Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ρ. Δούρου για το Πάρκο Τρίτση: Δώσαμε νόημα στην έννοια της μητροπολιτικότητας

"Η διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της Περιφέρειας, έδωσε έμφαση στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης" τονίζει η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην ΕΠΟΧΗ

Επιχειρήσαμε έτσι να το στηρίξουμε, δίνοντας νόημα στην έννοια της μητροπολιτικότητας που δυστυχώς έχει μείνει ακόμη στα χαρτιά, παρότι αφορά την ανάγκη διευρυμένων αρμοδιοτήτων και μέσων των περιφερειών. Στηρίξαμε έτσι με κάθε μέσο τον φορέα διαχείρισης, όταν την ίδια στιγμή ο νυν Περιφερειάρχης, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ζητούσε από το ΣτΕ να κριθεί ως αντισυνταγματική η χρηματοδότηση του Φορέα Διαχείρισης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Εμείς σταθήκαμε αρωγοί στην προσπάθεια ανάταξης του Πάρκου με τη χρηματοδότηση με 700.000 ευρώ από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας ή με τη δρομολόγηση έργου για την ενίσχυση του φωτισμού του. Φυσικά και χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά για: τη βελτίωση των υποδομών του, τη σταθερή διασφάλιση της λειτουργικής και οικονομικής βιωσιμότητάς του μακριά από λογικές άκρατης εμπορευματοποίησης εντασσόμενες στη λογική κόστους – οφέλους, με παράλληλη διασφάλιση του δημόσιου και μητροπολιτικού του χαρακτήρα, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού…

Η προστασία και ανάδειξη αυτού του μητροπολιτικού Πάρκου θα συμβάλλει ως ψηφίδα, στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της επελαύνουσας κλιματικής αλλαγής. Από την υλοποίηση των παραπάνω σημείων θα κριθεί και η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για μεταφορά της αρμοδιότητας διαχείρισης του Πάρκου στην Περιφέρεια Αττικής», καταλήγει η Ρ. Δούρου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις