Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Συνάντηση σήμερα με τον Πάπα Φραγκίσκο / Για το νέο προοδευτικό μέτωπο στην Ευρώπη μίλησε ο Αλ. Τσίπρας στη Ρώμη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση σήμερα με τον Πάπα Φραγκίσκο / Για το νέο προοδευτικό μέτωπο στην Ευρώπη μίλησε ο Αλ. Τσίπρας στη Ρώμη (Video)

Τον Πάπα Φραγκίσκο συναντάει σήμερα στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες ήταν κεντρικός ομιλητής στο φεστιβάλ του Articolo Uno στη Ρώμη. Ο Ποντίφηκας είχε συζητήσει ξανά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως πρωθυπουργός είχε συνοδεύσει στη Λέσβο τον ίδιο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα προσφυγικά καμπ.https://www.youtube.com/embed/-joi3e-jxh4

Ο Πάπας Φραγκίσκος μιλάει συχνά για τον Αλέξη Τσίπρα με μεγάλη εκτίμηση όσον αφορά τη στάση του απέναντι στην προσφυγική κρίση. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είχε πει σε δημοσιογράφους, προτείνοντας μάλιστα τον πρώην πρωθυπουργό για το Νόμπελ Ειρήνης. "Μίλησα κάποτε σ' έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο τον οποίο σέβομαι και θα πω το όνομά του: Αλέξης Τσίπρας. Και μιλώντας γι' αυτό (σ.σ.: τους πρόσφυγες και μετανάστες) και για τις συμφωνίες να μην τους επιτραπεί η είσοδος, μου εξήγησε τις δυσκολίες, όμως στο τέλος μου μίλησε από καρδιάς και είπε αυτή τη φράση: 'Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο σημαντικά από τις συμφωνίες'. Η φράση αυτή αξίζει το βραβείο Νόμπελ" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Ποντίφηκας, όπως είχε μεταδώσει το ίδιο το πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού CAN.

Χθες, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε στην εκδήλωση με θέμα "Ένα νέο προοδευτικό μ έτωπο για την Ευρώπη”, όπου υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου προοδευτικού ευρωπαϊκού μετώπου για μια Ε.Ε. που θα δίνει λύσεις στις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη: τις κοινωνικές ανισότητες, το έλλειμμα δημοκρατίας, την προσφυγική / μεταναστευτική κρίση, αλλά και την κλιματική κρίση. Παράλληλα, μετέφερε την εμπειρία από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ενώ τόνισε τον στόχο του κόμματός του να αποτελέσει τη "γέφυρα" ανάμεσα στις δυνάμεις της παραδοσιακής Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής Οικολογίας στην Ευρώπη.

Συναντήσεις

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Ρώμη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής και ηγέτη της αριστερής πτέρυγας του Κινήματος 5 Αστέρων Ρομπέρτο Φίκο, τον υπουργό Οικονομικών Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Έντζο Αμεντόλα και τον πρώην πρωθυπουργό και νέο Ευρωπαίο επίτροπο Πάολο Τζεντιλόνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL