγάνδας. Ποιας χώρας είναι πρωθυπουργός ο Ζάεφ, συνάδερφοι;

Αλλά ο καβγάς για τη στάση του μετρό δεν είναι τίποτα μπροστά στο απίστευτο φιάσκο του ταξιδιού του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για τη σύνοδο του ΟΗΕ. Πήγε ο έρμος να κατακτήσει τον Νέο Κόσμο. Με το χέρι στην τσέπη και το μάγκικο βάδισμα πάτησε, αλλά ένας θεός ξέρει πώς θα γυρίσει.

Να σκεφτούμε μόνο τι θα μετέδιδαν όλα τα κραυγαλέα κανάλια και sites αν το στήσιμο από τον Τραμπ δεν αφορούσε τον Μητσοτάκη, αλλά τον Τσίπρα. Ή αν ο Τσίπρας δεν μιλούσε για την κλιματική κρίση στις φετινές πυρκαγιές και καταστροφές (επτά νεκροί στη Χαλκιδική), αλλά για ευθύνες της δεξιάς κυβέρνησης και του περιφερειάρχη Τζιτζικώστα. Βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης αντέγραψε εκτός έδρας τις θέσεις Τσίπρα για τη ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, αλλά τον άκουγαν μόνο κάτι περίεργοι τύποι με φουστάνια και τουρμπάνια και η κ. Μαρέβα. Δεν ήταν εκεί τα καμάρια του ΣΚΑΪ.

Έτσι, η αναβολή της συνάντησης με τον Τραμπ, είχε και τα καλά της. Φαντάζεστε να ενημέρωναν τον πλανητάρχη ότι ο «δικός» του δέχεται ότι υπάρχει κλιματική αλλαγή; Τώρα που έχει αποβάλει και τοΝ μανδύα του “μακεδονομάχου”, μπορεί να γλιτώσει το λούσιμο!

Πίσω, στην Έρημη Χώρα, ένας απίθανος τύπος ονόματι Χατζηδάκης εξηγούσε ότι έσωσε τη ΔΕΗ μέσα σε πενήντα μέρες κι έτσι η εξαμηνιαία έκθεση για τη βιωσιμότητα της εταιρείας ήταν θετική. Προφανώς η υποψηφιότητά του για το Νόμπελ οικονομίας του 2020 πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Κάποτε, σε ακριτική πόλη, ο φίλος που όντας μηχανικός αρέσκεται να κάνει ταχυδακτυλουργικά κόλπα δέχτηκε πρόταση συνεργασίας από άρχοντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διότι σε ένα από τα τρικ του βάζει από τη μια μεριά της μισόκλειστης παλάμης ένα εικοσάρικο σε ρολό και βγάζει από την άλλη μπόλικα εικοσάρικα!

Ίσως να προσέφερε τις υπηρεσίες του και στον κ. Χατζηδάκη...

Η πολιτική απάτη ανθεί παγκοσμίως. Και αποδίδει. Σκεφτείτε μόνο ότι Τραμπ, Σαλβίνι, Πούτιν, Ορμπαν κ.λπ. έχουν εκλεγεί, δεν έκαναν πραξικόπημα. Αλλά, επίσης, η πολιτική απάτη μπορεί να μη διώκεται ποινικά, αλλά δεν κρατάει πολύ. Ούτε και οι θιασώτες της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL