Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
Να εκτιμήσουν το νερό οι άπλυτοι, Μπάμπη μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να εκτιμήσουν το νερό οι άπλυτοι, Μπάμπη μου

Της Μαρίας Λυκούρα

«Απαράδεκτα φθηνό» βρήκε το νερό για τους πολίτες στη χώρα μας ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και νυν βουλευτής της Ν.Δ., Μπάμπης Παπαδημητρίου. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής, ο μέγας οικονομικός αναλυτής του «Βάστα γερά ΔΝΤ» και θιασώτης «της σοβαρότερης Χρυσής Αυγής», βγήκε και πάλι ως «λαγός» να βάλει στο μάτι εκ μέρους της Ν.Δ. ένα ακόμη δημόσιο αγαθό. Γιατί στην περίπτωσή μας ίδια είναι τα μάτια του λαγού (Μπάμπης) και ίδια της κουκουβάγιας (Κωστής), που αύξησε τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Τα μάτια της νεοφιλελεύθερης δεξιάς βλέπουν παντού πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, λένε οι Συριζαίοι. Και η μόνη απάντηση που τους αξίζει είναι «όποιος θέλει φτηνό νερό να πάει στη Βενεζουέλα».

Βέβαια, ο κύριος Μπάμπης μας, μετά τις ποικίλες αντιδράσεις, έτρεξε στον ΑΝΤ1 ως παράγοντας Εδεσσαϊκού. Παραδέχτηκε ότι στην αρχή είπε ότι το νερό είναι «απαράδεκτα φθηνό», αλλά μετά είπε ότι «δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών» και μετά ότι δεν είναι «λαγός».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι της δήλωσης μετανοίας είχε προηγηθεί απειλή της Warner Bros., η οποία, προκειμένου να υπερασπιστεί τον διάσημο λαγό της, Bugs Bunny, ετοιμαζόταν να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα. Μάνατζερ της εταιρίας έσπευσε να δηλώσει ότι «ο συμπαθής ήρωας της Looney Tunes είναι απαράδεκτο να ταυτίζεται με έναν απειλητικό για την κοινωνία κύριο».

Μα πόσο «γατάκια» είναι αυτοί και αυτές που αντέδρασαν!

Μα δεν καταλάβατε το καταπληκτικό σχέδιο που υπηρετεί ο κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είναι καν «λαγός»; Δεν πήρατε χαμπάρι ότι πρώτη αποκάλυψε το σχέδιο η κ. Άννα Παναγιωταρέα, η οποία με περισσή περιβαλλοντική ευαισθησία έθεσε ψηλά το ζήτημα της... κλιματικής αλλαγής. Αυτή ήταν ο «λαγός» που μίλησε για «αλλαγή κλίματος», εκθειάζοντας την ενδυματολογική συμμόρφωση του κόσμου προς τον καθωσπρεπισμό.

Αρκούν, όμως, μερικές γραβάτες και μερικά κοστούμια για να αλλάξει πραγματικά η εικόνα της κοινωνίας και να αποστεί από τον Συριζομαδουρισμό; Μάλλον όχι. Ακόμα κι αν εκλείψουν τα outfit τύπου «λαϊκή Καλλιδρομίου», αναδίδεται επίμονη η μπόχα των άπλυτων. Πώς θα πειστούν όλοι αυτοί να πλένονται συχνότερα και να ευωδιάζουν σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης; Σε αυτό το ερώτημα που ταλανίζει τη μεσαία τάξη ήρθε να απαντήσει ο κ. Παπαδημητρίου, συμπληρώνοντας τον αγώνα της κ. Παναγιωταρέα.

Ο κ. Παπαδημητρίου δεν αρκέστηκε σε μια προτροπή. Έβαλε μπρος δαιμόνιο σχέδιο, ξεπατικωμένο από την Ιστορία μας. Ποια ήταν το κόλπο του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια για να γίνει γνωστή η πατάτα; Ενώ δώρισε ο έρμος πατάτες στους χωρικούς του Ναυπλίου να τις καλλιεργήσουν, αυτοί καχύποπτοι τις πέταξαν στα σκουπίδια. Ο Καποδίστριας, όμως, ήξερε πολύ καλά την ψυχολογία των συμπατριωτών του.

Μιμούμενος τον Φρειδερίκο τον Μέγα της Πρωσίας και τον Παρμαντιέ της Γαλλίας, που είχαν μεταχειριστεί παρόμοια κόλπα, περιέφραξε το κτίριο όπου ήταν αποθηκευμένες οι πατάτες κι έβαλε σκοπούς να τις φυλάνε μέρα νύχτα. Μέσα σε μια εβδομάδα δεν είχε μείνει ούτε μία!

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο πολυμήχανος Μπάμπης μας. Σιγά μην ήταν το θέμα του η σπατάλη, τουναντίον, να γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση επιδιώκει. Κακά τα ψέματα. Όταν κάτι στο χαρίζουν, όταν είναι φτηνό, δεν το εκτιμάς δεόντως. Με κάτι εμμονές περί δημόσιων αγαθών, φτάσαμε να απαξιωθεί το νεράκι, να γίνουν πολλοί οι άπλυτοι και στο τέλος να μας κυβερνήσουν κιόλας. «Δείξ' τους πόσο πολύτιμο είναι το νερό και θα δεις πώς θα πλένονται» σκέφτηκε ο μέγας Μπάμπης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδημητρίου, μετά την παρουσία του στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Πέμπτης, γευμάτισε σε ακριβό εστιατόριο μετά της κ. Παναγιωταρέα, πίνοντας σαμπάνια αντί για νερό, για να δώσουν το καλό παράδειγμα. Εκεί αποφάσισαν ότι, ως μέρος του σχεδίου «άπλυτοι τέλος», θα προτείνουν στο οικονομικό επιτελείο της επιτελικής κυβέρνησης -εκτός από αυξήσεις στο νερό- να κάνει μια γενναία αύξηση και στον ΦΠΑ σχετικών ειδών, στους ηλιακούς θερμοσίφωνες, τα σαπούνια, τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν.

Λέγεται ότι με το σχέδιο αυτό είναι απολύτως σύμφωνος και ο επιτελικός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όταν το πληροφορήθηκε από συνεργάτες του, ενθουσιασμένος σχολίασε με τη γνωστή φράση του... Αϊνστάιν «αν δεν βρέξεις κώλο, ψάρι δεν τρως»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL