Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υποκρισία και κάλπικη ευαισθησία της Ν.Δ. για τους πρόσφυγες: "Κανείς δεν πήγε σε αντίσκηνο" (Video)

Νέα Καβάλα

"Κανείς δεν πήγε σε αντίσκηνο" επαναλάμβανε η Σοφία Βούλτεψη στο ΣΚΑΙ ενώ ο Γιάννης Λοβέρδος ισχυριζόταν ότι "όλοι έχουν μεταφερθεί σε πολύ καλύτερες συνθήκες" από την κατάληψη που έμεναν. Όμως οι φωτογραφίες από Νέα Καβάλα και Κόρινθο που μεταφέρονται οι πρόσφυγες δείχνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα.

Στην αληθινή ζωή οι πρόσφυγες μεταφέρονται σε αντίσκηνα στο πίσω μέρος του στρατοπέδου Κορίνθου ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις για την στοίβαξη τόσων ανθρώπων σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες. Η "ευαισθησία" της Ν.Δ. για τους πρόσφυγες αποδεικνύεται εντελώς μόνο ως "υποκριτική" μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Οι άνθρωποι ξεσπιτώνονται άρον άρον από πάνοπλους αστυνομικούς, χωρίς καμία πρόβλεψη, χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία φροντίδα. Τα παιδιά μένουν χωρίς σχολείο και κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματά τους... Κατά τα άλλα ισχυρίζονται ότι "οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες"...

Εγκαταλείπουν την Ανοιχτή Δομή Κορίνθου για τις άθλιες και πρόχειρες συνθήκες (Video)

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στο στρατόπεδο της Κορίνθου (Video)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο στρατόπεδο Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες από τις καταλήψεις (Video)

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Νέα Καβάλα

 

Νέα Καβάλα

«Οι νέες σκηνές καταστρέφονται με τους πρώτους ανέμους! 1000 άνθρωποι σε 200 σκηνές! Ο καταυλισμός είναι ένα αεροδρόμιο, σε μια πλήρως εκτεθειμένη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας." αναφέρουν μέλη της ΜΚΟ «The Hope Project»

"Το να βάζεις τους ανθρώπους σε σκηνές στη μέση του πουθενά δεν είναι λύση", αναφέρει η οργάνωση, επισημαίνοντας μάλιστα την πιθανότητα να στηθούν και άλλες σκηνές, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει άλλα 4000 άτομα από τα νησιά στην ενδοχώρα, ενώ οι χώροι φιλοξενίας είναι υπερπλήρεις.

 

Nea Kavala, Greece Posted on by krishnakumarsinghblog
 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις