Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Π. Σκουρλέτης: Σε εξέλιξη ένα colpo grosso αντιπερισπασμού της Ν.Δ. και ενοχοποίησης του Τσίπρα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Σε εξέλιξη ένα colpo grosso αντιπερισπασμού της Ν.Δ. και ενοχοποίησης του Τσίπρα (Video)

«Η Ν.Δ. χωρίς να ονοματίζει και χωρίς ευθέως να παραπέμπει τον πρωθυπουργό μιλάει για τον Παπαγγελόπουλο για να στοχοποιεί τον κ. Τσίπρα. Αυτό είναι μια τακτική ρεβανσισμού, τοξικότητας και είναι μια διχαστική πολιτική» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στο Open.

«Ενώ έχουμε μια σκανδαλάρα που ερευνάται από την Δικαιοσύνη και η Ν.Δ. δημιουργεί «παράσιτα μιλώντας για μια δήθεν σκευωρία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφίσουμε θετικά σε κάτι που δεν έχει βάση» απάντησε σε  ερώτηση για την πρόταση για προανακριτική Επιτροπή και πρόσθεσε ότι «αυτό συνοδεύεται με την ανοικτή πρόκληση στη Ν.Δ. να βάλει το σύνολο των ονομάτων και τον κ. Τσίπρα μαζί με τον κ. Παπαγγελόπουλο για να γίνει διάλογος στη Βουλή και να φανεί τι σημαίνει σκευωρία, σκάνδαλο, διχασμός, διάλογος, αντιπερισπασμός για να περάσουν άθλια αντικοινωνικά μέτρα».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «πριν καν αποσταλεί στην Βουλή η δικογραφία έχουμε έναν σχεδιασμό από την Ν.Δ η οποία ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο –αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς- Τα  4 δις που πλήρωσαν παραπάνω για φάρμακα οι Έλληνες από την Πορτογαλία, Σουηδία σημαίνει ότι το σκάνδαλο υπάρχει. Το ερώτημα είναι αν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα και  αυτό ερευνάται. Είναι πολύ καλό ενώ ενεπλάκησαν να μπαίνει η υπόθεσή τους στο αρχείο. Η Βουλή παρέπεμψε και για ένα πρόσωπο βρέθηκε.»

«Από την πλειοψηφία των ΜΜΕ ακούγονται μονομερώς οι αναφορές του κ. Αγγελή και όχι της κ. Τουλουπάκη»

«Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας. Αν θέλει η Ν.Δ. ας είναι ειλικρινής με τις πραγματικές της προθέσεις που είναι να ενοχοποιεί διαρκώς σε ένα colpo grosso αντιπερισπασμό τον Αλέξη Τσίπρα».

Την ώρα που θα φέρνει τις αντεργατικές ρυθμίσεις παράλληλα θα έχει σε εξέλιξη αυτή την επιχείρηση αντιπερισπασμού για δήθεν σκευωρία.

Ακολουθούν πιο αναλυτικά σημεία της συνέντευξης: 

Την πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, να ζητήσει την εξέταση από την Βουλή όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκουν οι “στημένες”  καταθέσεις Σαμαρά – Βενιζέλου, στην υποτιθέμενη σκευωρία της NOVARTIS, απεύθυνε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ» του OPEN TV.

Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη πολιτικής σκευωρίας στο θέμα της NOVARTIS

«Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σκευωρίας. Καλούμε και προκαλούμε τη Νέα Δημοκρατία, αν θέλει να είναι συνεπής με τις πραγματικές της προθέσεις και οι πραγματικές της προθέσεις είναι να ενοχοποιεί διαρκώς -ως έναν μεγάλο, “colpo grosso”, αντιπερισπασμό-  τον πρώην πρωθυπουργό, να προτείνει να εξεταστούν όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα». (…) Έτσι θα πάει η Νέα Δημοκρατία. Την ώρα που θα φέρνει τις πλέον αντεργατικές ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται τώρα στον αναπτυξιακό νόμο, θα κινεί μια υπόθεση που θα λέει ”NOVARTIS σκευωρία”».  […] «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψηφίσουμε θετικά για κάτι που δεν πιστεύουμε ότι έχει βάση» […] «Αυτό συνοδεύεται από την ανοιχτή πρόκληση προς τη Νέα Δημοκρατία, “βάλτε όλα τα ονόματα των “στημένων” καταθέσεων Βενιζέλου – Σαμαρά”». […] «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος είχαν καταθέσει και προηγουμένως. Θέλοντας να “στήσουν” αυτή την άθλια επιχείρηση ενοχοποίησης του πρώην πρωθυπουργού είπαν ότι έχουν νέα στοιχεία. Πήγαν στον Εισαγγελέα, ενώ η υπόθεση είχε ήδη αρχειοθετηθεί, ανέφεραν τα ονόματα του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Τσίπρα και η Δικαιοσύνη, ως όφειλε, έπρεπε να κάνει την εξής διαδρομή. Να αποστείλει -από τη στιγμή που “βρήκε” πολιτικά πρόσωπα- στον υπουργό Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή. Και τώρα καλείται η Βουλή και η πλειοψηφία της κυρίως, αν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για προανακριτική ή εξεταστική Επιτροπή, να ξεκινήσει αυτή την υπόθεση.  Η πρόκληση – επαναλαμβάνω – από εμάς είναι “βάλτε λοιπόν το σύνολο των ονομάτων. Και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο, αν θέλετε”. Να γίνει διάλογος, να δούμε τι σημαίνει σκευωρία, τι σημαίνει σκάνδαλο, τι σημαίνει πολιτική ευθύνη, τι σημαίνει διχασμός, τι σημαίνει αντιπερισπασμός για να περάσουν άθλια αντικοινωνικά μέτρα. Διότι αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αυτή τη στιγμή».

Δημιουργούνται “παράσιτα” ενώ βρίσκεται υπό εξέταση το υπαρκτό σκάνδαλο της NOVARTIS

«Σημασία έχει να καταλάβουμε τι στήνεται εδώ. Πριν καν αποσταλεί στη Βουλή η δικογραφία, έχουμε έναν σχεδιασμό από τη Νέα Δημοκρατία» […] «Ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τα τέσσερα δισ. ευρώ που πλήρωσαν οι έλληνες για φάρμακα, παραπάνω από αντίστοιχες χώρες, σημαίνουν ότι το σκάνδαλο υπάρχει και το ερώτημα είναι εάν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Μέχρι τώρα έχουμε τον κ. Λοβέρδο». […] «Προσέχτε ποιο είναι το προβληματικό, το επιλήψιμο στοιχείο. Ενώ έχουμε μια “σκανδαλάρα” η οποία ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, πάμε να δημιουργήσουμε “παράσιτα” μιλώντας για μια δήθεν – κατασκευασμένη – υπόθεση σκευωρίας». […] «Η Νέα Δημοκρατία κάνει και το εξής τρικ. Δημιουργεί “παράσιτα” στην έρευνα του σκανδάλου και χωρίς να παραπέμπει τον πρώην πρωθυπουργό μιλάει μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά για να στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μία τακτική που έχει τα στοιχεία του ρεβανσισμού, της τοξικότητας της πολιτικής ζωής. Είναι μια διχαστική επιλογή». […] «Βλέπουμε μονομερώς, από την πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να ακούγονται οι αναφορές του κ. Αγγελή, αλλά της κας Τουλουπάκη να μπαίνουν στην άκρη».

Βάσιμος ο προβληματισμός για τη διάκριση ανάμεσα στις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

«Ο πρώην πρωθυπουργός έβαλε έναν προβληματισμό τον οποίο αξίζει να τον δούμε. Οι έρευνες είναι έρευνες για να ξέρεις τι υπάρχει στο υπέδαφός σου». […] «Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε έναν διαχωρισμό. Άλλο η έρευνα και η εξόρυξη, πολύ περισσότερο, και η εκμετάλλευση ενός πετρελαϊκού κοιτάσματος και άλλο ενός κοιτάσματος φυσικού αερίου. Διότι σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα, ιδίως σε μια θαλάσσια περιοχή, αντιλαμβάνεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό όταν εξορύσσεις  πετρέλαιο. Μπορεί να σημαίνει για 30 – 40 χρόνια την πλήρη απονέκρωση αυτής της περιοχής σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που ο τουρισμός έχει μια πρωτεύουσα σημασία στην ανάπτυξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL